Articole noi

6/recent/ticker-posts

Casa Bantuita - Shirley Jackson - Recenzie

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu un nou articol pentru voi. Știu că am lipsit ceva de aici, dar am fost într-un reading slump destul de lung, dar am revenit în forță.


Detalii despre carte:

An apariție: 2019

Editura: Litera

Gen: Thriller

Nr pagini: 256

Patru persoane au sosit la Hill House: doctorul Montague, un savant care caută dovezi solide legate de manifestările supranaturale; Theodora, asistenta sa drăguță È™i sensibilă; Luke, un aventurier È™i viitorul moÈ™tenitor al Hill House È™i Eleanor, o tânără singuratică, fragilă, cu un trecut întunecat. Dar ceea ce la început pare să fie un experiment nevinovat, o întâlnire misterioasă cu niÈ™te fenomene inexplicabile, se dovedeÈ™te rapid a fi o călătorie în cele mai cumplite coÈ™maruri ale celor patru È™i o investigaÈ›ie căreia mulÈ›i dintre ei s-ar putea să nu-i supravieÈ›uiască.


Poveste:

Casa bântuită prezintă povestea unui grup de 4 persoane aflat în Hill House  (un conac bântuit È™i abandonat de oamenii ce au i-au trecut pragul cu gândul de a se stabili acolo). Doctorul Montague își doreÈ™te să caute dovezi cu privire la poveÈ™tile ce se aud despre Hill House, el creând un grup de persoane ce vor locui acolo câteva săptâmâni, analizând casa È™i trăind pe pielea lor evenimentele supernaturele ce se petrec înăuntrul conacului.

Din acest grup de aventurieri fac parte: Eleanor, Theodora, Luke și doctorul Montague, savantul ce îi aduce sub același acoperiș.

Povestea este scrisă la persoana a 3a, iar perspectiva principală este cea a lui Eleanor. 

Eleanor - la cei 32 ani este o persoană timidă, retrasă, o tânără cu un trecut sumbru, care timp de unsprezece ani și-a îngrijit mama invalidă, renunțând la propria sa viață.

Theodora - asistenta doctorului este opusul Eleanorei: este o persoană descrisă ca fiind drăguță, răsfățată, energică, cu o personalitate cinică, având un spirit libertin și artistic.

Luke - viitorul moștenitor al Hill House, poate fi catalogat ca fiind un mic spion, el aflându-se în conac pentru a se asigura că nimic nu este distrus.

Doctorul Montugue - este un savant curajos, ce se află sub controlul soției lui. Soția ce se prezintă mai târziu cu o planșetă de spiritism pentru a contacta spiritele prezente în conac.

Spiritele încep să își facă simțită prezenta încet, progresiv, în fiecare noapte și reușește să testeze mintea fiecăruia, pentru a vedea care dintre ei este mai slab și instabil psihic.

Sunt ca o creatură mică, inghițită cu tot de un monstru, și monstrul îmi simte fiecare mișcare înăuntrul său.

Pe lângă trăirile din fiecare noapte, Eleanor prezintă un comportament anormal față de restul grupului, gândurile ei fiind mai dezordonate decât ale celorlalți, prezetând instabilitate psihică.

Luke și Theodora se comportau ciudat și ei, fiind afectați de supranaturalul din casă.

Vor reuși oare cei 4 să treacă cu bine peste conacul bântuit? Vor reuși să liniștească spiritele tulburate și să adune suficiente dovezi? Casa prezintă o provocare pentru toți cei prezinți. Doar cei puternici vor rezista înăuntrul ei.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Trebuie să recunosc că am terminat destul de greu să citesc această carte. Pentru un thriller, nu m-a atras. Mi s-a părut cam slab. Finalul nu a fost cel așteptat pentru un thriller, iar personajele nu mi s-au părut cel mai bine conturate. Poveștile lor sunt fade, acțiunea lor din trecut nu este adusă în discuție, iar personajul cheie al acestui roman: Doamna Dudley, nu este deloc conturat, nu găsim povestea prezentată și din perspectiva ei: ce a trăit în casă și de cine este de fapt frică.

Nu avem nicio informație clară cu privire la spiritele tulburate ce nu liniște. Cine sunt, de ce au ajuns acolo și ce legătură au cu Doamna Dudley.

I-am oferit pe GOODREADS nota 3 din 5 pentru că am avut alte aÈ™teptări din partea romanului, fiind atât de lăudat È™i ecranizat de 3 ori până acum. Personal, nu l-aÈ™ reciti È™i cu siguranță nu voi urmări nici serialul.

Cartea poate fi achiziționată de aici:






Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**










Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement