Articole noi

6/recent/ticker-posts

Povestea fetitei pierdute #4 - Elena Ferrante [Tetralogia Napolitana - serie]

Bună, tuturor și un An nou fericit!

Am avut o pauză destul de lungă în care am reflectat dacă să continui sau cu blogul și contul de Instagram, dar am decis că munca mea nu a fost în zadar și că trebuie să fiu aici împreună cu voi. 

Astăzi pe blog continuăm Tetralogia Napolitană, o serie care mie mi-a plăcut și pe care o voi reciti cu siguranță.


Detalii despre carte:

An apariție: 2017

Editura: Pandora M

Gen: Ficțiune

Nr pagini: 472


În Povestea fetiței pierdute, Elena și Lila au ajuns acum la vârsta maturității; amândouă au avut parte atât de împliniri, cât şi de eşecuri. Dincolo de toate, prietenia lor a rămas punctul în jurul căruia le gravitează viețile. 

Nu există oraș care să răspândească în jur atâta zgomot și atâta vacarm precum Napoli.
Au luptat să scape de cartierul sărăcăcios din Napoli în care au crescut.
 Elena s-a căsătorit, s-a mutat la Florența şi a publicat câteva cărți bine primite. În acest ultim volum al tetralogiei, asistând neputincioasă la disoluția lumii pe care şi-a creat-o, decide să se întoarcă la Napoli. 


Lila, de pe altă parte, n-a reuşit niciodată să se îndepărteze de oraşul copilăriei.
 A început o afacere de succes, dar asta a adus-o mai aproape de conflictele violente din sânul comunității măcinate de ură, şovinism şi agresivitate. 

Orice relație intensă între oameni e plină de capcane și dacă vrei să dureze, e nevoie să înveți să le ocolești.
Cele două eroine se atrag, se resping, se influențează reciproc, se îndepărtează şi apoi se regăsesc, se invidiază şi se admiră la nesfârşit. Viața le supune la noi provocări, dar Lila şi Elena descoperă, fiecare în ea însăşi, dar şi în cealaltă, forța necesară pentru a merge mai departe.

Gândurile mele după terminarea cărții:

Tetralogia Napolitată a devenit una din seriile mele preferate pentru că ne arată cum prieteniile din copilărie ale femeilor, pot ajunge să fie pe viață. 

Deși cele două au fost egoiste și au fiecare a încercat să o depășească pe cealaltă, cu cât se maturizează mai mult, cele două încep să-și dea seama că au nevoie una de alta și ajung să aibe același curs al vieții. Amândouă rămân însărcinate în același timp, amândouă au fete ce devin prietene, amândouă se susțin una pe alta. 

Deși spre final ni se vorbește despre istoria orașului Napoli, eu nu am considerat că ar fi relevant pentru povestea celor două. Da, a trebuit să știm pe ce fond a fost povestea lor, dar descriile au fost în ultimele pagini, fiind pentru mine nu cea mai fericită alegere.

Volumul a fost bine scris, personajele au fost puse în anumite situații și întâmplări la care nu m-aș fi așteptat, iar destinele unor personaje au fost și ele puse sub lupă.

Cartea are un final deschis care te pune pe gânduri. Autoarea a descris bine ce s-a întâmplat și stările fiecărui personaj, dar au rămas întrebări fără răspuns. 

Este o serie pe care cu siguranță aș reciti-o în alt moment la vieții/la altă vârstă și sunt tare curioasă ce alte lecții îmi voi mai lua din poveste când va fi momentul recitirii.

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5. Cartea poate fi achiziționată de aici:
Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 


Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement