Articole noi

6/recent/ticker-posts

[SERIE] Regatul flăcărilor argintii vol IV - Sarah J. Maas

 Bună, tuturor!

    Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie pentru voi. Am reușit să duc la capăt seria ACOTAR (Regatul Spinilor și al trandafirilor) și pot spune că mi-a plăcut foarte mult această serie. 


Detalii despre carte:

An apariție: 2021

Editura: RAO

Gen: Fantasy

Nr pagini: 760

Al patrulea volum din seria Regatul spinilor și al trandafirilor o aduce în prim-plan pe Nesta Archeron. Mândră, iute la mânie și neiertătoare, ea nu reușește să se împace cu trecutul. Din clipa în care a fost forțată să intre în Cazan și să devină Mare Spiriduș, s-a zbătut să își găsească locul în lumea stranie în care este nevoită să trăiască.

Toată lumea merită fericire și drumul până acolo nu este ușor. Este lung și greu și adesea parcurs fără să știi. Dar mergi mai departe.

Acțiunea: 

 În cel de-al patrulea volum din serie îi avem în rolurile principale pe Nesta - sora lui Feyre (Marea Doamnă a Regatului Nopții) și Cassian - generalul armatei lui Rhysand - Marele Lord al Regatului Nopții.

Nesta pe care toată lumea o consideră aprigă și de neînțeles, a fost înzestrată cu puteri magice de către Cazan, împotriva voinței sale și ea nu reușește să-și găsească locul printre Spiriduși. Ea suferă și se condamnă pentru greșelie ei și a reușit să fie o persoană neînțeleasă de oamenii din jurul ei, cu excepția lui Cassian - generalul bastard al lui Rhysand.

Cassian o vede și simte ce se ascunde în spatele durității Nestei și încearcă să îi ofere ajutor, cu toate că aceasta refuză și amenință numai probleme Spiridușilor.

De-a lungul volumului, Cassian o va ajuta pe Nesta să se împace cu ea însăși, să ierte și să redescopere viața și puterea pe care aceasta o are.

Ce mi-a plăcut:

Regatul flăcărilor argintii este unul din volumele mele preferate ale seriei. Mi-a plăcut mult parcursul Nestei și sinceră să fiu, unele personaje pe care le îndrăgeam înainte (pe altele parțial) m-au enervant la culme: Feyre și Rhysand. În schimb, Nesta x Cassian ar trebui să fie endgame. Mi-a plăcut mult relația celor doi și sper ca în următorul volum (am înțeles că apare în 2025-26?) sper să fie despre Azriel/Morrigan. 

Ce nu mi-a plăcut:

Nu cred că am găsit nimic care să-mi displacă în afară de personajele menționate mai sus. Firul poveștii lor mi s-a părut cam forțat: cum au trecut de la premiza că ei vor să distreze o perioadă și brusc apare un copil. Îmi pare că acest fir narativ a apărut în carte doar ca Feyre și Rhysand să fie și ei incluși cumva. 

Concluzia:

Per total, mi-a plăcut mult volumul și cu siguranță voi reciti și seria la un moment dat. Primele volume au fost superbe și pline de acțiune, dar nici ultimul nu m-a dezamăgit. Eu de regulă nu citesc fantasy, dar această serie a deschis o ușă către acest gen pe care am intrat și nu vreau să mai ies. 

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5 doar pentru că mi-a plăcut mult seria. 


Cartea poate fi achiziționată de aici:







Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fi la curent cu recenzile mele. 



Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**






Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement