Articole noi

6/recent/ticker-posts

seria Outlander - Ecouri din trecut vol II - Diana Gabaldon

 Bună, tuturor! 

Revin astăzi pe blog cu un nou articol pentru voi. Nu-mi vine să cred că am reușit să citesc toată seria Outlander (toate volumele traduse in lb. Română).

Anul trecut am citit să citesc seria și sinceră să fiu, nu aș fi crezut că pot ajunge până la capăt, unele volume fiind foarte lungi.


Detalii despre carte:

An apariție: 2021

Editura: Nemira

Gen: Fantasy

Nr pagini: 640

Din seria Outlander fac parte:

Partea I: Calatoarea

Partea II: Talismanul

Partea III: Cercul de piatra - Volumul I

ParteaIII: Cercul de piatra – Volumul II

Partea IV: Tobele toamnei – Volumul I

Partea IV: Tobele toamnei – Volumul II

Partea V: Crucea de foc - Volumul 1

Partea V: Crucea de foc - Volumul 2

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 1

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 2

Partea VII: Ecouri din trecut - Volumul 1

Partea VII: Ecouri din trecut - Volumul 2

James Fraser și sufletul lui pereche, Claire Randall, își continuă aventurile în America, în plin Război de Independență, dar și în Scoția. William, fiul lui James, luptă cu vitejie în tabăra britanică. Ian cel Tânăr, nepotul lui James, se îndrăgostește de o frumoasă americană, iar povestea lor e plină de pasiune. James și Claire se confruntă cu moartea, boala și despărțirea, dar reușesc să facă față tuturor pericolelor și să depășească toate obstacolele, grație iubirii care îi unește.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Știu că de regulă sunteți obișnuiți să vă povestesc puțin despre ce se întâmplă de-a lungul cărții, dar de data asta am vrut să vă las pe voi să o citiți. Cred că volumul acesta este unul din preferatele mele. Este plin de suspans, intrigă, acțiune, oameni din trecut, răni încă deschise, mister și multă dragoste.

De-a lungul cărților, relația dintre Claire și Jamie s-a întărit, a trecut prin multe încercări, dar ei au reușit să le înfrunte, fără să se lase copleșiți. 

Mi-a plăcut fiecare pagină din volum și cu toate astea la început am citit-o destul de greu (poate că nu voiam să o termin).

În acest volum, avem parte și de multe aventuri din partea lui Ian, dar bineînțeles și de sentimentul de acasă pe care mi l-au dat când s-au întors în Scoția. Multe secrete ies la suprafață, multe lucruri se vor schimba și vor fi unele momente neașteptate. 

Deși acțiunea este intensă în sec VIII, Briana și Roger nu se lasă nici ei mai prejos. Au avut și ei parte de multe încercări, acțiune la care nu mă așteptam. 

Spre finalul volumului, Claire nu a fost cel mai prietenos personaj, dar cu toate astea, rămân la concluzia mea: Claire este un personaj foarte bine conturat. O femeie curajoasă căreia nu îi este frică să înfrunte lumea și care știe foarte bine să-și facă jocul astfel încât să poată trăi cât mai bine.

Cu siguranță Outlander este una din seriile mele preferate pe care o voi reciti (dar nu prea curând, am nevoie să "diger" tot ce s-a întâmplat.

Cuplul Claire-Jamie sunt cuplul meu literar preferat, dar și relația Jamie-Ian Murray mi-a plăcut mult. Prietenia și respectul își spun cuvântul.

Brianna este un personaj ce a crescut frumos. De la fata aceea foarte încăpățânată, la femeia ce ar face orice ca să-și țină familia în siguranță.

Vă recomand să citiți seria dacă sunteți fani fantasy pentru că cu siguranță nu o să vă dezamăgească. 

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5 pentru că a fost unul din cele mai bune volume ale seriei.

Cartea poate fi achiziționată de aici:






Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 


Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement