Articole noi

6/recent/ticker-posts

Saruturi si Croissaints - Anne-Sophie Jouhanneau

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie pentru voi. Sinceră să fiu, când m-am apucat să citesc cartea asta nu aveam mari așteptări, dar spre final a început să mă surprindă.


Detalii despre carte:

An apariție: 2021

Editura: NEMIRA

Gen: Beletristica, YA

Nr pagini:  338

Dulce ca un macaron Laduree, proaspătă ca un croissant abia scos din cuptor, această poveste încântătoare se desfășoară chiar în orașul iubirii.
 
Mia Jenrow și-a dorit dintotdeauna să fie balerină. Pare să fi fost predestinată pentru asta, fiindcă stră-străbunica ei a dansat pentru Opera din Paris și a fost muza lui Degas însuși! Așa că Mia se bucură din tot sufletul că a obținut șansa de a petrece o vară de vis la Paris, pentru a urma cursurile uneia dintre cele mai exclusiviste școli de dans din lume. Dar lucrurile nu sunt niciodată simple precum o piruetă: rivala ei, Audrey, și instructorul de balet îi fac numai necazuri, iar Mia se trezește că e tot mai fermecată de Louis, care vrea să-i arate metropola purtând-o pe Vespa lui. Si cu toate că vara aceea ar fi trebuit să fie o perioadă dedicată studiului, tânăra va descoperi destul de repede de ce se spune că la Paris, dragostea plutește în aer.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Mi-a plăcut mult povestea. Este o carte care se citește destul de ușor, este o lectură potrivită pentru vară ce se poate citi în câteva ore. Mia este un personaj care la început nu te impresionează prea mult, dar de-a lungul cărții descoperim cum dragostea tinerească te poate schimba și sacrificiile pe care ea le face pentru dragoste, cât și pentru pasiunea ei. 

Audrey mi-a dat impresia că îi este frică de talentul Miei și probabil de asta o considera rivala ei. Cele două seamănă mai mult decât cred ele.

Relația Mia-Louis poate părea nepotrivită având în vedere din ce familie provine Louis, dar el demonstrează într-un scurt timp că el chiar ține la Mia. Ce au ei nu este doar o aventură de vară, ci o dragoste tinerească inocentă și ușor interzisă. 

Personajele au fost bine conturate pe firul poveștii, iar cartea mi-a adus aminte de vremea când eram în liceu și simțeam primii fluturi.

O recomand dacă vrei o lectură ușoară de vară, care te va purta de-a lungul Parisului și care te va face să vrei să vezi orașul în viitorul apropriat, dacă nu ai făcut-o deja.

 I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5.

Cartea poate fi achiziționată de aici:

elefant.rocarturesti.ro

 Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement