Articole noi

6/recent/ticker-posts

Ugly Love - Colleen Hoover

 Bună tuturor!

Am revenit astăzi pe blog cu nouă recenzie pentru voi. Am astăzi pentru voi, o carte foarte populară de care am auzit pe toate rețelele de socializare și care m-a convis să o citesc.


Detalii despre carte:

An apariție: 2016

Editura: EPICA

Gen: Beletristica

Nr pagini: 352

Atunci când Tate Collins îl întâlnește pe Miles Archer, un pilot de avioane tăcut, la locul lui, bâtuit de un trecut întunecat, ea e conștientă că ceea ce simte nu e tocmai dragoste la prima vedere. Cei doi nu se consideră nici măcar prieteni, iar singurul lucru pe care îl au în comun este o atracție fizică de netăgâduit. După ce dorințele lor ies la iveală, cei doi își dau seama că tocmai au găsit soluția perfectă pentru o relație fără alte implicații. El nu caută iubire, iar ea nu are timp pentru așa ceva. Aranjamentul lor ar fi extrem de satisfăcator, dacă Tate ar putea să respecte cele două reguli impuse de Miles: nu pune întrebări despre trecut, nu te aștepta la un viitor împreună.

Poveste:

Cartea prezintă două fire narative: primul fir ne arată evenimentele din prezent È™i este prezentă perspectiva lui Tate, iar din al doilea fir aflăm ce s-a întâmplat cu È™ase ani înainte È™i este relatat din perspectiva lui Miles. 

Primul capitol începe din perspectiva lui Tate, o tânără de două zeci și trei de ani, care vine să locuiască împreună cu fratele ei, Corbin (pilot) în San Francisco pentru a urma un master de asistenți medicali, angajându-se în același timp ca asistent medical la un spital de urgență. Corbin locuiește singur într-un zgârie nori din centrul orașului San Francisco și este pilot - la fel ca tatăl și bunicul lor.

Atunci când Tate ajunge la apartamentul lui Corbin, este impresionată de clădirea imensă în care va locui și face cunoștiință cu Cap - un bătrânel simpatic de 80 ani, liftierul clădirii. Tate și Cap ajung să lege o prietenie frumoasă, plină de susținere și înțelepciune.

Ajunsă la etajul la care ea va locui, Tate are o surpriză și găsește un bărbat beat mort căzut pe jos în fața ușii. Telefonându-i lui Corbin, acesta îi spune că îl sună pe veciul său, Miles, să o ajute, dar Tate are o surpriză și descoperă ca bărbatul căzut în fața ușii este Miles, iar Corbin o roagă să îl primească în apartament și să-l lase să doarmă pe canapea.

Poate că această realizare ar trebui să mă întristeze și să mă dezamăgească. În trecut, am avut câteva relații serioase, dar nu-mi pot aminti un alt sărut cu oricare din băieți, care să mă fi făcut să simt atât de mult. Faptul că nu am nici măcar o relație cu Miles și sunt atât de afectată de el.

ÃŽn cel de-al doilea capitol aflăm evenimentele petrecute în urmă cu 6 ani, relatate din perspectiva lui Miles, în vârstă de optesprezece ani atunci. 
Miles se află la secretariat și acolo o întâlnește pe noua colegă, Rachel - de care Miles se îndrăgosește pe loc.

De-a lungul cărții, Tate se îndrăgostește de Miles, ai cărui ochi erau cu o nuanță deschisă de albastru, dar din care nu poți ghici nimic din ei.

Relația lor ajunge să fie una de tip prieteni cu beneficii - care la un moment dat se va transforma în ceva neașteptat.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Am citit cartea într-o zi și jumătate. Este o carte ce se citește ușor, puțin clișeică, dar care te prinde. Cartea te captivează încă de la primele pagini și te face să vrei să citești din ce în ce mai mult.

Personajele sunt bine conturate, iar povestea celor doi mi se pare una clasică: fata se îndrăgosește de băiat, după cei doi decid să fie prieteni cu beneficii.

Povestea scrisă din perspectiva lui Tate mi-a plăcut, dar cea din perspectiva lui Miles, mi s-a părut cam trasă de păr și prost scrisă.

Un alt aspect negativ este reprezentat felul în care este scrisă cartea: faptul că uneori anumite fraze sunt din nou rostite sau se încearcă să fie prezentată reacția lui Tate, mi se pare ca nu se potrivește. Cel puțin tradus în română.

Recomand cartea tuturor pentru că este genul de carte care te face să o trăieÈ™ti. 

I-am oferit pe GOODREADS nota 3 din 5 pentru că nu mi-a plăcut deloc cum a fost scrisă povestea din perspetiva lui Miles. 


Cartea poate fi achiziționată de aici:






Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**



















Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement