Articole noi

6/recent/ticker-posts

Rosu, alb si sange albastru - Casey McQuiston

Bună, tuturor! 

Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie pentru voi a unei cărți de la care aveam unele așteptări și pe care cu greu am reușit să o termin.


Detalii despre carte:

An apariție: 2020

Editura: Corint

Gen: Ficțiune - YA

Nr pagini: 432

O scurtă introducere a cărții:

Ce se întâmplă când primul fiu al Statelor Unite ale Americii se îndrăgostește de Prințul de Wales?

Când mama lui a ajuns președinte, Alex Claremont-Diaz a devenit imediat echivalentul american al unui tânar membru al familiei regale. Arătos, carismatic, genial – imaginea lui de milenial este o mină de aur pentru echipa de marketing a Casei Albe. Însă apare o problemă: Alex e la cuțite cu Henry, prințul adevărat de peste ocean. Iar când tabloidele intră în posesia unei fotografii în care Alex și Henry se ceartă, relațiile dintre SUA și Anglia se înrăutățesc.

Acțiunea: 

Povestea ne aduce în vizor două personaje ce fac parte din două familii foarte puternice și influente: Alex Claremont-Diaz și Prințul Henry. Cei doi nu sunt prieteni, ba chiar sunt dușmani, iar familiile celor doi, părinții fiind șefi de stat, pun un plan la cale pentru a limita unele daune: ca cei doi să cadă la pace.

Deși cei doi la început vor avea o prietenie falsă, prietenia celor devine reală și profundă, la care cei doi nu s-ar fi gândit. Într-un final, Alex și Henry ajung să aibe o relație amoroasă secretă ce ar putea submina campania prezidențială și să schimbe relațiile între cele două țări.

Ce mi-a plăcut:

Personajele sunt absolut delicioase. Dinamica celor doi îmi place tare mult, dar la fel și parcursul și evoluația celor doi este spectaculoasă. Nu sunt obișnuită cu poveștile de tip LGBTQ (e și prima poveste de gen pe care o citesc), dar povestea de dragoste a celor doi m-a prins. 

Ce nu mi-a plăcut: 

Din păcate însă, deși îmi plac personajele și povestea m-a prins la începutul cărții, de-a lungul poveștii nu am putut să nu observ că s-a dus într-o zonă foarte clișeică a cărților de dragoste, unele părți fiind chiar trase de păr. Personajele deși îmi sunt dragi, mi s-a părut că sunt desprinse din viața reală și că deși fiind o poveste, e cam imposibil să se întâmple ce a spus autorea în carte (vizavi de partea politică a cărții). Povestea părea că se așează și chiar era foarte interesantă, doar că a cam dat cu bâta în baltă spre finalul cărții unde ni s-a prezentat viitorul celor doi și unde nu am înțeles mai nimic din ce autorea a vrut să prezinte. Personajele nu mai erau la fel ca la începutul cărții, acea dinamică a dispărut și practic ni s-a spus nimic despre ele. Am vrut să renunț inițial la carte, dar am zis să o termin și mai rău am făcut pentru că finalul a fost dezamăgitor.

Concluzia:

Povestea celor doi este foarte interesantă, doar că după părerea mea, ultimele 50 ar fi trebuit modificate sau să nu fi fost pentru că finalul nu mi-a plăcut absolut deloc. Dacă s-ar fi oprit cartea la partea în care relația lor devine publică, ar fi avut un rating mare din partea mea, altfel.. chiar m-a dezamăgit.


Cartea poate fi achiziționată de aici:

Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**
Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement