Articole noi

6/recent/ticker-posts

Book Haul Ianuarie - Editura ART

Bună, tuturor! 

Începem anul în forță cu un Book Haul de la Editura ART.

Am avut un voucher de la ei, în valoare de 150 lei și plănuiam inițial, să-mi cumpăr seria Harry Potter, dar s-au schimbat planurile între timp.

Am cumpărat vreo 4 cărți de la ei și am autori de la Margaret Atwood (autoarea cărții Povestea Slujitoarei), dar și 2 autori noi pentru mine.


Dama cu camelii - Alexandre Dumas - Fiul 


Dama cu camelii se află printre marile romane de dragoste ale lumii, unul dintre acele romane care îşi cuceresc publicul la momentul apariţiei şi cunosc totodată o posteritate fertilă, emanând un fel de aură care le readuce mereu în atenţia cititorilor. Ce are special acest roman, ce-l face să reînvie pentru cititorul contemporan? Ce-l face să traverseze epoca şi să rămână proaspăt la lectură?

Faptul etern al unei iubiri care nu se poate împlini, prin urmare o iubire tragică? Pe muchie de cuţit, această iubire devine mai intensă, mai dramatică decât orice iubire ameninţată sau interzisă. 

"În cele din urmă, acest roman ne propune un personaj excepţional, iar titlul său invocă, prin eufemismul misterios care recomandă cumva poetic curtezana, şi o aură ce oferă, dincolo de numele de scenă, marca unei individualităţi, exerciţiul unei singularităţi tragice, o iubire care rămâne fixată în mica noastră bibliotecă de fantasme memorabile." Angelo Mitchievici

Ochi de pisică - Margaret Atwood


Astăzi o pictoriță celebră, ale cărei lucrări stârnesc controverse în rândul criticilor și-al consumatorilor de artă plastică, Elaine era cândva doar o fetiță supusă întru totul toanelor și personalității Cordeliei, cea mai bună prietenă a ei din copilărie și, totodată, persoana care-i inspira cele mai mari neliniști.

Abordând în plan central un subiect destul de rar întâlnit în literatură - bullying-ul ul între fete -, dar și implicațiile psihologice ale amintirilor reprimate care definesc personalitatea unui om și trasează traiectoria unei vieți, alături de frământările unei femei ajunse la vârsta de mijloc fără sentimentul împlinirii, Margaret Atwood creează în plan secundar un potret al Canadei secolului XX, conturat prin abundența comentariilor la adresa peisajului politic și social al țării.

„De mult n-a mai fost scrisă o carte atât de bună despre prietenia dintre femei. Ochi-de-pisică e remarcabilă, amuzantă și profundă, plină de înțelepciune rar întâlnită.” Cosmopolitan 

„Un roman coșmaresc, evocator, înduioșător.” The New York Times Book Review


Testamentele - Margaret Atwood


Au trecut mai bine de cincisprezece ani de la evenimentele din Povestea Slujitoareiiar regimul teocratic al Republicii Galaad încă ţine frâiele puterii cu o mână de fierDar apar primele semne că Galaadul începe să se erodeze din interior. Exact în acest moment de răscrucevieţile a trei femei complet diferite se întrepătrund îmod neaşteptat. Urmările pot fi dezastruoase sau pot duce la un viitor mai bun, dar cu siguranţă vor cutremura zidurile lumii care le ţine captiveRămâne de văzut dacă aceste ziduri se vor şi prăbuşi.

În paginile Testamentelor, Margaret Atwood îi deschide cititorului uşspre cele mai ascunse cotloane ale Galaadului pe măsură ce fiecare personaj feminin din povestea ei e nevoit să-şi dea seama cine este de fapt şcât de departe ar merge pentru lucrurile în care crede.

Dragi cititori, toate întrebările pe care mi le-aţi pus despre Galaad şi despre mecanismele lui au fost o sursă de inspiraţie pentru această carteSau aproape toateCealaltă sursă de inspiraţie fost lumea în care trăim.“ Margaret Atwood

Eu si Marley - John Grogan


Nu degeaba labradorii sunt cea mai populară rasă de câini din lume: sunt blânzi, obedienți și inteligenți. S-ar zice că Jenny și John Grogan n-ar putea să facă o alegere mai bună când decid să-și extindă familia cumpărând un labrador mic, pufos și irezistibil. 
Se dovedește însă că acest cățel, care se transformă curând într-o dihanie de patruzeci și cinci de kilograme, nu e cel mai reprezentativ exemplar al rasei sale. Marley are probleme de obediență - nu știe să execute nici cele mai simple comenzi și e dat afară de la școala de dresaj; 
Marley înfulecă tot ce găsește - de la lănțișoare de aur la teste de sarcină, gura lui e cutia de obiecte pierdute; Marley e nevrotic - furtunile îl fac să înnebunească de frică și să distrugă totul în jur; Marley fură lenjerie intimă din vecini; 
Marley trece prin ușa cu sită ca în desene animate; Marley pare la fel de inteligent ca o algă marină. Viața alături de acest câine nu e întotdeauna ușoară, mai ales când în familie apar și copiii. 
Atunci cum e posibil ca un asemenea cățel să le aducă atâta bucurie stăpânilor lui, ba chiar să-i învețe cele mai importante lecții de viață?

Cam astea au fost cărțile pe care eu le-am achiziționat. În curând vor apărea pe blog recenzii pentru fiecare carte în parte. 
Între timp, puteți găsi cel mai recent articol al meu aici.

Cărțile pot fi achiziționate aici:Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**Reactions

Trimiteți un comentariu

6 Comentarii

 1. Buna, alegerile tale de carti mi se par incantatoare si foarte diversificate. Mai ales primele doua mi-au facut cu "ochiul" '). Weekend frumos aventuriero 😉

  RăspundețiȘtergere
 2. Mă atrag și pe mine aceste cărți, chiar sunt curioasă, în special de două dintre ele. Le pun pe listă :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesante titluri. Abia aștept recenziile tale.

  RăspundețiȘtergere
 4. Chiar aveam nevoie de titluri noi pentru anul ăsta.

  RăspundețiȘtergere
 5. Voi procura cartulia cu cainele, mi se pare foarte interesanta.

  RăspundețiȘtergere
 6. Doua am pus si eu pe lista, sa le citesti cu spor :*

  RăspundețiȘtergere

Ad Code

Responsive Advertisement