Articole noi

6/recent/ticker-posts

Dintotdeauna TU - Colleen Hoover

Bună, tuturor! 

Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie pentru voi. După cum v-ați obișnuit, mai citesc din când în când și Colleen Hoover și vreau doar să vă spun că această carte nu mi-a părut chiar așa clișeică și plictisitoare.


Detalii despre carte:

An apariție: 2020

Editura: EPICA

Gen: Beletristică

Nr pagini: 480

Alte cărți ale autoarei pe care le-am citit:


O scurtă introducere a cărții:

Morgan Grant și fiica ei de saisprezece ani, Clara, au un lucru în comun: nu doresc să își semene. Morgan a rămas însărcinată la șaptesprezece ani. De atunci, nu a trăit pentru sine și nu a avut șansa de a afla cine este cu adevărat, dincolo de rolurile de mamă și soție. Prin urmare, e hotărâtă să o împiedice pe Clara să facă aceiași greșeală. Pe de altă parte, Clara nu vrea să calce pe urmele mamei sale, care, în opinia ei, e cel mai previzibil om din lume. Chris, soțul lui Morgan, pare să fie elementul de echilibru între cele două.

Acțiunea: 

La începutul poveștii facem cunoștiință cu Morgan și Jenny, două surori adolescente și iubiții acestora, Chris și Jonah. Aflăm tot aici că Morgan a rămas însărcinată la 17 ani, Chris nefugind de răspundere, iar cei doi ajung să se căsătorească. Jonah dispare din viețile prietenilor săi, el și Jenny având drumuri separate.

Morgan și Chris au armonia cuplului perfect - căsătorie stabilă, iar fiica celor doi, Clara, este adorată de părinții ei. Morgan deși nu a regretat niciodată că a avut copilul prea devreme, este conștientă că era prea tânără și neprăgătită, renunțând la visurile ei, fiind prea protectoare acum cu Clara pentru că nu voia să repete aceleași greșeli ca ale ei. Chris, acum medic, este considerat de către Clara ca fiind un tată perfect. 

Viața familiei este zguduită în momentul în care află că Chris a fost implicat într-un accident de mașină. Ajunsă la spital, ea se întâlnește cu Jonah, care a primit și el un telefon, spunând că și Jenny a fost implicată într-un accident de mașină. Cum de au reușit cei doi să fie implicați în același timp în accident de mașină? Și erau cei doi în același loc?

Poate că o să vină o ploaie care să inunde groapa în care mă aflu și să pot pluti până sus, să ies cățărându-mă. Sau cel puțin să mă înec.

Ce mi-a plăcut:  

Nu mai citisem de mult un roman de beletristică cu adolescenți așa interesant. Subiectul este unul interesant: adulterul părintelui ce a fost considerat perfect și viața unei adolescente ce trece pentru prima oară prin traume. 

De regulă îmi plac poveștile de genul în care rămâi cu ceva după ce ai terminat cartea. Morgan mi se pare un caracter ce a fost influențată de situația în care se afla și nu a reușit să-și asculte inima atunci când a trebuit. Chris și Jenny e clar că nu sunt personajele mele preferate, iar Clara îmi pare că descrie perfect caracterul adolescențiilor. Mi-a plăcut mult că povestea denotă multă profunzime și sensibilitate, personajele având fiecare câte o poveste în spate, iar acțiunea fiind destul de intensă.

Ce nu mi-a plăcut: 

Deși finalul se termină cu un mic happy-end, mi se pare că a fost un final deschis ce pe mine nu m-a încântat. Aș fi vrut să știu mai multe lucruri pentru că pe alocuri povestea mi-a părut ușor grăbită la unele capitole.

Concluzia:

Dacă vrei să citești o carte de weekend în care să trăiești cu personajele, aceasta este romanul tău. Cartea a reușit să-mi "redeschidă" anumite amintiri și să mă întoarcă în timp, adolescentă fiind. 


Cartea poate fi achiziționată de aici:

elefant.ro

carturesti.ro

emag.ro

bookzone.ro

edituraepica.ro

libris.ro

Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement