Articole noi

6/recent/ticker-posts

[ROMAN POLITIST] Cianura pentru un suras - Rodica Ojog-Brasoveanu [seria Melania Lupu]

 Bună, tuturor!

După o scurtă pauză, am revenit și eu pe blog. Am fost într-un reading slump în ultima perioadă și mereu pățesc asta când citesc o carte bună.


Detalii despre carte:

An apariție: 2019

Editura: Nemira

Gen: Polițist

Nr pagini: 224

Într-un imobil oarecare din strada Crăiței, cu ocazia unei inundații, cinci locatari dau peste două tablouri de o valoare inestimabilă. Cei cinci fac planuri pentru a se îmbogăți, dar, unul câte unul, încep să moară otrăviți. De fiecare dată, cei rămași trebuie să ascundă cadavrele și să fenteze Miliția, ducând mai departe, în paralel, planul pentru a vinde tablourile peste hotare.

Melania, bătrâna micuță și delicată ca un porțelan, creierul operațiunii celor cinci, înfruntă suspiciunile comisarului Cristescu, găsind mereu metode inventive și comice de a rămâne cu un pas înaintea lui.

Poveste:

În apartamentul de pe strada Crăiței trăiesc Melania Lupu (personajul principal), Mihai Panaitescu, Valeria Scurtu, Grigore Popa, precum și Marin Vîlcu (care pleacă însă în concediu). Într-o seară oarecare, o țeavă se sparge, iar protagoniștii descoperă două pânze foarte valoroase care a fi șansa lor pentru o viață bogată. 
Nu după mult timp de la descoperirea pânzelor, Panaitescu a murit otrăvit cu cianură, deși nimeni nu s-a apropiat de el și nici nu a mâncat nimic.

După nefericita întâmplare, tensiunea în casă creșter, iar acțiunea devine alertă. În fiecare zi suspciunile cresc, iar toți se întreabă cine este criminalul?

Gândurile mele după terminarea cărții:

Am tot auzit de cărțile Rodicăi (supra-numită și Agatha Christie a României) și cumva aveam anumite așteptări din partea cărții, așteptări ce au fost cu mult îndeplinite.

Subiectul cărții este unul captivant, iar personajele se cunosc și asemănă între ele, mai mult decât cred. 

Melania prezintă o calmitate și o creativitate neașteptată. 
Maiorul Cristescu reprezintă adversarul Melaniei pentru că el nu îi face jocurile și nici nu dă crezare imaginii pe care Melania o are. El consideră că Melania este "mâța blândă care zgârie rău" (din perspectiva mea).

Cianură pentru un surâs este o lectură plăcută, captivantă, ce se citește ușor. Dacă ai ceva timp liber, o poți citi într-o singură zi. 

Rodica m-a cucerit de la prima lectură și m-a făcut să devin un mic fan al ei. 

Dacă îți plac cărțile polițiste, nu rata aceasă serie a Melaniei Lupu. Cu siguranță îți va pune mintea la contribuție și te va transfora într-un mic detectiv.


I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5 pentru că mi-a plăcut cum este scrisă cartea. Ușor de citit, personajele sunt bine conturate, acțiunea este plină de suspans și poți investiga singur ce se întâmplă mai departe.

Cartea poate fi achiziționată de aici:

nemira.ro

emag.ro

carturesti.ro

Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement