Articole noi

6/recent/ticker-posts

[RECENZIE] Fiica cearsonicarului - Kate Morton

 Salutare tuturor și Hristos a înviat!

Revin astăzi pe blog după o lungă absență cu un nou articol pentru voi. 

De ce am lipsit? Să spunem că am avut o perioadă mai agitată din viața mea și am avut nevoie de o pauză. Acum totul este în regulă, am pregătite câteva cărți super pe care le-am citit în ultima perioadă și bonus: am început o nouă serie. Dar mai multe detalii despre asta în curând!


Detalii despre carte:

An apariție: 2019

Editura: Humanitas Fiction

Gen: Ficțiune – autori moderni, contemporani

Nr pagini: 496

În vara anului 1862, artiștii din Frăția Magenta, însosiți de muzele lor, sunt invitați să creeze și să se bucure de libertate la Birchwood Manor, casa mult iubită a lui Edward Radcliffe de pe malul Tamisei.

Edward este cel mai strălucit dintre ei, cel mai entuziast, cel mai hotărât să sfideze prejudecățile epocii. Dar în scurtă vreme, viața și cariera vor fi distruse căci spre sfârșitul șederii lor, o femeie este împușcată, o alta dispare, iar o nepretuiță bijuterie de familie este de negăsit. 

O sută cincizeci de an mai târziu, Elodie Winslow, o arhivistă londoneză, dă din întâmplare peste o geantă veche, în care găsește carnetul de schițe ce pare a fi aparținut unui pictor victorian și fotografia unei tinere de o frumusețe aparte.Printre desenele din carnet, unul anume îi atrage atenția: o casă cu două frontoane, așezată la cotul unei ape care i se pare neobișnuit de familiară. Care este legătura ei cu Birchwood Manor? Și de ce simte femeia că fotografia are ceva să îi transmită? Pentru a răspunde acestor întrebări, Elodie va trebui să asculte vocea martorului uitat de toți: Birdie Bell, fiica ceasornicarului.

Poveste:

În 1862, Edward Radcliffe, un pictor talentat, cumpără Birchwood Manor, casa ce i-a salvat viața într-o noapte pe când era în vacanță la bunici. După cumpărarea casei, Edward își invită prietenii pentru a petrece o lună de zile la țară, o lună plină de creativitate deoarece toți artiștii din Frăția Magenta sunt însosiți de muzele lor. Edward este însoțit de Lucy – sora lui mai mică și Lily – muza lui de care ajunge să se îndrăgostească. Pe de altă parte, Edward este logodit cu Fanny, o fată ce provine dintr-o familie bogată ce l-a ajutat pe Edward să se stabilească cu zestrea ei. Lily își împărtășește sentimentele lui Edward și amândoi își fac planuri de viitor.

Dintr-o lună plină de creativitate și relaxare, totul se transformă într-o tragedie într-o noapte. Fanny este ucisă, iar Lily dispare. Ce s-a întâmplat? 

Lily are o poveste de viață impresionantă. Orfană și abandonată, Lily a fost dusă în casa unei femei, dornică să se îmbogățească cu orice preț, după ce tatăl ei a plecat în America pentru a munci și construi o viață pentru el și Lily. Doar că în viață nu totul se întâmplă cum ne plănuim, iar Lily ajunge să fie abandonată de tatăl ei și astfel este antrenată de gazda ei să devină hoț de buzunare până când Edward îi propune să fie muza lui și viața ei se schimbă.

Am fost muza și destinul lui. Și el al meu. Asta s-a întâmplat demult; parcă a fost ieri. O, cât de bine mi-amintesc dragostea!

După moartea lui Edward, Birchwood Manor devine o școală de fete ce este înființată de sora lui, Lucy. Aici facem cunoștință cu un nou personaj, Ada al cărui rol este reprezentat de un secret important pe care doar ea îl cunoaște. 

Biata Ada! Copilăria este cea mai dură perioadă a vieții. O împletire a extremelor, când poți într-o zi să plutești liniștit printre stelele argintii, ca să te cufunzi a doua zi în hăurile cele mai negre ale disperării.

Birchwood Manor devine loc de închiriat în 1940, când o mamă cu 3 copii îi trece pragul unde această familie își face simțită prezența. 

În 2017, se prezintă viața tinerei Elodie Winslow, ce este o arhivistă londoneză. Elodi este o tânără ce se află la un pas de căsătorie și își iubește meseria, dar cu toate astea se află mereu în umbra mamei ei – Lauren Adler, o violoncelistă celebră. Într-una din zile, ea găsește din întâmplare, o geantă din piele foarte veche. Geanta i-a aparținut lui Edward și în ea se află un desen al casei Birchwood Manor și fotografia unei frumoase femei.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Să fiu sinceră, am fost impresionată de poveste mai mult spre finalul cărții. M-am chinuit puțin să trag la primele 100 și puțin de pagini pentru că mi se părea o lectură plictisitoare, iar paginile mi se părea că nu au legătură între ele. Totuși, spre finalul cărții, lucrurile încep să se lege, iar povestea devine destul de interesantă. 

De asemenea, mi s-a părut puțin forțată povestea ce provine din perspectiva casei. Ea se prezintă ca o fantomă / voce, dar care din păcate, nu leagă absolut deloc din perspectiva mea restul poveștii. Recomand cartea doar dacă ești dispus să treci peste primele 200 pagini și vrei o poveste ce te ține în suspans spre final.

I-am oferit pe GOODREADS nota 3 din 5 doar pentru că mi-a plăcut finalul.


Cartea poate fi achiziționată de aici:

Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement