Articole noi

6/recent/ticker-posts

Seria Outlander - Crucea de Foc vol.2 - Diana Gabaldon

 Bună, tuturor! 

Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie. Tocmai am terminat de citit un alt volum de Outlander È™i am rămas cu o surpriză plăcută. 


Detalii despre carte:

An apariție: 2018

Editura: Nemira

Gen: Fantasy

Nr pagini: 880

Din seria Outlander fac parte:

Dupa ce au traversat oceane și secole ca să-și construiasca o viață liniștită în Carolina de Nord, Claire și Jamie nu au parte de pace. Revoluția Americană e la numai câțiva ani distanță, toată societatea americană e divizată, iar clanul lor se află în mijlocul tensiunilor.
Brianna și Roger, proaspăt căsătoriți și parinti ai micului Jeremy, își găsesc cu greu locul în lumea "nouă". Roger, mai ales, e tot mai apăsat de propria legendă și are îndoieli că va reuși să se ridice, de fapt, la înălțimea așteptărilor sau că va reuși să iasă de sub umbra lui Jamie.

Poveste:

Începutul cărții ne poartă la nunta Jocastei, mătușa lui Jamie, cu Duncan Innes, un scoțian ce i-a fost alături lui Jamie încă de când erau împreună prizonieri la Ardsmuir. Petrecerea organizată în cinstea nunții, la plantația River Run a Jocastei, s-au adunat oameni în număr cât mai mare, inclusiv locotenentul Wolf, un fost pretendent al Jocastei ce sperase că prin căsătoria cu aceasta, va putea intra în posesia averii ei.

Când văd anii atingându-te, mă bucur, englezoaico, a șoptit el. Pentru că asta înseamnă că ești vie.


Pe când petrecerea era în toi, multe evenimente se produc. O sclavă moare otrăvită după ce băuse dintr-un pahar, un incendiu în care Jamie È™i Claire observă pe cineva cunoscut lor, iar în timpul nopÈ›ii, doi oaspeÈ›i vor fi atacaÈ›i în camera lor fiind găsiÈ›i legaÈ›i. 

E mai bine să rostești adevărul în fața unui martor respectabil decât să lași bârfele să se răspândească de la sine.

Revenind la Fraser's Ridge, Jamie și Roger fiind incluși în trupele miliției, vor avea de înfruntat revolta reglementatorilor. Roger a plecat să discute cu conducătorul ad-hoc al reglementatorilor, Hermon Husband, încercând să intermedieze o conciliere pașnică. Ajuns în tabăra reglementatorilor, Roger este privit cu ură, ei considerându-l ca fiind partea puterii și dușmanul lor.

ÃŽn drumul lui de întoarcere spre Fraser's Ridge, Roger a recunoscut-o pe Morag între soÈ›iile reglementatorilor, tânăra al cărei copil îl salvase pe corabia ce îl adusese în America. ÃŽngrijorat de soarta ei, Roger i-a spus să plece cât mai departe de acolo. 

Va reuși oare Roger să o convingă pe Morag să plece de acolo? Ce se va întâmpla dacă războiul începe? Care dintre cele două tabere va câștiga? Și mai ales, ce i se va întâmpla lui Roger atunci când îl întâlnește pe soțul lui Morag, William - fiul lui Dougal Mackenzie și al lui Geillis.


Gândurile mele după terminarea cărții:

Nu îmi vine să cred că am ajuns atât de departe cu seria. Mai am foarte puÈ›in È™i termin cărÈ›ile traduse în limba română. Sinceră să fiu, am impresia că de câteva volume, acÈ›iunea este centralizată pe viaÈ›a de familie a celor de la 
Fraser's Ridge, dar războiul începe și el să-și facă ușor simțită prezența.

Ce mi-a plăcut: 

Îmi place mult că relația dintre Jamie și Claire nu s-a răcit de-a lungul anilor, ci s-a intensificat. Cei doi se iubesc din ce în ce mai mult și se posedă ca la început. Relația lor a evoluat și se pot înțelege doar din priviri atunci când ceva neprăvăzut se întâmplă.

Cuplul Brianna-Roger se iubesc, și au reușit și ei să treacă peste incidentul cu Bonnet din romanele anterioare. Relația lor s-a stabilizat, iar Roger îl acceptă pe Jemmy - îl consideră copilul și nu a făcut diferența, deși încă nu știm adevărul.

Povestea prezintă acțiune și te ține în priză exact când nu te aștepți. Când credeai că s-a epuizat tot ce se putea, Diana ne surprinde și adaugă situații neprevăzute la care nu te-ai fi așteptat.

Ce nu mi-a plăcut:

Dacă nu îți plac detaliile sau descrierile lungi, nu cred că te vei înÈ›elege aÈ™a bine cu acest volum. Cartea este plină de detalii È™i descrieri miticuloase, iar uneori îți poÈ›i pierde răbdarea foarte uÈ™or. A fost un capitol pe care eu am considerat că nu își avea rostul È™i a fost doar de umplutură. AÈ™ fi preferat să se continue acÈ›iunea cu Claire în camera medicală împreună cu Roger, în loc să avem parte de explicarea grupelor de sânge. Partea asta face parte într-un fel dintr-un anume context, dar eu consider că nu își avea rostul, iar paginile puteau fi umplute cu o altă conversaÈ›ie pe care Claire È™i Roger ar fi putut să aibă. 

I-am oferit pe GOODREADS nota 4 din 5 doar pentru că au fost unele detalii ce nu își aveau rostul în poveste. Cele 4 stele au fost oferite mai mult pentru Jamie - aÈ™ fi dat 3 stele, dar Jamie este un personaj. Și în cele mai cumplite È™i dureroase momente, el se bucură de viață È™i are simÈ›ul umorului. ÃŽÈ›i oferă un anume sentiment atunci când vezi prin ce peripeÈ›ii mai trece.


Cartea poate fi achiziționată de aici:





Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**







Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement