Articole noi

6/recent/ticker-posts

Viata invizibila a lui Addie LaRue - V.E. Schwab

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie pentru voi. Este prima carte fantasy pe care o citesc pe lângă seria Outlander.


Detalii despre carte:

An apariție: 2021

Editura: BOOKZONE

Gen: Fantasy

Nr pagini: 512

Franța, 1714: într-un moment de disperare, o tânără face un pact cu diavolul pentru a scăpa de o căsătorie nedorită și o viață ordinară. Addie LaRue își vinde sufletul în schimbul nemuririi, dar realizează prea târziu că prețul plătit este mai mare decât credea: este blestemată să fie uitată de toți cei pe care îi întâlnește.
Urmează o aventură extraordinară, de-a lungul secolelor și al continentelor, de-a lungul istoriei și al artei, pe măsură ce tânăra învață cum să trăiască o viață fără constrângeri, dar și fără conexiuni.

Aproape 300 de ani mai târziu, două cuvinte schimbă totul. Cele două cuvinte rostite de un tânăr într-o librărie ascunsă din New York sunt: „ÃŽmi amintesc”.

Poveste:

Născută într-un sat din FranÈ›a în anul 1700, Addie È™i-a dorit de mică să exploreze È™i să fie diferită de restul lumii. Nu își doreÈ™te să se mărite È™i să aibe copii la fel ca fetele din jurul ei. Ajunsă la vârsta de 23 ani, părinÈ›ii ei o obligă să își aleagă un soÈ›. Addie se roagă de toÈ›i sfinÈ›ii să o ajute pentru ca ea să reuÈ™ească să scape de o  eventuală căsnicie. Chiar È™i bătrâna Estelle (care este cunoscută drept vrăjitoarea satului), i-a spus să nu facă lucrul ăsta, mai ales în ceas de seară. El îi răspunde È™i o salvează de căsnicie oferindui libertatea pe care ea È™i-o doreÈ™te, doar că un preÈ›. 


Addie a făcut un pact cu diavolul, iar 300 ani mai târziu, Addie rătăcește prin New York. Din ziua pactului, ea a fost liberă, nemuritoare, dar condamnată la uitare. Părinții ei nu își amintesc de ea după acel moment, iar toți oamenii care o văd, vorbesc cu ea, dar o data ce ies din încăpere, deja o uită. Addie este invizibilă. Oare va reuși Addie să își pronunțe numele sau să păstreze lucrurile care mereu îi dispar? Bărbații vor reuși să își aducă aminte de ea? Reușește Addie să găseasca persoana care va știi cum o cheama și când va părăsi încăperea? Ce se va întâmpla cu Addie atunci când pactul va fi încheiat?

Gândurile mele după terminarea cărții:

Sinceră să fiu, povestea m-a atras la început. Mi-au plăcut mult personajele, povestea lui Addie fiind una impresionată a cărei dureri  È™i frica de uitare, eu am simÈ›it-o. 
De-a lungul cărÈ›ii, povestea mi-a dat impresia că este încurcată. Dacă stai să o analizezi, nu e genul de carte care are o poveste bine conturată: muritoarea care face un pact cu diavolul, iar cu timpul ei au parte de anumite momente împreună (nu vreau să dau un spoiler). 
Prezintă într-adevăr elemente supranaturale (demonul) fiind o carte fantasy, dar în același timp, povestea mi se pare trasă de păr. Faptul că Luc este singurul care apare dintre demoni constant și nu mai există niciun altul, îmi dă un semn de întrebare.
NoÈ›iunea timpului nu mi se pare prezentă în poveste. Addie trăieÈ™te acÈ›iunea de-a lungul a 3 secole, dar lumea nu lasă deloc urme asupra ei. Pactul spune că ea este uitată de către alÈ›i oameni, dar  cumva ar fi trebuit să È™tim cauza-efectul pactului dintre cei doi. 
Cum ajung un demon și o nemuritoare să trăiască o poveste așa complicată și de ce nu sunt și alte elemente supranaturale în poveste care să îi încurce viața lui Addie.
Personal, nu aș mai reciti povestea. De pe la jumătatea cărții, am tras de mine să o termin. Descriile sunt din ce în ce mai lungi (nu am o problemă cu asta), dar totul mi se pare repetitiv.


I-am oferit pe GOODREADS nota 3 din 5.

Cartea poate fi achiziționată de aici:





Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement