Articole noi

6/recent/ticker-posts

Seria Outlander - Tobele toamnei vol.1 - Diana Gabaldon

Bună, tuturor!

Astăzi continuăm seria Outlander cu volumul 4.1 – Tobele toamnei, un volum ce m-a ținut ca pe jar toată cartea.

Detalii despre carte:

An apariție: 2017

Editura: Nautilus

Gen: Fantasy

Nr pagini: 632

Totul a început în Scoția, în mijlocul unui cerc de piatră. Claire Randall a călătorit în timp și a ajuns în brațele lui Jamie Fraser, cu care a trăit o poveste tragică, terminată odată cu întoarcerea ei în prezent, purtând în pântece copilul lui.
Dupa două decenii de frământare, eroina se întoarce iar în timp și se reîntâlneste cu Jamie, de data aceasta pe continentul american. Dar prețul pe care-l plătește este că o lasă în urmă pe fiica lor, Brianna, care face, la rândul ei, o descoperire tulburătoare, trezindu-se într-o epocă si într-un ținut necunoscut. În căutarea mamei și a tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată, Brianna își riscă viitorul, încercând să schimbe istoria ca să le salveze lor viețile. Totusi, o întâlnire neașteptată o poate face să rămână în trecut pentru totdeauna.


Din seria Outlander fac parte:

Partea I: Calatoarea

Partea II: Talismanul

Partea III: Cercul de piatra - Volumul I

ParteaIII: Cercul de piatra – Volumul II

Partea IV: Tobele toamnei – Volumul I

Partea IV: Tobele toamnei – Volumul II

Partea V: Crucea de foc - Volumul 1

Partea V: Crucea de foc - Volumul 2

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 1

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 2


Poveste:
În Tobele toamnei îi găsim pe protagoniștii noștri Claire și Jaime în anul 1767 în Charleston asistând la execuția unui condamnat – ce furase câțiva bănuți pentru a nu muri de foame. Jamie nu îl cunoscuse bine, amândoi fiind prizonieri în același timp la Ardmuir. Deși nu reușise să impiedice barbaria execuției, Jaime și Claire au ajutat un alt condamnat la moarte, pe Stephen Bonnet să evadeze. Stephen Bonnet este un pirat care îi va răsplăti pe cei doi jefuindu-i când aceștia se aflau în drum spre River Run, plantația mătușii lui Jamie, Jocasta. Ea conduce singură o plantație cu mână de fier, în ciuda faptului că este oarbă.


Prin perspectiva lui Claire, vom asista la modul de organizare a societății acelor vremuri și locuri, sesizând totuși unele nedreptăți și simțind tensiunile ce plutesc în aer, ce vor prevesti revolta ce urma să vină peste doar nouă ani.

Cunoscund-o bine pe Claire, ea reușește să își găsească pacienți în cele mai neobișnuite circumstanțe: John Myers – un muntean uriaș de peste 2 metri înălțime a apelat la ea pentru a-l vindeca de o afecțiune ciudată, despre care Claire și-a dat seama imediat că este o hernie.

Între timp, dorința Jocastei de a-i lăsa moștenire plantația lui Jamie este tot mai prezentă și le-a provocat celor doi o criză de conștiință.

Deși explotarea sclavilor era contrar principiilor lui Jamie, acesta nu a refuzat de la bun început propunerea, simțindu-se răspunzător pentru soarta mai multor persoane ce depindeau de el – Ian, Fergus, Duncan. La rândul ei, Claire, era tulburată la gândul deținerii unei plantații bazate pe munca sclavilor.

Datorită principiilor morale, Jamie refuză oferta lui Jocasta, hotărând să întemeieze o așezare pe un teren virgin, în mijlocul unei păduri, acolo unde toate semnele păreau predestinate.

Viața lor nu va fi una liniștită în continuare, ei trecând prin multe aventuri primejdioase: Jamie se va lupta cu un urs, vor întâlni triburi de indieni și vor avea de înfruntat o epidemie mortală.

Pe un alt fir îi urmărim pe Brianna și pe Roger în anii 1969 – 1970. Deși Brianna este atrasă de Roger, ea se întoarce în America, temându-se de sentimentele ei față de Roger gândindu-se la promisiunea pe care i-o făcuse lui Claire înainte de întoarcerea acesteia în timp. Însă Roger, fiind un scoțian încăpățânat, s-a decis să o cucerească, astfel că a venit după ea în America.

Deși Roger a insistat să se căsătorească imediat cu Brianna, fata avea propriile ei îndoieli față de acel pas. Faptul că mama ei îi jurase credință lui Frank, convinsă de jurămintele pe care le făcea, ca mai apoi să le încalce fiind forțată de încojurări, o determină pe Brianna să aștepte până va fi sigură că acea uniune va fi pentru totdeauna.

Un amănunt tulburător pe care l-a găsit într-un ziar al vremii îl bântuie pe Roger:  într-un ziar din anul 1775 scrie că Jamie și Claire muriseră într-un incendiu izbucnit la așezarea lor. Așa cum Claire îi confirmase, Roger știa că nu putea schimba cursul istoriei.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Tobele toamnei 4.1 a devenit de departe volumul meu preferat al seriei. Are acțiune, dragoste, situații nemaivăzute, cât și noi prietenii, loialitate, dar și o iubire nesigură pe care Brianna și Roger o au.

Diana s-a întrecut pe ea cu acest volum. Îmi place cum acțiunea a continuat în America, cum cei doi (Claire și Jamie) decid să nu depindă de nimeni și să-și creeze singur traiul, deși ar fi putut beneficia oricând de oferta Jocastei. 

Abia aștept să citesc și următorul volum să vedem pe ce tărâmuri ne mai poartă viața celor doi.

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5 pentru că este un volum foarte bun, poate chiar mai bun decât primul.

Cartea poate fi achiziționată de aici:

emag.ro

nemira.ro

elefant.ro

libris.ro

Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement