Articole noi

6/recent/ticker-posts

[SERIE] Regatul ghețurilor și al înstelării - Sarah J. Maas

 Bună, tuturor!

Continuăm pe blog cu seria ACOTAR - pe care am și reușit să o termin de citit între timp. O să revin cu toate părerile la următoarea recenzie a seriei.


Detalii despre carte:

An apariție: 2020

Editura: RAO

Gen: Fantasy

Nr pagini: 264

Din seria ACOTAR fac parte:

Văzute prin ochii lui Feyre și ai lui Rhysand, evenimentele din aceasta carte, care au loc la câteva luni după întâmplările răvâșitoare din Regatul aripilor si al pieirii, fac trecerea către următoarele volume din seria Regatul spinilor si al trandafirilor. Feyre, Rhys și prietenii lor sunt încă ocupați cu reconstrucția Regatului Noptii și a lumii de dincolo de el, atât de schimbate de lucrurile petrecute cu câteva luni în urmă. 
Dar Solstițiul de Iarnă se apropie. El reprezintă promisiunea unei liniști câștigate cu greu. Totuși, atmosfera festivă nu poate să îndepărteze umbrele trecutului.

Singurul meu regret din viața este că nu am avut timp.

 Acțiunea: 

Feyre intră în postura de Mare doamnă a Regatului Nopții, Rhysand este Marele Lord al aceluiași regat, iar împreună sunt egali în tot ce fac și decid că Războiul nu a făcut nimic altceva decât să le aprofundeze natura relației lor.

Surorile lui Feyre, Nesta și Elain au fost făcute nemuritoare împotriva voinței lor, la ordinul Regelui al Hybernului, acum mort, iar cele două nu au reușit să se adapteze schimbărilor ce au venit cu trecerea la nemurire și nici nu se pot obișnui cu noile puteri.

Deși războiul a trecut, fiecare încearcă să se vindece și să reconstruiască ceea ce Hybernul a distrus: zidul ce despărțea tărâmul oamenilor, iar acum fiecare Regat are o dorință ascunsă. Vor reuși regatele să se folosească de tărâmul oamenilor? Feyre și Rhysand au reușit să treacă peste traumele aduse odată cu Războiul? Rămâne de văzut în această scurtă nuvelă.

Ce mi-a plăcut:

Sinceră să fiu cu voi, deși romanul nu este chiar pe placul meu, a fost ca o gură de aer după atâta acțiune și suspans, și ne prezintă pur si simplu viața simplă a personajelor. Cartea a avut parte de multe momente amuzante și nostalgice, ușor de citit și relaxant totodată, dar în același timp, a avut câteva lacune pe alocuri.

  Ce nu mi-a plăcut:

Aveam destul de multe așteptări de la ea și chiar credeam că o să fie un volum mai lung și mai complet. În afara scenelor amuzante și a momentelor de familie, a fost ușor plictisoare, scurtă și nu am avut parte de suspansul obișnuit. 

Concluzia:

A fost drăgut să vedem viața cuplului Rhysand și Feyre, dar aveam așteptări mai mari. Cartea a reușit să mă bage într-un reading slump din care cu greu am ieșit și m-a făcut să-mi pierd ușor interesul față de serie (până am dat de următorul volum, acolo altă discuție). Sunt de părere că se poate trece peste acest volum / nuvelă fără probleme că nu aduce schimbări majore în viața protagoniștilor.

I-am oferit pe GOODREADS nota 4 din 5 doar pentru că-mi place seria.


Cartea poate fi achiziționată de aici:






Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**






Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement