Articole noi

6/recent/ticker-posts

Heart Bones - Collen Hoover

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu o nouă postare pentru voi. Am mai bifat o altă carte de a lui Collen, o carte destul de cunoscută în lumea #BookTok. Am o relație de love-hate cu cărțile ei, ba mă plictisesc, ba mă prind. Cred că depinde de subiectul cărții.


Detalii despre carte:

An apariție: 2021

Editura: EPICA

Gen: Beletristica

Nr pagini: 320

Alte cărți ale autoarei pe care le-am citit:

O scurtă introducere a cărții:

Viața și numele de familie sunt singurele lucruri pe care Beyah Grim le-a primit de la părinții ei. Ea și-a croit singură drumul prin viață, și cum trebuie să înfrunte din nou destinul singură, o mai despart doar două luni de viitorul pe care și l-a clădit și trecutul pe care vrea să-l lase în urmă. Obligată să recurgă la singura ei soluție, după neașteptat moarte a mamei, ea decide să-și petreacă vara pe o peninsulă din Texas, alături de tatăl ei, pe care nu-l cunoaște foarte bine. Planurile ei sunt să treacă neobservată de cei din jurul ei până la finalul verii, dar îi sunt date peste cap în momentul în care apare Samson - noul ei vecin. Cei doi nu au prea multe în comun, ea venind dintr-un mediu dominat de sărăcie și neglijență, el provine dintr-o familie bogată și privilegiată.

Acasă pare un loc imaginar pe care îl caut de o viață întreagă.

Acțiunea: 

Întâlnirea cu tatăl ei a fost rece, Beyah nereușind să treacă peste resentimentele pe care le-a avea pentru el, iar acum află că Alana, soția tatălui ei, are și o fiică din prima căsătorie, de aceiași vârstă cu ea și că deține și o nouă casă de vacanță în Bolivar.

Atunci când ajunge pe feribot, Beyah a remarcat un tânăr frumos ce părea plin de bani, dar care ține în mână un aparat de fotografiat. Respectivul făt-frumos o urmărește până la toaletă și a încercat să-i strecoare o hârtie de 20 dolari, Beyah reacționează violent, dar ulterior descoperă că gestul lui a fost unul total dezinteresat.

Ajunsă la noua casă a ei, descoperă că de fapt tânărul este un noul ei vecin și este și cel mai bun prieten cu Marcos, iubitul surorii ei.

Deși ea a fost primită cu multă bunătate, a reacționat rezervat crezând că nu face parte din lumea lor. 

Ulterior, drumurile celor doi, Beyah și Samson se tot intersectează și ajung încetul cu încetul să prindă conturul unei iubiri de vară. 

La finalul verii, Beyah a descoperit un adevăr șocant despre Samson și îi este alături în ciuda tuturor. Tot ea descoperă că a reușit să scape de sentimentele ei de mânie și frustrare și a reușit să îi ierte pe cei care i-au greșit. 

Trebuie să mă pun pe primul loc. Asta am făcut mereu. Și asta m-a ajutat să merg mai departe.

Ce mi-a plăcut:

Deobicei am o relație de love-hate cu cărțile autoarei, dar Colleen a reușit să mă câștige și cu cartea asta. Îmi place tema pe care autoarea a abordat-o: suferința și refacere prin dragoste. Personajul a descoperit și partea plină a vieții: familie, prietenie, acceptare și înțelegere. 

Tema pe care Colleen a abordat-o mi-a plăcut pentru că așa se poate adresa și adolescenților ce o citesc și pot vedea că întotdeauna poți să treci peste piedicile pe care le întâlnești în viață. 

Personajele cu poveștile lor, pasajele cu metafore care te ajută să te ridici, a meritat să duci cartea până la final și să le notezi undeva.

Ce nu mi-a plăcut: 

Finalul nu mi s-a părut cel mai ok, a fost ușor tras de păr și m-a dus cu gândul că a fost scris doar de umplutură. Lucrurile au mers prea repede, finalul fiind scris cam grăbit și nu a oferit mai multă atenție și celorlalte personaje ale cărții.

Concluzia:

Per total, mi-a plăcut povestea și lecția ce ne-a fost oferită în carte: dacă viața îți pune o piedică, ridică-te, scutură-te și mergi mai departe pentru că lucrurile bune vor veni și pentru tine. 

Cu siguranță cartea asta este și pentru adulții ce nu mai văd binele dintr-o poveste, nu doar pt adolescenți, dar dacă aș fi avut acum 16 ani, cu siguranță aș fi vrut să mă întâlnesc cu cartea asta.


I-am oferit pe GOODREADS nota 4 din 5. 

Cartea poate fi achiziționată de aici:

elefant.ro

carturesti.ro

emag.ro

libris.ro

bookzone.ro

 Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement