Articole noi

6/recent/ticker-posts

Totul se termina cu noi - Colleen Hoover

 Bună, tuturor! 

Revin astăzi cu o nouă postare pe blog cu o carte care pe mine personal m-a surprins. Am mai citit și înainte cărți scrise de Colleen Hoover, dar este o relație love-hate între mine și autoare.

Detalii despre carte:

An apariție: 2018

Editura: EPICA

Gen: Beletristica

Nr pagini: 416

Uneori, cei care te iubesc te rănesc cel mai tare. Lily Bloom nu a avut întotdeauna o viață ușoară, dar asta nu a oprit-o niciodată să muncească din greu pentru a-și îndeplini țelurile. A evoluat foarte mult: a absolvit liceul, s-a mutat la Boston și și-a început propria afacere. Când Lily îl cunoaște pe Ryle Kincaid, un chipeș neurochirurg, se simte imediat foarte atrasă de el și viața i se schimbă brusc.

Ryle este un tip hotărât, încăpățânat și poate chiar puțin arogant. Este, de asemenea, sensibil, deștept și foarte atras de Lily. În plus, arată dumnezeiește în uniforma de medic. Lily nu și-l poate scoate din minte. Însă el respinge categoric ideea de a avea o relație serioasă și de lungă durată. Chiar și atunci când Lily pare să devina excepția de la această regulă, ea tot vrea să afle motivul care l-a făcut să nu-și dorească decât aventuri de o noapte. Pe măsură ce întrebările legate de noua ei relație o copleșesc, apar și gândurile cu privire la Atlas Corrigan, prima ei iubire, cu care a avut o legătură deosebita. Atunci când Atlas reapare brusc în viață lui Lily, tot ce a clădit împreună cu Ryle amenință să se destrame.

Poveste:

Prima parte a cărții reprezintă acțiunea scrisă pe două planuri: trecut și prezent, că mai apoi să se prezinte doar prezentul. 
Cartea este scrisă din perspectiva lui Lily Bloom, o tânără în vârstă de 23 ani ce este sensibilă, altruistă și creativă. Viața ei nu a fost niciodată roz deoarece tatăl lui Lily (primarul orașului natal) ascundea o personalitate întunecată, având periodic accese de furie, linistindu-se doar atunci când își bătea soția, că pe urmă să fie două săptămâni în care se purta impecabil și era un soț iubitor (un cerc vicios).
Lily suferea cumplit pentru mama ei, dar de asemenea nu se putea abține din a o judeca, deoarece mama ei se complăcea în situația prezentată mai sus.
Lily nu a reușit să își ierte tatăl nici măcar după moartea acestuia, refuzând să menționeze un singur lucru bun despre el la înmormântarea lui.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Sincera să fiu nu am vrut să vă dau prea multe detalii despre poveste pentru că vreau să o descoperiți singuri. Totul se termină cu noi a reprezentat pentru mine un roman cu o poveste pe care cu siguranță mulți dintre noi au trăit-o pe pielea lor sau au avut cunostiinte ce au trăit-o și este destul de trist. Pentru mine a reușit să deschidă unele răni adânci ce erau de mult închise, dar care rămân acolo.

Colleen te face să intri în pielea personajului și să trăiești trauma alături de el. Dacă ai trecut printr-o relație toxică sau ai văzut în jurul tău un astfel de comportament la apropiați, cel mai bine e să te îndepărtezi și să îți știi limitele. Poate să fie atât un iubit, cât și cineva din familie, prieten. Nu rămâneți lângă oameni toxici și acționați atunci când vedeți pe cineva că trece prin iadul asta. Și o vorba bună sau un cuvânt potrivit este de ajuns ca celalat să își dea seama ce este greșit de fapt și ajuta-l să iasă din cercul asta vicios de care te vindeci foarte greu sau deloc.


  I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5.

Cartea poate fi achiziționată de aici:





 Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement