Articole noi

6/recent/ticker-posts

Seria Outlander - Prin zapada si cenusa vol. 1 - Diana Gabaldon

 Bună, tuturor! 

Revin astăzi pe blog cu un nou articol pentru voi. Am reușit să ajung destul de departe cu seria Outlander, chiar nu mă așteptam, dar iată-mă aici.

Mai am vreo 3 volume traduse de citit și cel mai probabil, le voi citi și pe cele în engleză.


Detalii despre carte:

An apariție: 2019

Editura: Nemira

Gen: Fantasy

Nr pagini: 848

Din seria Outlander fac parte:

Partea I: Calatoarea

Partea II: Talismanul

Partea III: Cercul de piatra - Volumul I

ParteaIII: Cercul de piatra – Volumul II

Partea IV: Tobele toamnei – Volumul I

Partea IV: Tobele toamnei – Volumul II

Partea V: Crucea de foc - Volumul 1

Partea V: Crucea de foc - Volumul 2

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 1

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 2

Suntem în 1772, în pragul Revoluției Americane, străzile Bostonului sunt pline de morți, iar în pădurile izolate din Carolina de Nord cabanele ard din temelii. Guvernatorul apelează la Jamie Fraser ca să încerce să unifice tărâmul și să îl protejeze în numele Coroanei. Dar acesta știe de la Claire cum se termină povestea: cu independența tuturor statelor americane. Și mai știe, dintr-un ziar apărut în 1776, ca el și toți ai lui pier în luptă. Pentru prima dată, Jamie speră ca viitorul se poate, totuși, schimba.

Poveste:

Continuarea seriei Outlander îi găsește pe toți protagoniștii sub un semn al fricii și al incertitudinii deoarece războiul bate la ușă. Brianna și Roger s-au întors cu 200 de ani în urmă, pentru a îi avertiza pe Claire și Jamie cu privire la evenimentele ce vor avea loc (moartea celor 2 protagoniști fiind anunțată într-un ziar, cei doi mor într-un incendiu în 1775). 

Claire și Jamie știu că trebuie să își continue viața, iar cuplul Brianna-Roger le urmează exemplul și rămân ancorați în trecut, asemenea familiei lor.

Jamie primește misiunea de la Guvernator de a purta discuții cu triburile de indieni, deși știe de la Claire cum vor sfârși aceste triburi, el trebuie să ducă misiunea până la capăt. Jamie știe că nu își poate proteja familia ca înante, iar dușmanii lui i-o iau înainte.


Claire este răpită și are parte de abuzuri groaznice, dar este salvată din mâinile bărbațiilor la timp.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Am ajuns într-un "stadiu" avansat al poveștii, unde Diana continuă să ne surprindă cu imaginația ei și cu suspanul cărții. Nu am vrut să dezvălui prea mult din poveste, pentru că acest volum trebuie să îl descoperiți singuri - chiar trebuie citit.

Ce mi-a plăcut: 

Stările prin care această poveste te trece este ireal. De la dragoste, liniște și viață de familie, la frustare, tristețe și incertitudine. 

Claire rămâne în continuare un personaj cheie și fascinant. Doamna Fraser (La Dame Blanche) are o personalitate puternică în contiuare și aparent toată lumea o supectează că este o vrăjitoare - ceea ce ar putea fi / una din preferințele mele. Claire ne prezintă mai multe stări: serioasă și neobosită - ea fiind vindecătoarea comunității, dar și soție, mamă, bunică.

Jamie - a rămas același personaj încăpățânat pe care toată lumea îl cunoaște, iar loialitatea lui față de oamenii săi este nemărginită. 

Brianna - fiica celor doi, este un personaj la fel de puternic ca și mama ei, Claire, dar la fel de încăpățănată ca și Jamie. Îmi place de ea din ce în ce mai mult și sper ca Diana să o prezinte la fel de focoasă precum părul ei.

Aventurile familiei Fraser sunt nesfârșite. Fiecare personaj este bine conturat și contribuie la crearea acestei povești. 

Ador atmosfera tensionată și aventurile familie, cât și situațiile comice prin care Claire reușește să treacă cu bine. Povestea a rămas la fel de bine conturată ca și acum, iar personajele sunt din ce în ce mai delicioase de la un volum la altul.

Ce nu mi-a plăcut:

La fel ca și Crucea de Foc, au existat câteva pasaje din carte, ale căror descrieri păreau interminabile. Până la urmă, asta este frumusețea seriei, dar anumite descrieri devin destul de obositoare dacă nu reușești să ții pasul cu ele. 

I-am oferit pe GOODREADS nota 4 din 5 din aceleași considerențe ca și Crucea de Foc - unele detalii nu își aveau rostul. 

Cartea poate fi achiziționată de aici:

elefant.ro


Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement