Articole noi

6/recent/ticker-posts

[Recenzie] Moartea doamnei Westaway - Ruth Ware

Bună, prieteni!

Revin pe blog cu un nouă recenzie pentru voi, o recenzie pentru o carte pe care nu am mai lăsat-o din mână.


Detalii despre carte:

An apariție: 2019

Editura: Trei

Gen: Thriller

Nr pagini: 464

Deși nu crede în arta divinatiei, Hal Westaway își câștigă traiul ca ghicitoare în tarot. 

Când găsește în cutia poștală o scrisoare prin care este anunțată că a primit o moștenire considerabilă de la o anume Hester Mary Westaway, înțelege repede că e o greșeală. 

Dar știe și că poate folosi trucurile din cartomantie pentru a pune mâna pe bani.

Hal hotărăște să meargă la înmormântarea femeii, însă, odata ajunsă acolo, își dă seama că a nimerit în mijlocul unei situații încâlcite și că toți cei prezenți încearcă să pună mâna pe moștenire.

Lucrurile nu sunt deloc atât de simple pe cât păreau la început. Oare ce mister ascunde moartea doamnei Westaway?

Poveste:

Povestea lui Hal (Harriet) este una destul de tragică. Rămasă singură după ce mama ei a fost omorâtă într-un accident, ea trebuie să își câștige traiul de zi cu zi. Ajunge să continue "munca" mamei ei, muncă ce constă în citirea cărților de tarot/datul în cărți pe un debarcader.

Datoriile încep să se adune zi de zi, iar traiul devine din ce în ce mai greu, până într-o zi când Hal ajunge acasă și își găsește cutia de facturi. 

Printre facturile interminabile, ea gășește și o scrisoare de la un anumit domn Treswick ce o anunță de moartea bunicii ei, doamna Westaway.

Una.Una pentru întristare. Dar este imposibil. Niciodată nu mă voi mai simți tristă, în ciuda tuturor lucrurilor, în ciuda furtunii care știu că vine. Când stau aici in salon scriind asta, îl simt - secretul meu, cum mă arde o bucurie atât de intensă, încât uneori trebuie să fie vizibilă prin piele.

La început Hal a fost sceptică cu privire la această doamnă Westaway, deși ele împărțeau același nume. Nefiind hotărâtă ce să facă, pentru moment, ea lasă baltă toată ideea moștenirii pe care trebuie să o primească conform scrisorii și se întoarce înapoi pe debarcader.

Lucrul parcurge normal până într-o zi când un anumit domn misterios apare la ea la ușă. Se pare că datora bani împrumutați cu dobândă unui anumit cămătar. Acesta o amenință și o anunță că are câteva zile la dispoziție pentru a face rost de bani. 

Ajunsă acasă, se creează panica pentru că cineva intrase la ea în casă și distrusese un lucru important și special pentru ea. Panicată fiind și curioasă de moștenirea pe care se presupune că ar primi-o, se hotărăște să-și cumpere un bilet de tren către Penzance.

Pe drumul către Penzance, ea își caută familia pe facebook pentru a afla mai multe despre ei și pentru a ști cu cine are de a face.

Ajunsă la înmormântare, nimeni din familie nu îi observă prezența cu excepția domnului Treswick care o conduce la Trepssan.

Într-un final la proprietate, își cunoaște familia și totodată se dezvăluie secretul moștenirii. 

De-a lungul cărții, apar întâmplări neprăvăzute, secrete ținute bine ascunse foarte mult timp, dar și relații ce se creează între membrii familiei. 

Gândurile mele după terminarea cărții:

Moartea doamnei Westaway este o carte ce pe mine personal m-a făcut să mă gândesc la toate teoriile posibile și imposibile despre secretele ce se ascund în familie. Odată ce ajungi să cunoști poveștile fiecăruia și să intri cât mai mult în poveste, este destul de greu să te desparți de carte.

Familia Westaway pare în aparență o familie ca oricare alta, dar care în final ascunde lucruri teribile și ajung să se trădeze unii pe alții din cauza a ceea ce s-a întâmplat ani în urmă. Ajung să ascundă lucruri și să protejeze pe cineva special din familie, dar cu toate astea, secretele îi îndepărtează pe unii de alții.

Dacă ești pasionat de thrillere și vrei să citești ceva ce te ține în suspans, recomand să citești această carte pentru că are o poveste impresionantă, plină de mister și te face să uiți de lumea exterioară. 

Cartea poate fi achiziționată de aici:

elefant.ro

edituratrei.ro

libris.ro

Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez content zilnic. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**

 

Reactions

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement