Articole noi

6/recent/ticker-posts

Seria Outlander - Tobele toamnei vol.2 - Diana Gabaldon

 Bună tuturor!

Continuăm astăzi pe blog seria Outlander cu volumul Tobele toamnei 4.2 – un volum care mie personal mi-a plăcut, dar care m-a È™i făcut să îl citesc greu din cauza anumitor personaje.

Detalii despre carte:

An apariție: 2017

Editura: Nautilus

Gen: Fantasy

Nr pagini: 608


Partea V: Crucea de foc - Volumul 2

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 1

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 2

După o lungă despărțire, Claire și Jamie s-au reîntâlnit. Dar fiica lor, Brianna, rămasă singură în prezent, pornește într-o căutare periculoasă a mamei și a tatălui pe care nu l-a cunoscut niciodată. Apoi e nevoită să riște totul ca să schimbe istoria și să le salveze viața. Prietenul ei și istoricul Roger Wakefield face și el tot posibilul să o găsească și să o ajute.

Diana Gabaldon Ã®È™i continuă seria de călătorii în timp avându-i ca protagoniÈ™ti pe Claire È™i Jamie. Unele părti din carte au loc în prezent, dar cea mai mare parte din acÈ›iune se petrece în Charleston, Carolina de Sud, în 1760. ScoÈ›ienii exilaÈ›i de la Culloden sunt primii care simt revoluÈ›ia apropiindu-se. Gabaldon scrie extrem de bine, documentat istoric si creează o galerie de personaje tipice perioadei, într-o dinamica ce tine cititorii interesaÈ›i.

Poveste:

Brianna È™i Roger se decid să călătorească în timp unul după celalalt. Ea vrea să își găsească părinÈ›ii, iar el vrea să o găsească pe Brianna.

Călătorind în trecut, Brianna reușeste să facă față provocărilor și ajunge la Lallybroch - unde o găsește pe mătușa ei, Jenny.

Crescând singură la părinÈ›i È™i fără rude apropriate, Brianna este încântată atunci când își cunoaÈ™te numeroasa familie din partea tatălui. Cu toate astea, Brianna a venit cu un scop precis la Lallybroch - de a-È™i găsi familia È™i nu are timp de pierdut. 

Unchiul și vărul ei o ajut să plănuiască călătoria spre America, iar ea ajunge să fie însoțită de Lizzie, o tânără slujnică de 15 ani pe care o cumpără pentru a o salva de la o soartă crudă.

Între timp, Roger a descoperit planul Briannei și a reușit să treacă prin pietre în căutarea ei. Fiind un istoric intuitiv, Roger a reușit să îi ia urma repede, descoperind că Brianna a luat numele de Fraser și se îmbarcase pe un vapor cu destinația: America.


După o călătorie lungă și plină pe ocean, cei doi reușesc să se regăsească, Roger fiind intrigat de faptul că Brianna poartă pantaloni.

După o serie de clipe pasionale dintre Roger - Brianna și dulcea revedere, cei doi trec printr-o ceartă în momentul în care Brianna descoperă că Roger știa de fapt despre anunțul din ziar - moartea părinților ei.

Soarta i-a surâs Briannei și reușește destul de repede să îl găsească pe Jamie Fraser - care venise în oraș pentru a depune mărturie în favorea fiului adoptiv - Fergus, acuzat pe nedrept.


Întâlnirea dintre tată și fiică este emoționantă, niciunul dintre ei neștiind cum să reacționeze în momentul în care s-au găsit unul pe altul.

De-a lungul cărții, o serie de întâmplări se vor petrece: Brianna și Jamie nu o au relație stabilă, ea fiind cu suișuri și coborâșuri, Roger își pune viața în pericol, iar Claire încearcă să țină totul sub control.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Tobele toamnei a devenit preferata mea din toate volumele. Are parte de acÈ›iune, intrigă, dragoste, loialitate, durere, dar È™i prietenie. Mi-a plăcut cum personajul Briannei este conturat È™i cum ea dă dovadă de loialitate asupra familiei - mergând până la capătul lumii pentru a-È™i găsi familia. Claire este în continuare o mamă grijulie È™i face tot posibilul să împace ambele capete încăpățânate ale familiei: Brianna È™i Jamie - care nu lasă niciunul de la ei. 

Jamie este vizibil emoționat când o întâlnește pe Brianna, dar pe parcurs, el reușește să o înțeleagă și ar face orice să o protejezeze.

Abia aștept să trec la următorul volum pentru că acum Roger a apărut din nou în peisaj, și vreau să văd viața celor 2 - dacă mai reușesc să călătorească în timp sau nu.

I-am oferit pe GOODREADS nota 4 din 5 pentru că nu mi-a plăcut reacÈ›ia Briannei la anumite întâmplări. S-a întâmplat de foarte multe ori să se bage în anumite faze aiurea È™i se lasă condusă de sentimente, deÈ™i raÈ›ional nu este bine nici pentru ea, nici pentru familie.

Cartea poate fi achiziționată de aici:

emag.ro

libris.ro

elefant.ro

nemira.ro

Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**





Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement