Articole noi

6/recent/ticker-posts

[Recenzie] Seria Outlander - Calatoarea (Volumul I) - Diana Gabaldon

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu un nou articol pentru voi, o serie pe care eu am început să o citesc de câteva luni și care-mi place la nebunie. Seria de cărți are și un serial la bază, un serial al cărui trailer îl veți vedea mai jos.


Detalii despre carte:

An apariție: 2015

Editura: NEMIRA

Gen: Fantasy

Nr pagini: 800

Povestea care a stat la baza serialului Outlander.

Anul 1945, Claire Randall, fostă soră medicală, se întoarce din război și pleacă cu soțul într-o a doua lună de miere. Dar o stâncă magică descoperită într-un loc misterios o transformă într-o călătorie în timp, care se trezește brusc într-o Scoție măcinată de luptă în anul 1743. Azvârlită într-un alt secol de forțe pe care nu le înțelege, protagonista trebuie să înfrunte cospirații și primejdii care îi amenință viața și îi pun la încercare inima. Destinul ii scoate în cale pe tânărul războinic James Fraser, iar Claire trebuie să aleagă între fidelitate și dorință, între doi bărbați, între două vieți.

Din seria Outlander fac parte:

Poveste:

Claire Randall era infirmieră în cel de al doilea război mondial, iar după încheierea războiului, merge în ScoÈ›ia alături de soÈ›ul ei, pentru o a doua lună de miere. Cei doi se puteau bucura unul de celălalt după o perioadă lungă de timp, iar Frank putea să cerceteze trecutul unui strămos de al său, Jonathan Randall, Frank fiind istoric. Frank ne-a fost descris ca un om blând È™i atent pasionat de genealogie, el nefiind foarte prezent în primul volum. 

În timp ce Frank era ocupat să afle cât mai multe informații despre strămoșul său, Claire este abordată de soția vicarului (Cel care îl ajută pe Frank cu informațiile) și o invită în bucătărie, oferindu-se să-i ghicească în palmă.

Liniile din palma dumitale se schimbă, înțelegi? Într-un moment al vieții, ar putea să fi complet diferite față de cum sunt acum.

ÃŽntre timp, Frank află niÈ™te informaÈ›ii preÈ›ioase din partea vicarului, iar acesta îi descrie că în zonă se află un cerc de pietre misterios, unde se întâlneau vrăjitoare care respectau ritualurile străvechi, atunci când se celebra soarele. 

Ajunși la Craig na Dun, ei descoperă acel grup de femei, îmbrăcate în veșminte albe, iar printe ele se află și soția vicarului, doamna Graham
Din dorinÈ›a de a aduna cât mai multe plante medicinale, Claire își aduce aminte odată ajunsă în cameră, că a văzut o plantă necunoscută în interiorul cercului de pietre. 
 Claire decide să se întoarcă următoarea zi pentru a aduna È™i descoperi planta misterioasă. Ajunsă în interiorul pietrelor, ea nu avea de unde să È™tie că între acele pietre se afla un portal care putea să o arunce în trecut, mai exact în anul 1743.

Odată ajunsă în anul 1743, la început Claire nu înțelege prea bine ce se întâmplă și îl confundă pe Frank cu Jonathan Randall. Jonathan Randall a încercat să o violeze, dar în ultima clipă, ea este salvată de un scoțian, ce o crede spioană și o răpește și o duce la clanul lui pentru a o interoga.


Scoțianul este Jamie Fraser, o altă victimă a lui Jonathan Randall. El a încercat să-și protejeze familia și proprietatea de la Lallybroch de englezi, dar acesta a fost arestat și pus sub acuzație de obstrucționare a justiției. A reușit să evadeze și a fugit la clanul Mackenzie, clanul mamei sale pentru protecție.
Claire este dusă la FortăreaÈ›a Leoch, iar odată ajunsă acolo, își dă seama că chiar se întorsese în timp cu 200 de ani. 

Lui Claire îi este greu să se adapteze la noua sa lume, o lume ce are anumite reguli neînțelese.
La castel, ea este recunoscută drept vindecătoare și câștigă încrederea scoțienilor, mai ales pentru că aveau nevoie de abilitățile și cunosțințele ei.


O serie de evenimente se petrec, iar Claire este prinsă la mijloc în luptele dintre clanurile scoțiene și duelurile dintre scoțieni și englezi, iar viața ei va fi prinsă în pericol.
Descoperită de J. Randall, acesta vrea să o aresteze și interogheze, iar salvarea ei vine atunci când Jamie se oferă voluntar pentru a se căsători cu ea.

- Englezoaico, nu sunt mai bun decât alți bărbați. Încerc, dar nu reușesc întotdeauna. Știi versetul acela din Sfântul Pavel, unde spune că e mai bine să te însori decât să arzi? Ei bine, pe mine mă ardea destul de rău acolo.

ÃŽntr-un final, deÈ™i căsătoria este una aranjată, cei doi se îndrăgostesc, iar Claire se hotărăște să îi spună adevărul. Surpins de tot ce ea avea de zis, Jamie se decide să rămână cu ea È™i să o protejeze de tot ce se întâmplă în jurul ei, inclusiv de acuzarea de vrăjitorie care i s-a adus.  

Gândurile mele după terminarea cărții:

Seria Outlander a devenit preferata mea. Este genul de carte pe care nu o poÈ›i lăsa din mână, este plină de suspans È™i oferă trăiri È™i emoÈ›ii de toate genurile. Personajele prezintă caractere puternice, dar care sunt uÈ™or de înÈ›eles È™i de care te îndrăgosteÈ™ti pe loc. La început am fost puÈ›in sceptică È™i m-am speriat de mărimea volumelor, dar recomand seria oricui îi place tipul Fantasy È™i istoric, deÈ™i eu văd cartea È™i ca o poveste de dragoste. 

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5 pentru că Jamie Fraser a devenit personajul meu masculin preferat.

Cartea poate fi achiziționată de aici:

emag.ro

libris.ro

nemira.ro

Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**




 








 

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement