Articole noi

6/recent/ticker-posts

Tuturor baietilor pe care i-am iubit #1 - Jenny Han

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu o nouă serie de cărți pe care am terminat-o de citit în timpul verii și care mi-a plăcut atât de mult.


Detalii despre carte:

An apariție: 2015

Editura: Trei

Gen: Ficțiune - YA

Nr pagini: 392

Din serie fac parte:



O scurtă introducere a cărții:

Ce-ar fi dacă toÅ£i băieÅ£ii de care te-ai îndrăgostit vreodată ar afla ce-ai simÅ£it pentru ei în acelaÅŸi timp? Lara Jean păstrează cu sfinÅ£enie niÅŸte scrisori de dragoste într-o cutie de pălării rămasă de la mama sa. Scrisori pe care însă nu le-a primit, ci doar le-a scris. Câte una pentru fiecare băiat de care a fost îndrăgostită.

Când scrie, Lara îşi deschide inima şi mărturiseşte tot ceea ce n-ar avea curajul să spună cu voce tare. Scrisorile sunt secretul ei. Nimeni altcineva nu trebuie să le vadă.

Numai că într-o bună zi cineva le expediază, iar lumea imaginară pe care Lara o ţinea ascunsă scapă dintr-odată de sub control.

Nu vreau să fiu cu un băiat a cărui inimă aparține altcuiva. Măcar o dată vreau să fiu prima alegere a cuiva.

Acțiunea:

Seria o are în centru pe Lara Jean, o adolescentă de 16 ani, a cărei soră mai mare, Margot, a terminat liceul È™i urmează să plece la facultate în ScoÈ›ia. 

Cele 3 fete Song (Margot, Lara Jean È™i KatherineKitty – sora cea mai mică), au rămas fără mamă în urmă cu 6 ani, iar Margot a jucat rolul acesteia în toÈ›i aceÈ™ti ani pentru surorile ei. 

După plecarea lui Margot, viaÈ›a Larei Jean e pe cale să se schimbe È™i să ia o turnură cu adevărat spectaculoasă pentru că în urma unei curățenii zdravene fata descoperă că cele 5 scrisori de dragoste pe care ea le-a scris în trecut tuturor băieÈ›ilor de care i-a plăcut vreodată sunt trimise destinatarilor, protagonista noastră trezindu-se într-o situaÈ›ie stânjenitoare. 

E normal ca surorile să se certe și să se împace pentru că sunt surori, iar surorile găsesc întotdeauna drumul înapoi una spre cealaltă. Mi-e teamă că însă că noi n-o vom face.

Unul dintre băieți este chiar recentul fost iubit (Josh) al surorii sale Margot și prieten bun al celor două, Lara Jean acționează într-un mod disperat: se cuplează cu Peter Kavinsky, una dintre pasiunile ei din trecut ce a primit la rândul său și el o scrisoare, pentru a-i arăta lui Josh că nu-i mai place de el și că totul este în regulă.

Ce mi-a plăcut:

Deși povestea este de tip YA și am crezut că o să fie o poveste clasică de dragoste adolescentină, a reușit să mă surprindă. Personajele și povestea sunt bine conturate ele părând foarte reale (în unele momente m-am trezit eu pusă în situația Larei Jean), defectele făcându-le să pară și mai umane. Îmi place tare mult faptul că personajele evoluează de-a lungul cărții. Cartea se citește foarte ușor și este o plăcere să trăiești acțiunea alături de Lara Jean.

Ce nu mi-a plăcut:

La începutul seriei am fost sceptică cu privire la poveste crezând că este una clișeică, dar mi s-a dovedit contrariul. Nu am găsit nimic să mă enerveze sau să nu-mi placă, deși eu nu sunt fan YA.

Concluzia:

Recomand seria pentru că este o lectură ușoară, plăcută, tratând subiectul familie și prietenie ușor umoristic și cu seriozitate în același timp. Personajele m-au luat prin surprindere și sunt tare curioasă să vizionez și filmele.


I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5.

Cartea poate fi achiziționată de aici:



emag.ro

edituratrei.ro

Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**










Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement