Articole noi

6/recent/ticker-posts

Tuturor baietilor pe care i-am iubit #1 - Jenny Han

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu o nouă serie de cărți pe care am terminat-o de citit în timpul verii și care mi-a plăcut atât de mult.


Detalii despre carte:

An apariție: 2015

Editura: Trei

Gen: Ficțiune - YA

Nr pagini: 392

Din serie fac parte:O scurtă introducere a cărții:

Ce-ar fi dacă toţi băieţii de care te-ai îndrăgostit vreodată ar afla ce-ai simţit pentru ei în acelaşi timp? Lara Jean păstrează cu sfinţenie nişte scrisori de dragoste într-o cutie de pălării rămasă de la mama sa. Scrisori pe care însă nu le-a primit, ci doar le-a scris. Câte una pentru fiecare băiat de care a fost îndrăgostită.

Când scrie, Lara îşi deschide inima şi mărturiseşte tot ceea ce n-ar avea curajul să spună cu voce tare. Scrisorile sunt secretul ei. Nimeni altcineva nu trebuie să le vadă.

Numai că într-o bună zi cineva le expediază, iar lumea imaginară pe care Lara o ţinea ascunsă scapă dintr-odată de sub control.

Nu vreau să fiu cu un băiat a cărui inimă aparține altcuiva. Măcar o dată vreau să fiu prima alegere a cuiva.

Acțiunea:

Seria o are în centru pe Lara Jean, o adolescentă de 16 ani, a cărei soră mai mare, Margot, a terminat liceul și urmează să plece la facultate în Scoția. 

Cele 3 fete Song (Margot, Lara Jean și KatherineKitty – sora cea mai mică), au rămas fără mamă în urmă cu 6 ani, iar Margot a jucat rolul acesteia în toți acești ani pentru surorile ei. 

După plecarea lui Margot, viața Larei Jean e pe cale să se schimbe și să ia o turnură cu adevărat spectaculoasă pentru că în urma unei curățenii zdravene fata descoperă că cele 5 scrisori de dragoste pe care ea le-a scris în trecut tuturor băieților de care i-a plăcut vreodată sunt trimise destinatarilor, protagonista noastră trezindu-se într-o situație stânjenitoare. 

E normal ca surorile să se certe și să se împace pentru că sunt surori, iar surorile găsesc întotdeauna drumul înapoi una spre cealaltă. Mi-e teamă că însă că noi n-o vom face.

Unul dintre băieți este chiar recentul fost iubit (Josh) al surorii sale Margot și prieten bun al celor două, Lara Jean acționează într-un mod disperat: se cuplează cu Peter Kavinsky, una dintre pasiunile ei din trecut ce a primit la rândul său și el o scrisoare, pentru a-i arăta lui Josh că nu-i mai place de el și că totul este în regulă.

Ce mi-a plăcut:

Deși povestea este de tip YA și am crezut că o să fie o poveste clasică de dragoste adolescentină, a reușit să mă surprindă. Personajele și povestea sunt bine conturate ele părând foarte reale (în unele momente m-am trezit eu pusă în situația Larei Jean), defectele făcându-le să pară și mai umane. Îmi place tare mult faptul că personajele evoluează de-a lungul cărții. Cartea se citește foarte ușor și este o plăcere să trăiești acțiunea alături de Lara Jean.

Ce nu mi-a plăcut:

La începutul seriei am fost sceptică cu privire la poveste crezând că este una clișeică, dar mi s-a dovedit contrariul. Nu am găsit nimic să mă enerveze sau să nu-mi placă, deși eu nu sunt fan YA.

Concluzia:

Recomand seria pentru că este o lectură ușoară, plăcută, tratând subiectul familie și prietenie ușor umoristic și cu seriozitate în același timp. Personajele m-au luat prin surprindere și sunt tare curioasă să vizionez și filmele.


I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5.

Cartea poate fi achiziționată de aici:emag.ro

edituratrei.ro

Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement