Articole noi

6/recent/ticker-posts

[SERIE] Tronul de Clestar #1 - Sarah J. Maas

  Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu un nou articol pentru voi. De când am citit seria ACOTAR scrisă de Sarah J. Maas, mi-a fost deschis apetitul pentru cărÈ›ile de tip fantasy È™i am început să le îndrăgesc È™i mai mult. Am început să citesc anul trecut seria Tronul de CleÈ™tar È™i tot ce pot spune este că m-a surprins. 


Detalii despre carte:

An apariÈ›ie: 2021

Editura: RAO

Gen: Fantasy

Nr pagini: 464

Din seria ToG fac parte:



Mostenitoarea focului - vol III

Regina Umbrelor - vol IV

Imperiul Furtunilor - vol V

Turnul Zorilor - vol VI

Taramul de cenusa - vol VII

O scurtă introducere a cărții:

    ÃŽn întunecatele È™i mizerabilele ocne din Endovier o fată de optsprezece ani își ispășeste o condamnare pe viață. Ea este o asasină, cea mai bună din breasla ei, dar a făcut o greÈ™eală fatală. S-a lăsat prinsă.

Tânărul căpitan Westfall îi oferă o ieșire: libertatea în schimbul unui uriaș sacrificiu. Celaena trebuie să-l reprezinte pe prinț într-o competiție până la moarte - luptând cu cei mai talentați hoți și asasini ai țării. Indiferent dacă rămâne în viață sau moare, Celaena va fi liberă. Indiferent dacă câștigă sau pierde, ea își va descoperi adevăratul destin. Dar va putea să se inmoaie inima ei de asasin?

Acțiunea:

Celaena Sardothien este o tânără orfană, crescută de un asasin, ce a fost supusă mai multor încercări de-a lungul vieÈ›ii. Tânărul moÈ™tenitor al regatului Adarlanului, Dorian Havilliard, îi propune să participe la o competiÈ›ie numită Campionul Regelui, aceasta presupunând să execute treburile murdare ale regului, dacă ar fi câștigat.

Regele Adarlanului este cunoscut pentru campania lui de cucerire, ce a reușit să izgonească din pădurea lui Brannon, zânele, elfii, goblinii și spiriduși (toți ce erau condusi de numritorii Fae), și odată cu asta să scoată în afara legii, magia.

Odată ajunsă la curtea regelui, Celaena descoperă că regatul ascunde multe secrete, iar aceasta este hotărâtă să le descopere pe toate, indiferent că sunt periculoase sau nu. Ajutată de Dorian și Chaol, ea încearcă să descopere misterele ce sunt ascunse și legendele de mult uitate.

Ce mi-a plăcut:

Când am început să citesc primul volum, nu aveam prea multe așteptări(deși auzisem că este o carte lăudată peste tot) pentru că citisem deja ACOTAR și deși mi-a plăcut și acea serie, tot găseam anumite minusuri la felul în care scrie Sarah J. Maas și pe ce se axează, dar m-a surprins cum a fost scrisă seria Tronul de Cleștar.

Acțiunea a avut un fir cronologic foarte bine pus la punct și ușor de urmat, iar detaliile au fost bine plasate și au făcut diferența de-a lungul cărții.

Personajele au caractere foarte puternice și sunt foarte bine conturate, iar Celaena este unul din personajele mele preferate din ce am citit eu până acum. Are o poveste interesantă și misterioasă, un caracter puternic ce este sigur de atuurile lui și care poate intimida pe toată lumea.

Mi-a plăcut mult faptul că povestea nu s-a bazat doar pe partea romantică (cum se întâmplă de regulă la cărțile de tip YA), ci și pe prietenia din cercul Celaena-Chaol-Dorian (deși vom avea și un triunghi amoros la un moment dat).

 Ce nu mi-a plăcut: 

Sinceră să fiu cu voi, nu am găsit niciun minus la acest volum. Am rămas surprinsă de felul în care cartea a fost scrisă, neavând prea multe așteptări din partea autoarei.

Concluzia:

Pe final vreau să vă spun că această serie merită cu siguranță citită. Poate fi ușor stufoasă la început și să simți că te copleșesc atâtea personaje noi, dar personajele sunt interesante și acțiunea este foarte intensă.

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5.

Cartea poate fi achiziționată de aici:


carturesti.ro

elefant.ro

bookzone.ro


Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**



Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement