Articole noi

6/recent/ticker-posts

Seria Outlander - Ecouri din Trecut vol I - Diana Gabaldon

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu un nou articol pentru voi. Mai am un singur volum și termin toată seria Outlander (tradusă în română) de citit. Nu imi vine să cred a trecut un an și jumătate de când eu citesc Outlander. O să vedeți pe instagram o postare dedicată seriei atunci când o voi termina.

Detalii despre carte:

An apariÈ›ie: 2021

Editura: Nemira

Gen: Fantasy

Nr pagini: 864

Din seria Outlander fac parte:

Partea I: Calatoarea

Partea II: Talismanul

Partea III: Cercul de piatra - Volumul I

ParteaIII: Cercul de piatra – Volumul II

Partea IV: Tobele toamnei – Volumul I

Partea IV: Tobele toamnei – Volumul II

Partea V: Crucea de foc - Volumul 1

Partea V: Crucea de foc - Volumul 2

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 1

Partea VI: Prin zapada si cenusa - Volumul 2

Partea VII: Ecouri din trecut - Volumul 1

Partea VII: Ecouri din trecut - Volumul 2

Extraordinara poveste a lui Jamie Fraser, scoțianul din secolul al XVIII-lea, și a soției sale, Claire, care călătoreșteîn timp din epoca modernă, continuă. Cei doi se trezesc prinși în vâltoarea Revoluției Americane și vor fi siliți să se confrunte cu propriile temeri, credințe și neîmpliniri. Jamie, un fost iacobit și rebel fără voie, știe că americanii vor obține victoria, dar și că a fi de partea celor care vor învinge nu îi garantează supraviețuirea. El ar prefera să moară decât să lupte împotriva fiului său, William, care este locotenent în armata britanică.


Poveste:

Povestea devine din ce în mai interesantă. Acțiunea se desfășoara în timpul războiului de independență al coloniilor americane, iar Jamie și Claire sunt prinși la mijloc încercând să supraviețuiască. Jamie este îngrijorat că va trebui să îl înfrunte pe fiul său ilegitim, William, ofițer în armata Majestății Sale.

Roger și Brianna s-au întors în 1980 la Lallybroch, încercând să se adapteze vieții în secolul XX, Ian se confruntă cu momente dificile în viața lui, iar Lordul John va fi prins în scheme politice și operațiuni de spionaj.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Sinceră să fiu, volumul acesta a fost cu mine cu dus și întors. Mi-a plăcut, dar l-am și urât în același timp. Am terminat de citit Prin zăpadă și cenușă - volumul II cu entuziasm și abia așteptat să citesc continuarea, iar când am început să citesc noul volum, mi-a plăcut, dar în același timp i-a lipsit ceva.

Presiunea și acțiunea a fost prezentă ca deobicei, dar nu am înțeles foarte bine capitolele în cartea acțiunea este prezentată din viața lui William. Știm că este fiul lui Jamie, dar mă așteptam ca, capitolele să prezinte povestea lui din copilărie, nu situația războiului și prezentul. Din război a fost destul de greu să înțeleg și să țin pasul, ba au fost chiar câteva capitole pe care le-am sărit.

Jamie și Claire au trecut prin multe peripeții și vor trece în continuare, dar îmi place că cei doi se iubesc la fel. Aventurile lor îmi aduc aminte de perioada lor năbădăioasă de când trăiau la Paris.

Brianna și Roger nu cred că vor reuși să se adapteze foarte bine la noua lor viață. Brianna a reușit într-un fel, dar Roger mi se pare indaptabil și cred că se vor întoarce probabil la viața lor din secolul VIII.

Am simțit tristețea lui Ian atunci când a fost in vizită la fostul lui trib, ba chiar, Ian mi s-a părut un personaj destul de trist și singur în volumul acesta.

Acțiunea a rămas la fel de plină de suspans, peisajele și personajele la fel de bine descrise. Am trăit și în acest volum împreună cu ei fiecare aventură pe care au trăit-o.

Abia aștept să termin și ultimul volum să văd exact dacă teoriile mele se vor adeveri sau voi rămâne cu un final neașteptat.

I-am oferit pe GOODREADS nota 4 din 5 pentru că nu mi-au plăcut capitolele în care viaÈ›a lui William în război este prezentată. 

Cartea poate fi achiziționată de aici:






Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement