Articole noi

6/recent/ticker-posts

Rosu, alb si sange albastru - Casey McQuiston

Bună, tuturor! 

Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie pentru voi a unei cărți de la care aveam unele așteptări și pe care cu greu am reușit să o termin.


Detalii despre carte:

An apariție: 2020

Editura: Corint

Gen: FicÈ›iune - YA

Nr pagini: 432

O scurtă introducere a cărții:

Ce se întâmplă când primul fiu al Statelor Unite ale Americii se îndrăgostește de Prințul de Wales?

Când mama lui a ajuns preÈ™edinte, Alex Claremont-Diaz a devenit imediat echivalentul american al unui tânar membru al familiei regale. Arătos, carismatic, genial – imaginea lui de milenial este o mină de aur pentru echipa de marketing a Casei Albe. ÃŽnsă apare o problemă: Alex e la cuÈ›ite cu Henry, prinÈ›ul adevărat de peste ocean. Iar când tabloidele intră în posesia unei fotografii în care Alex È™i Henry se ceartă, relaÈ›iile dintre SUA È™i Anglia se înrăutățesc.

AcÈ›iunea: 

Povestea ne aduce în vizor două personaje ce fac parte din două familii foarte puternice și influente: Alex Claremont-Diaz și Prințul Henry. Cei doi nu sunt prieteni, ba chiar sunt dușmani, iar familiile celor doi, părinții fiind șefi de stat, pun un plan la cale pentru a limita unele daune: ca cei doi să cadă la pace.

Deși cei doi la început vor avea o prietenie falsă, prietenia celor devine reală și profundă, la care cei doi nu s-ar fi gândit. Într-un final, Alex și Henry ajung să aibe o relație amoroasă secretă ce ar putea submina campania prezidențială și să schimbe relațiile între cele două țări.

Ce mi-a plăcut:

Personajele sunt absolut delicioase. Dinamica celor doi îmi place tare mult, dar la fel È™i parcursul È™i evoluaÈ›ia celor doi este spectaculoasă. Nu sunt obiÈ™nuită cu poveÈ™tile de tip LGBTQ (e È™i prima poveste de gen pe care o citesc), dar povestea de dragoste a celor doi m-a prins. 

Ce nu mi-a plăcut: 

Din păcate însă, deși îmi plac personajele și povestea m-a prins la începutul cărții, de-a lungul poveștii nu am putut să nu observ că s-a dus într-o zonă foarte clișeică a cărților de dragoste, unele părți fiind chiar trase de păr. Personajele deși îmi sunt dragi, mi s-a părut că sunt desprinse din viața reală și că deși fiind o poveste, e cam imposibil să se întâmple ce a spus autorea în carte (vizavi de partea politică a cărții). Povestea părea că se așează și chiar era foarte interesantă, doar că a cam dat cu bâta în baltă spre finalul cărții unde ni s-a prezentat viitorul celor doi și unde nu am înțeles mai nimic din ce autorea a vrut să prezinte. Personajele nu mai erau la fel ca la începutul cărții, acea dinamică a dispărut și practic ni s-a spus nimic despre ele. Am vrut să renunț inițial la carte, dar am zis să o termin și mai rău am făcut pentru că finalul a fost dezamăgitor.

Concluzia:

Povestea celor doi este foarte interesantă, doar că după părerea mea, ultimele 50 ar fi trebuit modificate sau să nu fi fost pentru că finalul nu mi-a plăcut absolut deloc. Dacă s-ar fi oprit cartea la partea în care relația lor devine publică, ar fi avut un rating mare din partea mea, altfel.. chiar m-a dezamăgit.


Cartea poate fi achiziționată de aici:





Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**




Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement