Articole noi

6/recent/ticker-posts

[SERIE] Regatul spinilor și al trandafirilor vol I - Sarah J. Maas

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie pentru voi. Întotdeauna m-am ferit să citesc seria ACOTAR pentru că o vedeam peste tot și nu înțelegeam ce e așa special la ea. Mai am un singur volum de citit și termin și seria asta (momentan).


Detalii despre carte: 

An apariție: 2016

Editura: RAO

Gen: Fantasy

Nr pagini: 480

Din seria ACOTAR fac parte:






O scurtă introducere a cărții:

Feyre a crescut într-o lume în care magia există doar în legende. Dar dacă această lume ar fi reală şi, mai mult decât atât, ar ameninţa să arunce lumea muritorilor într-un război întunecat? Mânată de promisiunea de a-şi apăra familia, făcută mamei ei, Feyre va afla că în lumea zânelor totul este posibil, chiar şi să te îndrăgosteşi de un Mare Lord al spiriduşilor. O ameninţare pluteşte, însă, asupra acestui tărâm magic, iar Feyre este singura care poate salva de la pieire regatul zânelor şi lumea oamenilor.

Să nu te simți prost nicio clipă pentru că faci tot ceea ce te bucură.

 Acțiunea:

Povestea începe cu Feyre, o muritoare ce provine dintr-o familie săracă, ce se zbate pentru supraviețuire de pe o zi pe alta și de a-și hrăni familia. Părinții ei au fost cândva bogați, dar câteva investiții neinspirate ale tatălui a dus la pierderea averii. Mama ei a murit, iar cei 4 (Feyre, tatăl și cele două surori Elaine și Nesta) au părăsit conacul și tatăl a rămas o infirmitate. Banii rămași au dus la o casă mică și înghesuită, iar din acel moment, tatăl a căzut într-o stare total indiferentă cu ce se întâmplă în jurul lui. 

Toate cele 3 surori au o personalitate puternică: Nesta - fata cea mai mare, rece și neînduplecată, Elaine - fata cea mijlocie, bună și iubitoare, Feyre - fata cea mică, muncitoare și luptătoare.

Ne aflăm într-un timp în care oamenii trăiesc sub amenințarea zânelor și spiridușilor pe al căror tărâm niciun muritor nu îndrăznește să calce. Totul este împărțit în două lumi: lumea oamenilor, cei foarte bogați și cei foarte săraci și lumea impresionantă a nemuritorilor din târâmul zânelor, Prythian. Între cele două lumi există o graniță, un zid invizibil marcat de o pădure în care Feyre vânează pentru a supraviețui. Un tratat a fost încheiat în urmă cu cinci sute de ani și este singurul care asigură existența oamenilor, cu mult timp ei fiind sclavii Marilor Spiriduși.

Într-o zi pe când Feyre era la vânătoare, în această pădure, ea omoară un lup pentru a-i vinde blana și pentru a face rost de mâncare, neștiind că este pe care să-și schimbe destinul, pentru că de fapt a ucis un spiriduș.

Ce mi-a plăcut:

Sinceră să fiu cu voi, mi-a fost greu să nu dezvălui prea multe în Acțiune pentru că vreau să descoperiți și voi singuri magia acestei serii. 

Volumul I mi-a plăcut extrem de mult, eu necitind prea mult fantasy până acum (doar Outlander, dar nu prea intră în discuție). 

Feyre - este un personaj complex, ce are parte de o schimbare foarte mare de-a lungul seriei, un personaj pe care l-am îndrăgit în primele două volume (urmând să-mi schimb părerea), dar care a avut parte de o viață grea până acum.

Nesta & Elaine - în primul volum nu ne întâlnim prea mult cu cele două, dar pot spune doar atât: mi se par două personaje egoiste (probabil o să-mi iau hate pentru părerea asta).

Acțiunea este una intensă (mai ales spre finalul cărții) și nu am lăsat volumul până nu l-am terminat. Povestea bine scrisă, personajele delicioase, am trăit cartea cot la cot cu Feyre. 

Feyre a dat dovadă de mult curaj în primul volum și pentru asta o admir, iar curajul ăsta vine și la pachet cu o lecție: întotdeauna luptă pentru ceea ce iubești (chiar dacă nu tot timpul faci ce ar trebui). Acest lucru l-a făcut și Feyre, și s-a dovedit că viața îi va fi schimbată și mai mult. 

    Ce nu mi-a plăcut: 

Nu am găsit un lucru care să nu-mi placă (momentan). Cartea nu a fost plictisitoare și chiar am trecut și peste descrierile de care vă spuneam acum două recenzii. Singura chestie pe care eu o văd în minus este că mai conține și unele părți spicy. Pentru mine nu ar fi o problemă, dar este o serie și pentru adolescenți. 

Concluzia:

Îmi place seria asta până acum, chiar dacă am mai găsit unele minusuri la personaje pe care le vom discuta mai târziu. Autoarea a reușit să mă impresioneze prin imaginația ei și nu am mai citit o seria atât de bună (de la Outlander). Mai am un singur volum de citit din serie și sunt tare curioasă ce se întâmplă mai departe.

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5.

Cartea poate fi achiziționată de aici:







Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**





Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement