Articole noi

6/recent/ticker-posts

[ROMAN POLITIST] Buna seara, Melania! - Rodica Ojog-Brasoveanu [seria Melania Lupu]

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu un nou articol pentru voi. Am dscoperit-o pe Rodica recent, iar de la acest volum, aveam câteva așteptări fiind o continuare a seriei.


Detalii despre carte:

An apariție: 2019

Editura: Nemira

Gen: Polițist

Nr pagini: 240

Al doilea roman din seria MELANIA LUPU

Peripetiile Melaniei Lupu si ale motanului Mirciulică continuă la un an de la „operaÈ›iunea tablourile furate“. De data aceasta, Melania râvneÈ™te la Femeia cu evantai, tabloul semnat de Goya, È™i nu trebuie decât să orchestreze o misiune fulger de spargere a unui muzeu. Ocazie cu care strânge laolaltă un mic grup infracÈ›ional pestrit, totul chiar sub nasul maiorului Cristescu, asistat de locotenentul Azimioara. Ce urmeaza este o combinaÈ›ie savuroasă de tragicomic, suspans È™i burlesc, cum numai Rodica Ojog-Brasoveanu stie să scrie.

Poveste:

În cel de-al doilea volum din serie, o găsim pe Melania Lupu, bătrânica plină de șarm. Ea trimite scrisori la Londra, scrisori ce conțin dificile cazuri expuse în presă și semnându-se Abatele Brown.

Tablourile furate ajung la muzeu, însă Melania nu poate trece peste faptul că tabloul ei preferat, Femeia cu evantai semnat de Goya, nu îi mai aparține. Se decide să pună la cale un plan complicat pentru a fura tablourile din muzeu și pentru a le scoate din țară. Pentru că are nevoie de ajutor, apelează la 3 bărbați: Raul Ionescu, Nucu Scarlat și Dascălu (un nebun și jumătate). Melania profită că soții și prietenii ei Șerban și Florence Miga locuiesc aproape de muzeu, ea îi convinge pe cei 3 bărbați să sape un tunel și să fure tablourile din muzeu, fără a intra pe ușa supravegheată.

A prevăzut totul matematic, pas cu pas, mutare cu mutare.

Oare va reuși Melania să fugă din țară cu cele 3 tablouri? Și ce se va întâmpla dacă planurile ei vor da greș?

Gândurile mele după terminarea cărții:

Sinceră să fiu, la început povestea nu m-a prins, dar pe parcurs a început să-mi placă din ce în ce mai mult.

Melania m-a surprins cu planul și mintea ei strălucită și calculată și chiar nu mă așteptam la un așa deznodământ. Deși Melania a fost actriță bună pe parcusul spargerii, spre final se pare că nu a fost chiar atât de atentă pe cât credea, iar maiorul Cristescu și-a dat seama că ea e în spatele planului (opinia mea), deși poate nu a avut dovezi concrete (sau poate da, dar nu a vrut) pentru a demonstra asta.

Cartea este scurtă și se poate citi ușor (ăsta fiind unul din punctele forte ale seriei), dar partea și mai interesantă este faptul că povestea se desfășoară prin ochii criminalului, în loc de cel al detectivului (cum este în mod normal un roman polițist).

Ce nu mi-a plăcut este faptul că cartea a fost destul de plictisitoare la început, iar moartea anumitor personaje m-au făcut să-mi schimb părerea despre Melania, o bătrânică care poate trece peste orice cadavru pentru a-și îndeplini planul și a nu fi prinsă.

Finalul a fost neașteptat, deși personal, aș fi vrut ca dovezile incriminatorii să fie puțin mai evidente și nu puțin trase de păr, dar poate că are legătură cu următoarele volume din serie.


I-am oferit pe GOODREADS nota 4 din 5 pentru că povestea a fost greu de citit la început, fiind plictisitoare. Pe parcusul cărÈ›ii, povestea a devenit mai plăcută È™i mai uÈ™or de citit.

Cartea poate fi achiziționată de aici:






Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement