Articole noi

6/recent/ticker-posts

[ROMAN POLITIST] Cianura pentru un suras - Rodica Ojog-Brasoveanu [seria Melania Lupu]

 Bună, tuturor!

După o scurtă pauză, am revenit și eu pe blog. Am fost într-un reading slump în ultima perioadă și mereu pățesc asta când citesc o carte bună.


Detalii despre carte:

An apariție: 2019

Editura: Nemira

Gen: Polițist

Nr pagini: 224

Într-un imobil oarecare din strada Crăiței, cu ocazia unei inundații, cinci locatari dau peste două tablouri de o valoare inestimabilă. Cei cinci fac planuri pentru a se îmbogăți, dar, unul câte unul, încep să moară otrăviți. De fiecare dată, cei rămași trebuie să ascundă cadavrele și să fenteze Miliția, ducând mai departe, în paralel, planul pentru a vinde tablourile peste hotare.

Melania, bătrâna micuță și delicată ca un porțelan, creierul operațiunii celor cinci, înfruntă suspiciunile comisarului Cristescu, găsind mereu metode inventive și comice de a rămâne cu un pas înaintea lui.

Poveste:

ÃŽn apartamentul de pe strada CrăiÈ›ei trăiesc Melania Lupu (personajul principal), Mihai Panaitescu, Valeria Scurtu, Grigore Popa, precum È™i Marin Vîlcu (care pleacă însă în concediu). ÃŽntr-o seară oarecare, o È›eavă se sparge, iar protagoniÈ™tii descoperă două pânze foarte valoroase care a fi È™ansa lor pentru o viață bogată. 
Nu după mult timp de la descoperirea pânzelor, Panaitescu a murit otrăvit cu cianură, deși nimeni nu s-a apropiat de el și nici nu a mâncat nimic.

După nefericita întâmplare, tensiunea în casă creșter, iar acțiunea devine alertă. În fiecare zi suspciunile cresc, iar toți se întreabă cine este criminalul?

Gândurile mele după terminarea cărții:

Am tot auzit de cărțile Rodicăi (supra-numită și Agatha Christie a României) și cumva aveam anumite așteptări din partea cărții, așteptări ce au fost cu mult îndeplinite.

Subiectul cărÈ›ii este unul captivant, iar personajele se cunosc È™i asemănă între ele, mai mult decât cred. 

Melania prezintă o calmitate È™i o creativitate neaÈ™teptată. 
Maiorul Cristescu reprezintă adversarul Melaniei pentru că el nu îi face jocurile și nici nu dă crezare imaginii pe care Melania o are. El consideră că Melania este "mâța blândă care zgârie rău" (din perspectiva mea).

Cianură pentru un surâs este o lectură plăcută, captivantă, ce se citeÈ™te uÈ™or. Dacă ai ceva timp liber, o poÈ›i citi într-o singură zi. 

Rodica m-a cucerit de la prima lectură È™i m-a făcut să devin un mic fan al ei. 

Dacă îți plac cărțile polițiste, nu rata aceasă serie a Melaniei Lupu. Cu siguranță îți va pune mintea la contribuție și te va transfora într-un mic detectiv.


I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5 pentru că mi-a plăcut cum este scrisă cartea. UÈ™or de citit, personajele sunt bine conturate, acÈ›iunea este plină de suspans È™i poÈ›i investiga singur ce se întâmplă mai departe.

Cartea poate fi achiziționată de aici:

nemira.ro

emag.ro

carturesti.ro

Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement