Articole noi

6/recent/ticker-posts

Povestea noului nume #2 - Elena Ferrante [Tetralogia Napolitana - serie]

Bună, tuturor și un An nou fericit!

Am avut o pauză destul de lungă în care am reflectat dacă să continui sau cu blogul și contul de Instagram, dar am decis că munca mea nu a fost în zadar și că trebuie să fiu aici împreună cu voi. 

Astăzi pe blog continuăm Tetralogia Napolitană, o serie care mie mi-a plăcut și pe care o voi reciti cu siguranță.


Detalii despre carte:

An apariție: 2016

Editura: Pandora M

Gen: Beletristică

Nr pagini: 488

Din serie fac parte următoarele volume:

1. Prietena mea genială - recenzia

2. Povestea noului nume - recenzia

3. Cei care pleacă și cei care rămân - recenzia 

4. Povestea fetiței pierdute - recenzia

Povestea celor două prietene, Lila şi Elena, continuă. Acum sunt două tinere ale căror drumuri se despart dramatic. 

Pe când Elena preferă să-şi continue studiile, Lila se mărită, obținând astfel o condiție socială şi financiară superioară originilor sale modeste, dar rămânând prizonieră într-o căsnicie nefericită. În ciuda căilor diferite pe care au luat-o viețile lor, legătura dintre Lila şi Elena rămâne complexă şi intensă, iar sentimentele fiecăreia oscilează, pe rând, între nepăsare, dispreț şi iubire reciprocă profundă.


Continuăm Tetralogia Napolitană cu cel de-al doilea volum, la fel de captivant ca și primul și le întâlnim pe cele două protagoniste: Lila și Elena, două personaje ce concurează una cu alta și ce erau de nedespărțit, ajung să își urmărească propriul destin.

Lila, personajul ce a cucerit pe toată lumea și a luat mințile tuturor prin felul ei de a fi și inteligența ei, a ales să se căsătorească și să renunțe la școală. Atunci când s-a căsătorit, a fost practic decizia și biletul ce a scos-o din sărăcie, părăsindu-și familia cu care nu se simțea bine, dar pe care o întreține. Are un vis: să dea contur pantofilor Cerullo, iar acum cu banii soțului ea va pune pe picioare o adevărată afacere. Deși nu e conștientă de toate relațiile dintre familii și treburile murdare ce se întâmplă în jurul Napoli, atunci când află se simte înjosită și își dorește un singur lucru: DREPTATE.


Pe de altă parte, Elena continuă să studieze și nu se lasă furată de ideea măritișului. Deși este logodită cu un băiat, ea visează la altul, ceea ce îi creează o mică dramă în viața ei. Deși o invidează pe Lila pentru faptul că are viața pe care ea și-a dorit-o: să aibe un apartament al ei, camera ei și să aibe bani pentru tot ce își dorește și să nu-și facă griji pentru nimic, ea nu știe un lucru: aparanțele uneori înșală și ea este mult mai fericită decât prietena ei ar fi vreodată.

Oare va reuși Elena să scape de influența prietenei ei? 

Gândurile mele după terminarea cărții:

Deși povestea m-a prins și nu am mai reușit să las cartea din mână, îmi place că povestea se continuă pe aceeași linie: stilul sublin și inconfundabil pe care Elena Ferrante îl are. Povestea celor două prietene este plină de emoții și amintiri puternice, pe care le trăiești împreună cu ele. 

Îi iubeam pe amândoi și de aceea nu reușeam să mă iubesc pe mine însămi, să mă simt, să mă afirm cu o nevoie a mea de viață care să aibe aceași forță oarbă și surdă ca a lor.

Pentru mine povestea este autentică și îmi place că reușesc să trăiesc acțiunea cot la cot cu personajele, de parcă m-aș transpune singură în situațiile lor. 

Lila este un personaj puterinc ce prezintă forță, iar Elena este un personaj drept exemplu prin voința ei.

Acțiunea se petrece în continuare în nelipistul Napoli, un oraș ce este plin adrenalină și pericol, dar și într-o continuă dezvoltare.

Abia aștept să vă prezint și următorul volum, care este mult mai incitant și curajos decât primele două. 

Recomand seria tuturor ce vor să trăiască o adevărată aventură cot la cot cu personajele, cât și pericul, adrenalina și emoțiile puternice.

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5.

Cartea poate fi achiziționată de aici:





Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 


Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️



**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**







Reactions

Trimiteți un comentariu

2 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement