Articole noi

6/recent/ticker-posts

Heart Bones - Collen Hoover

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu o nouă postare pentru voi. Am mai bifat o altă carte de a lui Collen, o carte destul de cunoscută în lumea #BookTok. Am o relație de love-hate cu cărțile ei, ba mă plictisesc, ba mă prind. Cred că depinde de subiectul cărții.


Detalii despre carte:

An apariÈ›ie: 2021

Editura: EPICA

Gen: Beletristica

Nr pagini: 320

Alte cărți ale autoarei pe care le-am citit:

O scurtă introducere a cărții:

Viața și numele de familie sunt singurele lucruri pe care Beyah Grim le-a primit de la părinții ei. Ea și-a croit singură drumul prin viață, și cum trebuie să înfrunte din nou destinul singură, o mai despart doar două luni de viitorul pe care și l-a clădit și trecutul pe care vrea să-l lase în urmă. Obligată să recurgă la singura ei soluție, după neașteptat moarte a mamei, ea decide să-și petreacă vara pe o peninsulă din Texas, alături de tatăl ei, pe care nu-l cunoaște foarte bine. Planurile ei sunt să treacă neobservată de cei din jurul ei până la finalul verii, dar îi sunt date peste cap în momentul în care apare Samson - noul ei vecin. Cei doi nu au prea multe în comun, ea venind dintr-un mediu dominat de sărăcie și neglijență, el provine dintr-o familie bogată și privilegiată.

Acasă pare un loc imaginar pe care îl caut de o viață întreagă.

AcÈ›iunea: 

Întâlnirea cu tatăl ei a fost rece, Beyah nereușind să treacă peste resentimentele pe care le-a avea pentru el, iar acum află că Alana, soția tatălui ei, are și o fiică din prima căsătorie, de aceiași vârstă cu ea și că deține și o nouă casă de vacanță în Bolivar.

Atunci când ajunge pe feribot, Beyah a remarcat un tânăr frumos ce părea plin de bani, dar care ține în mână un aparat de fotografiat. Respectivul făt-frumos o urmărește până la toaletă și a încercat să-i strecoare o hârtie de 20 dolari, Beyah reacționează violent, dar ulterior descoperă că gestul lui a fost unul total dezinteresat.

Ajunsă la noua casă a ei, descoperă că de fapt tânărul este un noul ei vecin și este și cel mai bun prieten cu Marcos, iubitul surorii ei.

DeÈ™i ea a fost primită cu multă bunătate, a reacÈ›ionat rezervat crezând că nu face parte din lumea lor. 

Ulterior, drumurile celor doi, Beyah È™i Samson se tot intersectează È™i ajung încetul cu încetul să prindă conturul unei iubiri de vară. 

La finalul verii, Beyah a descoperit un adevăr È™ocant despre Samson È™i îi este alături în ciuda tuturor. Tot ea descoperă că a reuÈ™it să scape de sentimentele ei de mânie È™i frustrare È™i a reuÈ™it să îi ierte pe cei care i-au greÈ™it. 

Trebuie să mă pun pe primul loc. Asta am făcut mereu. Și asta m-a ajutat să merg mai departe.

Ce mi-a plăcut:

Deobicei am o relaÈ›ie de love-hate cu cărÈ›ile autoarei, dar Colleen a reuÈ™it să mă câștige È™i cu cartea asta. ÃŽmi place tema pe care autoarea a abordat-o: suferinÈ›a È™i refacere prin dragoste. Personajul a descoperit È™i partea plină a vieÈ›ii: familie, prietenie, acceptare È™i înÈ›elegere. 

Tema pe care Colleen a abordat-o mi-a plăcut pentru că aÈ™a se poate adresa È™i adolescenÈ›ilor ce o citesc È™i pot vedea că întotdeauna poÈ›i să treci peste piedicile pe care le întâlneÈ™ti în viață. 

Personajele cu poveștile lor, pasajele cu metafore care te ajută să te ridici, a meritat să duci cartea până la final și să le notezi undeva.

Ce nu mi-a plăcut: 

Finalul nu mi s-a părut cel mai ok, a fost ușor tras de păr și m-a dus cu gândul că a fost scris doar de umplutură. Lucrurile au mers prea repede, finalul fiind scris cam grăbit și nu a oferit mai multă atenție și celorlalte personaje ale cărții.

Concluzia:

Per total, mi-a plăcut povestea È™i lecÈ›ia ce ne-a fost oferită în carte: dacă viaÈ›a îți pune o piedică, ridică-te, scutură-te È™i mergi mai departe pentru că lucrurile bune vor veni È™i pentru tine. 

Cu siguranță cartea asta este și pentru adulții ce nu mai văd binele dintr-o poveste, nu doar pt adolescenți, dar dacă aș fi avut acum 16 ani, cu siguranță aș fi vrut să mă întâlnesc cu cartea asta.


I-am oferit pe GOODREADS nota 4 din 5. 

Cartea poate fi achiziționată de aici:

elefant.ro

carturesti.ro

emag.ro

libris.ro

bookzone.ro

 Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**





Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement