Articole noi

6/recent/ticker-posts

Seria Outlander - Tobele toamnei vol.1 - Diana Gabaldon

Bună, tuturor!

Astăzi continuăm seria Outlander cu volumul 4.1 – Tobele toamnei, un volum ce m-a È›inut ca pe jar toată cartea.

Detalii despre carte:

An apariție: 2017

Editura: Nautilus

Gen: Fantasy

Nr pagini: 632

Totul a început în Scoția, în mijlocul unui cerc de piatră. Claire Randall a călătorit în timp și a ajuns în brațele lui Jamie Fraser, cu care a trăit o poveste tragică, terminată odată cu întoarcerea ei în prezent, purtând în pântece copilul lui.
Dupa două decenii de frământare, eroina se întoarce iar în timp și se reîntâlneste cu Jamie, de data aceasta pe continentul american. Dar prețul pe care-l plătește este că o lasă în urmă pe fiica lor, Brianna, care face, la rândul ei, o descoperire tulburătoare, trezindu-se într-o epocă si într-un ținut necunoscut. În căutarea mamei și a tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată, Brianna își riscă viitorul, încercând să schimbe istoria ca să le salveze lor viețile. Totusi, o întâlnire neașteptată o poate face să rămână în trecut pentru totdeauna.


Din seria Outlander fac parte:

Partea I: Calatoarea

Partea II: Talismanul

Partea III: Cercul de piatra - Volumul I

ParteaIII: Cercul de piatra – Volumul II

Partea IV: Tobele toamnei – Volumul I

Partea IV: Tobele toamnei – Volumul II

Partea V: Crucea de foc - Volumul 1

Partea V: Crucea de foc - Volumul 2

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 1

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 2


Poveste:
ÃŽn Tobele toamnei îi găsim pe protagoniÈ™tii noÈ™tri Claire È™i Jaime în anul 1767 în Charleston asistând la execuÈ›ia unui condamnat – ce furase câțiva bănuÈ›i pentru a nu muri de foame. Jamie nu îl cunoscuse bine, amândoi fiind prizonieri în acelaÈ™i timp la Ardmuir. DeÈ™i nu reuÈ™ise să impiedice barbaria execuÈ›iei, Jaime È™i Claire au ajutat un alt condamnat la moarte, pe Stephen Bonnet să evadeze. Stephen Bonnet este un pirat care îi va răsplăti pe cei doi jefuindu-i când aceÈ™tia se aflau în drum spre River Run, plantaÈ›ia mătuÈ™ii lui Jamie, Jocasta. Ea conduce singură o plantaÈ›ie cu mână de fier, în ciuda faptului că este oarbă.


Prin perspectiva lui Claire, vom asista la modul de organizare a societății acelor vremuri și locuri, sesizând totuși unele nedreptăți și simțind tensiunile ce plutesc în aer, ce vor prevesti revolta ce urma să vină peste doar nouă ani.

Cunoscund-o bine pe Claire, ea reuÈ™eÈ™te să își găsească pacienÈ›i în cele mai neobiÈ™nuite circumstanÈ›e: John Myers – un muntean uriaÈ™ de peste 2 metri înălÈ›ime a apelat la ea pentru a-l vindeca de o afecÈ›iune ciudată, despre care Claire È™i-a dat seama imediat că este o hernie.

Între timp, dorința Jocastei de a-i lăsa moștenire plantația lui Jamie este tot mai prezentă și le-a provocat celor doi o criză de conștiință.

DeÈ™i explotarea sclavilor era contrar principiilor lui Jamie, acesta nu a refuzat de la bun început propunerea, simÈ›indu-se răspunzător pentru soarta mai multor persoane ce depindeau de el – Ian, Fergus, Duncan. La rândul ei, Claire, era tulburată la gândul deÈ›inerii unei plantaÈ›ii bazate pe munca sclavilor.

Datorită principiilor morale, Jamie refuză oferta lui Jocasta, hotărând să întemeieze o așezare pe un teren virgin, în mijlocul unei păduri, acolo unde toate semnele păreau predestinate.

Viața lor nu va fi una liniștită în continuare, ei trecând prin multe aventuri primejdioase: Jamie se va lupta cu un urs, vor întâlni triburi de indieni și vor avea de înfruntat o epidemie mortală.

Pe un alt fir îi urmărim pe Brianna È™i pe Roger în anii 1969 – 1970. DeÈ™i Brianna este atrasă de Roger, ea se întoarce în America, temându-se de sentimentele ei față de Roger gândindu-se la promisiunea pe care i-o făcuse lui Claire înainte de întoarcerea acesteia în timp. ÃŽnsă Roger, fiind un scoÈ›ian încăpățânat, s-a decis să o cucerească, astfel că a venit după ea în America.

Deși Roger a insistat să se căsătorească imediat cu Brianna, fata avea propriile ei îndoieli față de acel pas. Faptul că mama ei îi jurase credință lui Frank, convinsă de jurămintele pe care le făcea, ca mai apoi să le încalce fiind forțată de încojurări, o determină pe Brianna să aștepte până va fi sigură că acea uniune va fi pentru totdeauna.

Un amănunt tulburător pe care l-a găsit într-un ziar al vremii îl bântuie pe Roger:  Ã®ntr-un ziar din anul 1775 scrie că Jamie È™i Claire muriseră într-un incendiu izbucnit la aÈ™ezarea lor. AÈ™a cum Claire îi confirmase, Roger È™tia că nu putea schimba cursul istoriei.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Tobele toamnei 4.1 a devenit de departe volumul meu preferat al seriei. Are acțiune, dragoste, situații nemaivăzute, cât și noi prietenii, loialitate, dar și o iubire nesigură pe care Brianna și Roger o au.

Diana s-a întrecut pe ea cu acest volum. ÃŽmi place cum acÈ›iunea a continuat în America, cum cei doi (Claire È™i Jamie) decid să nu depindă de nimeni È™i să-È™i creeze singur traiul, deÈ™i ar fi putut beneficia oricând de oferta Jocastei. 

Abia aștept să citesc și următorul volum să vedem pe ce tărâmuri ne mai poartă viața celor doi.

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5 pentru că este un volum foarte bun, poate chiar mai bun decât primul.

Cartea poate fi achiziționată de aici:

emag.ro

nemira.ro

elefant.ro

libris.ro

Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**









Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement