Articole noi

6/recent/ticker-posts

Cei care pleaca si cei care raman #3 - Elena Ferrante [Tetralogia Napolitana - serie]

Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu un nou articol pentru voi și continuăm Tetralogia Napolitană cu al 3-lea volum. Un volum care nici el nu s-a lăsat mai prejos și a venit cu multe situații neprevăzute.


Detalii despre carte:

An apariție: 2016

Editura: Pandora M

Gen: Beletristica

Nr pagini: 408

ÃŽn al treilea roman al Tetralogiei Napolitane, Elena È™i Lila, cele două fete cu care cititorii au făcut cunoÈ™tiință în Prietena mea geniala, au devenit femei. Lila È™i-a părăsit soÈ›ul È™i confortul material, iar acum munceÈ™te în condiÈ›ii foarte dure. Elena a studiat la È™coala Normală din Pisa È™i a publicat un roman de succes, care i-a deschis uÈ™ile saloanelor selecte. Amândouă au refuzat să se complacă într-o viață plină de nefericire, ignoranță È™i supunere, îmbrățișând în schimb numeroasele oportunități ale anilor ’70. 
În continuare le leagă o prietenie profundă, de nezdruncinat.

Din serie fac parte următoarele volume:

1. Prietena mea genială - recenzia

2. Povestea noului nume - recenzia

3. Cei care pleacă È™i cei care rămân - recenzia 

4. Povestea fetiței pierdute - recenzia

Poveste:

Povestea celor două prietene continuă È™i urmărim cum destinele Lilei È™i Elenei din jurul vârstei de douăzeci È™i treizeci de ani, își schimbă direcÈ›ia. 
Fundalul social este unul plin de inegalități sociale și se transformă în evenimente profunde și dramatice, iar Elena cu multă sinceritate, își prezintă propriile fapte și gânduri din anumite momente cheie din viața ei.

În acest volum, accentul cade pe viața Elenei departe de Napoli, Lila rămâne totuși un personaj central care influențează în continuare deciziile Elenei.


Timpul a trecut, iar Elena a fost răsplătită pentru toată munca È™i timpul petrecut învățând, ea atinge apogeul succesului. Din fetiÈ›a timidă cu o inimă mare, ea ajunge să devină o femeie uimitoare, ce este capabilă să înfrunte greutățile vieÈ›ii. 

În același timp, Lila își urmează și ea propria cale și vedem cât de diferite sunt cele două prietene. Deși în volumele precedente, o vedem pe Lila transformându-se de la fetița rea din cartier, la o doamnă, ea devine o mamă singură ce muncește din răsputeri pentru a se menține pe linia de plutire. Are un loc de muncă, băiatul ei crește, iar relația ei cu Enzo rămâne neschimbată.

Gândurile mele după terminarea cărții:

După ce am terminat de citit È™i cel de al treilea volum din tetralogie, am rămas cu multe întrebări. Cele două fete au destine diferite total neaÈ™teptate, È™i sinceră să fiu, Elena este de departe personajul meu preferat. DeÈ™i ia unele decizii total nepotrivite È™i reuÈ™eÈ™te să dea cu piciorul anumitor momente (veÈ›i vedea È™i în ultimul volum), dă dovadă de curaj È™i ambiÈ›ie. 


Despre Lila ni se spune în continuare că este o persoană cu o inteligență sclipitoare, dar în același timp, mi se pare că se complace în situația ei actuală și nu dă dovadă de inteligența de care ni se spune. Chiar dacă a luat decizii proaste (la fel ca și Elena), dă dovadă de invidie și vulgaritate în unele situații.

Mă simțeam ca o picătură de ploaie pe o pânză de păianjen și eram atentă să nu alunec.
Romanul este unul intens cu acțiune și fapte ce te pun pe gânduri, iar personajele se află în continuă mișcare și evoluție. Deși a fost construit pe mai multe planuri, eu aș fi văzut puțin diferit destinele celor două prietene. Acțiunea este una complexă, personajele sunt bine conturate în continuare, iar planul și imaginea socială a Italiei prezentată în ansamblu, ne duce într-un ritm alert, iar paginile zboară pe nesimțite.

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5. 


Cartea poate fi achiziționată de aici:






Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 


MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️



**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement