Articole noi

6/recent/ticker-posts

Sa ucizi o pasare cintatoare - Harper Lee

Bună, tuturor! 

Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie a unei cărți pe care am citit-o acum câteva luni și care pe mine personal m-a surprins.

Detalii despre carte:

An apariție: 2013

Editura: Polirom

Gen: Beletristică - Literatura Universală

Nr pagini: 360

O scurtă introducere a cărții:

Să ucizi o pasăre cîntătoare este un roman brutal și onest, ce se construiește pe marginea unor subiecte mereu de interes: rasismul, conflictele sociale și pierderea inocentei copilăriei, totul filtrat prin ochii unei fetițe; Scout Finch este martoră la întâmplările dramatice declansate într-un orășel sudist atunci când un bărbat de culoare este acuzat că a violat o femeie albă. Tatăl naratoarei, Atticus, desemnat ca avocat al apărării, trebuie să țină piept unor prejudecăți până atunci latente și, din acest moment, Scout și fratele ei, Jem, sunt atrași într-o succesiune rapidă de evenimente care le depășesc înțelegerea.

 Nu cunoști o persoană cu adevărat până când nu privești lucrurile din perspectiva sa. Până când nu intri în pielea să și faci câțiva pasi.

Ce mi-a plăcut:

Să ucizi o pasăre cîntatoare este tipul de carte ce nu trebuie să lipsească din biblioteca oamenilor. Mi-a plăcut mult pentru că deși este o carte clasică, este foarte ușor de citit și treci prin toate stările posibile atunci când o citești. Cartea este autentică prin temele pe care le abordează: rasism, dreptate, copilările și personajele ce leagă firul narativ al cărții. Trebuie să recunosc că pe alocuri are un limbaj greoi, dar dacă reușești să treci de ele, vei da și de pasaje ce te vor emoționa și face să râzi.

Ce nu mi-a plăcut:

Singurul minus al cărții pe care l-am găsit a fost limbajul greoi pe alocuri folosit, dar dacă ești genul de persoană ce citește genul de cărți mai clasice, vei trece lejer prin carte.

Concluzia:

Recomand această carte dacă ești mare amator de cărți mai clasice și dacă vrei să citești un roman ce te va pune pe gânduri. Eu am reușit să trec prin multe stări citind acest roman și m-a pus pe gânduri de foarte multe ori prin unele situații pe care le-am întâlnit de-a lungul cărții, situații cu care te întâlnești și în viața reală.

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5.

Cartea poate fi achiziționată de aici:




Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**



 


 

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement