Articole noi

6/recent/ticker-posts

Vaduva de safir - Dinah Jefferies

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie pentru voi a unei cărți pe care am citit-o în vacanță și care mi-a plăcut extrem de mult.

Detalii despre carte:

An apariție: 2019

Editura: NEMIRA

Gen: Romane de dragoste

Nr pagini: 424

O scurtă introducere a cărții:

Ceylon, 1935. Louisa Reeve, fiica unui negustor de bijuterii britanic, si sotul ei, Elliot, un afacerist sarmant si aventuros, par sa fie cuplul perfect. Doar ca le lipseste ceea ce isi doresc, de fapt, cel mai mult: un copil. Louisa e din ce in ce mai deprimata, Elliot devine tot mai absent, petrecand tot mai mult timp pe plantatia de scortisoara din apropiere. Apoi el moare in mod misterios, iar ea e singura preocupata de aflarea adevarului. Asa ca merge la plantatie si este fermecata peste puterea ei de intelegere de dealurile nesfarsite si parfumate. Insa nimic nu e ceea ce pare, iar pe Louisa o asteapta vesti care-i vor schimba viata.

AcÈ›iunea: 

Acțiunea se petrece în 1935, unde facem cunoștință cu un cuplu britanic ce locuiesc în Ceylon - orașul Fort Galle - Louisa și Elliot, doi îndrăgostiți, a căror fericire și căsnicie este umbrită de faptul că nu au copii. Louisa este devastată de fiecare sarcină pierdută pe care a avut-o în cei doisprezece ani de căsnicie.

De la un timp, Elliot a început să lipsească din ce în ce mai mult, el spunând că afacerile - acÈ›iunile lui la o plantaÈ›ie de scorÈ›iÈ™oară -, fie ieÈ™irile cu barca în larg cu un prieten bun. Louisa a început să rămână singură în reÈ™idenÈ›a lor cu îndoielile ce îi dau târcoale. 

Dar totul s-a schimbat într-o singură seară la petrecerea de aniversare a căsătoriei lor, Elliot întârziând destul de mult fiind plecat să navigheze cu prietenul său. 

Viața Louisei se schimbă definitv atunci când ea devină o tânără văduvă și află diferite minciuni, prefăcătorii și înșelăciuni ce ies la iveală.

Ce mi-a plăcut: 

Mi-a plăcut extrem de mult de povestea și stilul de scriere a scriitoarei. Inițial nu aveam mari așteptări și mi s-a părut ușor plictisitoare la început, dar cu timpul, cartea a început să mă prindă și nu am mai putut să o las până nu am aflat diferite răspunsuri. Se citeste foarte ușor, acțiunea fiind intensă, personajele bine descrise și conturate, povestea s-a potrivit ca și lectură de weekend / de vacanță.

Ce nu mi-a plăcut: 

Deși e un roman de vacanță și de regulă ele nu sunt cele mai interesante, pe mine m-a prins. Singurul minus pe care îl găsesc este începutul pentru că a fost ușor plicticos.

Concluzia:

Dacă vrei să citești o carte de vacanță în care să trăiești cot la cot cu o tânără ce trece prin diferite încercări, atunci acesta este romanul tău.


Cartea poate fi achiziționată de aici:


libris.ro

carturesti.ro

Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement