Articole noi

6/recent/ticker-posts

Seria Outlander - Crucea de Foc vol.1 - Diana Gabaldon

 Bună, tuturor!

Long time, no see. Continuăm seria Outlander cu volumul Crucea de foc - volumul 1(5.1). Nu imi vine să cred că am ajuns atât de departe cu seria asta.

Detalii despre carte:

An apariție: 2018

Editura: Nautilus

Gen: Fantasy

Nr pagini: 672


Din seria Outlander fac parte:

Povestea lui Jamie Fraser È™i a lui Claire continuă pe continentul american. PrinÈ™i în tumultul de dinaintea Războiului de Independență, în prima rebeliune deschisă impotriva taxelor impuse de englezi americanilor, cei doi încearcă să-È™i protejeze familia cu orice preÈ›. Jamie urmăreÈ™te È™i să construiască o comunitate în jurul Fraser’s Ridge. AÈ™a că trebuie să joace bine cartea diplomaÈ›iei între rebeli È™i guvernul instabil, dar încă periculos de puternic. Devenită vraciul comunității din Fraser’s Ridge, Claire ajută pe toată lumea, dar încă se luptă cu fantoma lui Frank, în vreme ce Brianna È™i Roger Ã®È™i adaptează cu greu obiceiurile de oameni ai secolului XX la noua viață.

Poveste:

Evenimentele din Crucea de Foc se petrec între anii 1770-1771 pe teritoriul Carolinei de Nord, o epocă tensionată ce prevește Războiul de Independență, despre care Claire știe că va izbucni în curând, anul 1773.

ÃŽnceputul poveÈ™tii ni aduce în atenÈ›ie pe Brianna È™i Roger, cuplu ce se pregăteÈ™te de nuntă, dar care este plin de tensiuni cauzate de revolte  izbucnite ca efect al creÈ™terii taxelor.

Roger prezintă un altruism față de Brianna, el fiind dispus să accepte o căsătorie platonică, pentru a nu-i pune viața în pericol Briannei, el știind felul în care femeile mureau la naștere în acele vremuri.

Deși Roger îl îndrăgește pe micul Jemmy, iar Brianna vrea încă un copil, deși nu vrea ca acest lucru să se întâmple prea curând, el rostește un jurâmânt solemn care îl legase prin sânge de el, promitând să îl protejeze mereu, deși în secret, Roger își dorește ca cel mic să fie fiul lui natural.

Între timp, deși Jamie fusese avertizat de către Claire despre deznodământul Războiului de Independență, în care rebelii au câștig de cauză, Jamie este legat sub jurământ de Coroana Britanică și nu poate refuza sarciniile atribuite, fără riscuri ce prezintă repecursiuni.

Jamie primise de la Guvernator în arendă, în mod gratuit, o suprafață întinsă de teren, pe care își intemeiase o fermă, Fraser's Ridge, în jurul căreia, el È™i-a creat o comunitate. Confirm legilor de atunci, cel care primea arendă gratuită un teren să fie protestant. Jamie era catolic, iar guvernatorul È™tiuse de la bun început acest lucru, păstrând informaÈ›iile drept mijloc de manipulare, Jamie riscând să fie desproprietărit în cazul în care se opune. 

Jamie nu are încotro decât să accepte funcția de colonel a Miliției, însărcinarea lui fiind aceea de a aduna o armată care să li se opună Reglementatorilor, adică celor care se răscoală contra noilor taxe impuse, sperând să poată schimba tabăra la timp.


Jamie își adună oamenii în jurul lui, iar la fel cum unchiul lui, Dougal Mackenzie, proceda când voia să-È™i adune clanul, Jamie împleteÈ™te o cruce de vreascuri, căreia îi dă foc.  Pe parcursul cărÈ›ii, relaÈ›ia Jamie - Roger începe să se îmbunătățească, Roger fiind impresionat de momentul în care Jamie l-a numit mâna lui dreaptă.

De-a lungul cărții, o serie de întâmplări se vor întâmpla: Brianna descoperă că talentul deosebit la mânuirea armelor de foc, este datorat de Frank, deoarece el insistase ca ea să se instruiască, Stephen Bonnet este pomenit de mai multe ori, amintirea faptelor lui bântuindu-i pe cei din familia Fraser - Mackenzie.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Diana Gabaldon nu m-a dezamăgit nici de această dată cu acest volum din seria Outlander. Este un volum mai "așezat" din perspectiva mea, pentru că prezintă mai mult viața de familie a celor din Fraser's Ridge. Primele 200 de pagini sunt pline de detalii (dacă nu ai foarte multă răbdare, nu cred că volumul va fi pentru tine), dar cu timpul, tensiunea și obstacolele încep să-și refacă simțită prezența în casa lor. Mi-a plăcut mult volumul ăsta pentru că ne-a prezentat mai în detaliu cum este viața familiei Fraser, fără aventurile lor, fără războaie și fără conflicte.

Recomand cartea dacă ai început să citești seria Outlander, pentru că este o serie plină de aventură, suspans, mister, iar felul de a scrie al Dianei, este excepțional.


I-am oferit pe GOODREADS nota 4 din 5 pentru că mi-a fost destul de greu la început să trec peste detaille prea încărcate. 


Cartea poate fi achiziționată de aici:



libris.ro


Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**













Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement