Articole noi

6/recent/ticker-posts

[SERIE] Regatul ceții și al furiei voll II - Sarah J. Maas

 Bună, tuturor!

Continuăm astăzi pe blog seria Regatul spinilor și al trandafirilor cu cel de-al doilea volum, unul din volumele mele preferate ale seriei.


Detalii despre carte: 

An apariție: 2017

Editura: RAO

Gen: Fantasy

Nr pagini: 496

Din seria ACOTAR fac parte:






O scurtă introducere a cărții:

După ce a aflat că magia există și a primit acest dar prețios de la stăpânii lumii fermecate a zânelor, Feyre nu poate uita evenimentele întunecate prin care a trecut. Nu poate uita nici înțelegerea pe care a făcut-o cu Rhysand, vicleanul stăpân al Regatului Nopții. Care va fi prețul pe care îl va plăti pentru a-și recăpăta libertatea? Și, mai presus de orice, va reuși Feyre să-și vindece sufletul ca să schimbe pentru totdeauna soarta lumii sale?

Pentru stelele care ascultă și pentru visurile care devin realitate.

Acțiunea:

Pentru început, vreau să reamintim câteva lucruri din volumul I: Tărâmul zânelor și al spiridușilor ce este împărțit în șapte regate conduse de către un Mare Lord. Tărămul este împărțit de lumea muritorilor printr-un Zid invizibil. 

Cel de-al doilea volum debutează cu perioada reconstrucției pentru cele șapte regate din Ținutul Prythian, după ce au fost elibare din ghearele monstrului ce le-a furat liberitatea - Amaratha. Feyre vrea să ajute cu forța și creativitatea ei de nou spiriduș alături de Tamlin - bărbatul ultraprotector pe care Feyre îl iubește - dar să și învețe ce înseamnă puterea magiei și cum își poatr controla noile abilitîți și puteri.

Tamlin ascunde multe secrete și îi fură Feyrei bucuria și libertatea de a mai trăi, iar aceasta este salvată de Rhysand, Marele Lord al Regatului Nopții.

De-a lungul cărții, Feyre își schimbă părerea despre Marele Lord al Regatului Nopții deoarece el este singurul ce o privește ca pe o persoană și nu ca pe un obiect. Rhysand îi oferă libertatea de care ea nevoie și în același timp intră în conflict cu loialitatea și iubirea pentru Tamlin. Feyre ajunge să lupte din iubire pentru familia ei muritoare, dar și pentru noua ei casă: Regatul Nopții.

Ce mi-a plăcut:

Regatul ceții și al furiei este volumul meu din întreaga serie ACOTAR. Acțiunea, situațiile și personajele noi, cât și dezvoltarea personajelor deja cunoscute, m-au lăsat fără cuvinte. Dacă credeam că volumul I este cel mai bun, cel de-al doilea l-a detronat pe cel dintâi. Feyre a devenit un personaj puternic, iar Rhysand este absolut delicios. Prietenii și Regatul Nopții m-au dat cucerit și ei. Finalul a fost cel care m-a câștigat. N-am mai citit de mult o carte cu un final așa de surprizător și care să mă facă să mă gândesc zile întregi la carte.

    Ce nu mi-a plăcut: 

Sinceră să fiu nu am găsit nimic neplăcut la carte, în afară de Tamlin. Dacă înainte îmi plăcea și îl consideram pe Rhysand inamicul, acum rolurile s-au schimbat. Îl înțeleg pe Tamlin, dar în același timp, Feyre și Tamlin au amândoi traume și răni de vindecat.

Concluzia:

Mi-a plăcut mult și cel de-al doilea volum și abia aștept să vă împărăteșc și restul părerilor mele. Mai am un singur volum de citit (pe care îl am pus pe TBR-ul de Iulie) și sunt tare curioasă cum vor evolua lucrurile. Ambele volume I + II au fost foarte bune și cu siguranță le voi reciti la un moment dat.

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5.


Cartea poate fi achiziționată de aici:

elefant.ro

carturesti.ro

libris.ro

Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement