Articole noi

6/recent/ticker-posts

Mexican Gothic - Silvia Moreno-Garcia - Recenzie

Bună, tuturor! 

Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie. Voiam să vă anunț că am pornit un nou concept de book review pe Instagram. Dacă sunteți interesați, puteți să dați click aici.


Detalii despre carte:

An apariție: 2021

Editura: Nemira

Gen: Thriller 

Nr pagini: 304

După ce primeÈ™te o scrisoare tulburătoare în care veriÈ™oara ei o imploră să o salveze de la moarte, Noemí Taboada pleacă spre Locul ÃŽnalt, reÈ™edinÈ›a acesteia dintr-o zonă rurală a Mexicului. 
DeÈ™i nu pare, nici pe departe, o luptătoare neînfricată (e foarte elegantă È™i nu s-ar încumeta să apară nicăieri fără o rochie È™ic È™i fară rujul său marca Elizabeth Arden), Noemí nu duce deloc lipsă de curaj, nelăsându-se îngrozită nici măcar de coÈ™marurile sale îngrozitoare. 
Așa că nu se sperie nici când descoperă că Locul Înalt ascunde multe secrete întunecate, căci verișoara ei s-a căsătorit cu terifiant de charismaticul moștenitor al unui fost imperiu în domeniul mineritului, din a cărui istorie de familie nu lipsesc episoadele de o violență nebună. Noemí se trezește prinsă în ghearele fascinației și groazei într-o casă imensă bântuită de fantomele trecutului.

Poveste:

Naomi este o tânără elegantă și plină de viață. Fiind curtată de foarte mulți bărbați, stilul ei de viață este unul boem și plin de socializare. Viața ei începe să se schimbe în momentul în care primește scrisoarea de la verișoara ei, Catalina, iar tatăl ei îi propune să se ducă să verifice ce se întâmplă la Locul Înalt.

O femeie care nu-i plăcută e o scârbă, iar o scârbă n-ajunge prea departe: toate cărările îi sunt închise.

Ajunsă acolo, Naomi este distrasă la început de peisajele și de arhitectura gothică ce este prezentă, dar îi se par absurde regulile casei: nu i se permite să vorbească în spaniolă, deși sunt in Mexic.

    De-a lungul timpului, ea începe să observe comportamentul dubios pe care fiecare îl are în parte, dar ajunge să creadă că aÈ™a sunt ei. Se împrieteneÈ™te cu tânărul Francis, care este cea mai normală persoană din jurul ei.

Naomi descoperă o Catalina bonlavă, o Catalina pe care nu o mai cunoaște, iar Naomi începe să fie cuprinsă de remușcări.

Lucruri ciudate încep să apară la Locul Înalt, iar Naomi este pusă în fața unor situații nemaiîntâlnite și care îi vor da viața peste cap. Oare va reuși să scape din Locul Înalt și să o salveze pe Catalina?

Gândurile mele după terminarea cărții:

Trebuie să recunosc că am fost sceptică la început cu privire la povestea cărții. Mă așteptam ca Naomi să o găsească pe Catalina într-o pasă proastă pentru că s-a măritat prea devreme, Catalina provenind și ea din aceiași lume boemă ca a lui Naomi. Dar povestea, m-a suprins. Odată ce începi să prinzi firul poveștii (momentul în care Naomi ajunge la Locul Înalt), nu vei mai putea lăsa cartea din mână.

Povestea este diferită față de thrillerele pe care le-am citit, și m-a făcut să fiu obsedată de ea. Acțiunea a fost una foarte bună și originală, iar scenele tensionate m-au făcut să le trăiesc la maxim (ele fiind bine construite).

Ce mi-a plăcut: 

Naomi este un personaj bine conturat, ea fiind plină de curaj, energie È™i umor. Mereu are replica potrivită pentru fiecare situaÈ›ie. 

Cuplul Naomi - Francis se aseamănă foarte mult, iar împreună au reuÈ™it să facă o echipă fantastică. 

Toată acțunea a fost bine descrisă și suspansul a fost la cote maxime.

Ce nu mi-a plăcut:

Găsesc foarte puține minusuri la această poveste. Aș fi vrut ca la finalul poveștii să apară o mică continuare cu viața lor după poveste - un fel de happy-end, dar poate va ieși și volumul II (deși mă îndoiesc pentru că povestea este deja consumată).

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5 pentru că povestea a fost bine scrisă, am trăit acÈ›iunea odată cu cartea È™i chiar o recomand dacă eÈ™ti fan Thriller È™i vrei o poveste captivantă.



Cartea poate fi achiziționată de aici:





Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**


















 

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement