Articole noi

6/recent/ticker-posts

Seria Outlander - Cercul de piatra vol.1 - Diana Gabaldon

Bună, tuturor!
Continuăm astăzi pe blog seria Outlander scrisă de Diana Gabaldon cu volumul III al seriei, un volum de care eu sunt tare încântată.


Detalii despre carte:

An apariție: 2017

Editura: Nautilus

Gen: Fantasy

Nr pagini: 528

Povestea care a stat la baza serialului Outlander


În urmă cu douăzeci de ani, Claire Randall s-a întors în timp și a nimerit în brațele temerarului Jamie Fraser, direct în secolul al XVIII-lea. Apoi s-a întors în vremea ei, purtând în pântece copilul lui și fiind convisă că el și-a pierdut viața în bătălia de la Culloden. Și totuși, din amintirile ei n-a plecat nicicând.

Dar Claire descoperă la un moment dat că Jamie trăiește. Și trebuie să facă o alegere: să rămână în secolul ei, împreună cu fiica iubită, ori să se întoarcă în veacul lui.Scoția măcinată de comploturi, patimile și durerile eronei nu mai contenesc, intrigile se țin lanț. Călătoria în necunoscut ăi poate aduce iubirea înapoi sau o poate spulbera pe vecie.

Din seria Outlander fac parte:

Partea I: Calatoarea

Partea II: Talismanul

Partea III: Cercul de piatra - Volumul I

ParteaIII: Cercul de piatra – Volumul II

Partea IV:Tobele toamnei – Volumul I

Partea IV:Tobele toamnei – Volumul II

Partea V:Crucea de foc - Volumul 1

Partea V:Crucea de foc - Volumul 2

Partea VI:Prin zapada si cenusa - Volumul 1

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 2

Poveste:

Cercul de piatră este împărÈ›it în două volume, ce prezintă acÈ›iuni diferite: anul 1968 È™i cel din trecut care prezintă evoluÈ›ia lui Jamie în cei douăzeci de ani care trecuseră atunci când Claire plecase – din anul 1746 până în anul 1766. 

AcÈ›iunea din prezent continuă de unde a rămas “Talismanul” È™i ne dezvăluie unele lucruri: Brianna află că Frank nu e tatăl ei natural, iar tatăl adevărat este un fost scoÈ›ian din Highland ce a trait în urmă cu 200 de ani; descoperă că inelul de argint al lui Claire are un semn ce îi dovedeÈ™te autenticitatea poveÈ™tii; tânărul istoric Roger Wakefield (cel care o ajută să descopere dacă Jamie Fraser este în viață) află că este strănepotul lui Dougal Mackenzie (unchiul lui James Fraser) È™i al lui Gellis Duncan. Cea mai mare descoperire este făcută de Roger – el găseÈ™te documentul care arată că James Fraser a reuÈ™it să îi scoată pe bărbatii de la Lallybroch de pe câmpul de luptă, i-a salvat de la Culloden È™i i-a dus pe drumul spre casă.

ÃŽn acelaÈ™i timp, ne lovim È™i de câteva flashback-uri din perioada în care Claire a revenit în secoulul XX: reîntâlnirea cu Frank, discuÈ›iile despre dispariÈ›ia ei È™i convingerea lui Frank că ea inventează acele poveÈ™ti din cauza È™ocului traumatic, dezvăluirea faptului că este însărcinată È™i că s-a îndrăgostit de altcineva, naÈ™terea Briannei, căsnicia cu Frank, certurile din ultima perioadă din cauza fetiÈ›ei (Frank nu suporta idea că soÈ›ia lui o privea pe Brianna cu dor deoarece ea seamănă leit cu tatăl ei – James Fraser).


TotuÈ™i, cred că vreo să È™tii ce s-a întâmplat cu James Fraser – povestea din trecut (secolul XVIII-lea) – nu am să dezvălui foarte multe lucruri pentru că povestea lui este una interesantă, dar uite câteva detalii: după lupta pierdută de la Culloden, unde foarte mulÈ›i oameni ai armatei Highland au fost omorâți, câțiva dintre arendaÈ™i reuÈ™esc să scape. Jamie a fost rănit la picior È™i nu se mai poate deplasa, dar a fost găsit de oamenii lui. Cei optsprezece ofiÈ›ieri iacobiÈ›i care au reuÈ™it să scape măcelului, s-au adăpostit într-o fermă din apropierea landei. Acolo au avut parte de mari suferiÈ›i din cauza rănilor neîngrijite, slăbiÈ›i de frig È™i oboseala vreme de două zile. James se gândea că poate muri liniÈ™tit pentru că făcuse tot ce putuse pentru ca draga lui soÈ›ie să fie în siguranță.

 Au fost prinÈ™i de lord Malton, comandant al unui regiment de infanterie sub Cumberland, care primise ordinul să execute neîntârziat orice persoană care se dovedea că a participat la rebeliunea trădătoare recent înăbuÈ™ită. ScoÈ›ienii au fost acuzaÈ›i de trădare, scoÈ™i unul câte unul din casă È™i executaÈ›i. Atunci când maiorul descoperă că James Fraser, stăpânul de la Broch Tuarach, își dă seama că nu-l poate omorî ca pe ceilalÈ›i deoarece È™i-a amintit că acest iacobit l-a prins cândva pe John Grey, fratele lui mai mic, È™i în loc să îl împuÈ™te, i-a cruÈ›at viaÈ›a È™i l-a dus înapoi la camarazii lui impunând aÈ™adar o mare datorie de onoare asupra familiei. Malton nu îl poate împuÈ™ca fără a dezonora jurământul fratelui său, aÈ™adar este obligat să îi cruÈ›e viaÈ›a lui Fraser È™i drept urmare, a omis numele lui din lista trădătorilor executaÈ›i la fermă È™i i-a aranjat transportul până la moÈ™ia lui.


Mai departe în carte, asistăm la toate chinurile indurate de Fraser, imediat după cele întâmplate la Culloden, supraviețuirea, anii cât a fost fugar, fiind silit să stea ascuns într-o peșteră de pe proprietatea lui, timp în care englezii au scotocit Highlands în căutarea fugarilor care îl sprijiniseră pe Charles Stuart, perioada de detenție, prietenia ciudată pe care o leagă cu maiorul John Grey ( fratele cel mic al lui lord Malton).


Între timp, Claire, Brianna și Roger încearcă să descopere adevărul. Deși James a reușit să evadeze, era rănit și ar fi putut să moară curând după aceea, mai ales că în Highlands izbucnise foametea. Claire este din ce în ce mai ingrijorată și se gândește dacă nu cumva viața lui fusese irosită într-o celulă de închisoare or murise într-o temniță.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Seria Outlander continuă să mă uimească de la un volum la altul. Diana Gabaldon reușește să te țină în suspans și să treci prin diferite stări, desi volumele sunt stufoase.

Îmi place din ce în ce mai mult cum este prezentată acțiunea, Claire este într-adevăr o femeie ce luptă pentru iubirea vieții ei și dorește să se reîntâlnească cât mai curând cu Fraser, iar James suferă enorm după plecarea lui Claire.

Toate volumele de până acum sunt pline de aventură, romantism, intrigă, mister, legend și au reușit să mă fascineze prin modul în care autoarea trece de la o perioadă de timp la alta.

Chiar dacă sunt foarte multe detalii È™i volumele au destul de multe pagini, recomand această serie indifferent că eÈ™ti iubitor de fantasy sau nu. 

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5 pentru că volumul este plin de aventură. 


Cartea poate fi achiziționată de aici:





Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**








 








 

 

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement