Articole noi

6/recent/ticker-posts

[SERIE] Diamantul de la miezul noptii - Sarah J. Maas

Bună, tuturor! 

Revin astăzi pe blog și continuăm seria "Tronul de Cleștar" scrisă de Maas, povestind despre cel de-al doilea volum al seriei. În prezent sunt la ultimul volum și pot să declar oficial că este una dintre seriile mele preferate.

Detalii despre carte:

An apariție: 2021

Editura: RAO

Gen: Fantasy

Nr pagini: 480


Din seria ToG fac parte:

Tronul de clestar - vol I

Diamantul de la Miezul Noptii - vol II

Mostenitoarea focului - vol III

Regina Umbrelor - vol IV

Imperiul Furtunilor - vol V

Turnul Zorilor - vol VI

Taramul de cenusa - vol VII


O scurtă introducere a cărții:

Doi bărbați o iubesc. O lume întreagă se teme de ea. Dar numai ea poate să salveze lumea. Celaena Sardothien, asasina, este arma cea mai ucigătoare a Regelui din Adarlan. Ea trebuie să-și câștige libertatea prin sângele dușmanilor ei - dar nu suporta să ucidă pentru rege. Iar cu fiecare moarte pe care Celaena o înscenează, cu fiecare minciună pe care o rostește îi pune în pericol pe cei pe care îi iubește. Atrasă de cei doi protectori ai ei, un căpitan și un print, și luptând împotrivă unor forțe întunecate mult mai puternice decât regele însuși, Celaena trebuie să se hotărască pentru ce să se zbată: libertatea ei, inima ei ori destinul regatului.


Acțiunea:

Asasina Adarlanului, Celaena, își pune viaÈ›a în pericol È™i luptă pentru libertaea ei de fiecare dată când înscenează moartea unui duÈ™man al regelui. O face pentru că nu îi place să omoare pe cineva nevinovat la comanda regelui maniac. 

Pe cealaltă parte, Celaena încearcă să facă față și problemelor ei sentimentale: se simte atrasă de frumosul prinț al Adarlanului - Dorian, cât și de căpitanul gărzilor palatului, tânărul Chaol.

Campionul regelui a dovedit un curaj aparte atunci când a câștigat competiÈ›ia, dar È™i o inteligență È™i o dorință arzătoare de a se elibera. Soarta ei a fost scrisă cu ani în urmă È™i nu trebuie decât să-È™i pună un plan bine pus la punct. 

Prima ei țintă pentru eliminarea rebelilor este Archer Finn, o cunoștință mai veche din Breasla Asasinilor. Archer era cunoscut la palat și foarte ușor de recunoscut, dar Celaena trebuie să se gândească la o strategie de cum îi va înscena moartea.

Cu ajutorul lui, Celaena reușește să intre în casa unuia dintre nobilii rebeli și unde găsește o carte cu semne Wyrd - simboluri antice ce pot face bine și rău.

De-a lungul poveștii observăm atracția dintre Chaol și Celaena și protecția dintre cei doi, amândoi fiind puternici și având același punct slab: persoana celuilalt.

În peisaj reapare și Elena, vechea regină a Adarlanui, ce o avertizează pe Celaena că Erilea este amenințată de o forță necunoscută ce are ca scop unic distrugerea lumii.

Dorian și Nehemia sunt și ei prezenți în viața asasinei și ale căror acțiuni vor influența deciziile eroinei.

Ce mi-a plăcut:

Dacă în primul volum am avut parte de acÈ›iune, nici cel de-al doilea volum nu se lasă mai prejos. AcÈ›iunea este amplă È™i alertă È™i am zburat printre pagini rapid. Mi-a plăcut impresia pe care autoarea a creat-o È™i anume triunghiul amoros dintre Dorian-Celaena-Chaol, o situaÈ›ie interesantă È™i cumva uÈ™or aÈ™teptată la un moment dat. 
Mi-a plăcut mult că povestea este scrisă în două părți: partea I - unde ne este prezentat Campionul Regelui și unde povestea s-a axat mai mult pe sarciniile pe care Celaena le are de îndeplinit și relațiile dintre personaje, și partea II - Săgeata Reginei - unde povestea ne duce la destrămarea relațiilor dintre personaje și spre final, descoperim mai multe despre trecutul Celaenei.

Finalul cărții a fost total neașteptat și chiar mi-a ridicat așteptările seriei. Nici nu am stat pe gânduri și am început următorul volum.

 Ce nu mi-a plăcut: 

Nu am găsit un minus la această carte, ci din contră: personajele și firul narativ m-au făcut să îndrăgesc seria și să-mi doresc să o citesc în continuare.

Concluzia:

Dacă vreți o serie fantasy ce o să vă țină cu sufletul la gură, recomand această serie. Știu că sunt destul de stufoase ca și nr de pagini, dar nici nu simți când treci prin ele.

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5.
Cartea poate fi achiziționată de aici:




Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement