Articole noi

6/recent/ticker-posts

Apa proaspata pentru flori - Valerie Perrin

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie pentru voi. A fost o provocare să citesc la început această carte având un subiect atât de diferit, dar cu cât am înaintat cu povestea, atât de mult a început să-mi placă.


Detalii despre carte:

An apariție: 2023

Editura: LITERA

Gen: Romane de dragoste / Beletristica

Nr pagini: 544

O scurtă introducere a cărții:

Violette Toussaint este administratoarea unui cimitir dintr-un orășel din Burgundia. Diferiții participanți la înmormântări, vizitatorii fideli sau colegii - groparii, îngrijitorii și un preot - îi frecventează biroul ca să se încălzească, iar acolo râsul, camaraderia și, uneori, lacrimile oaspeților fac casă bună cu cafeaua pe care le-o oferă gazda. Aceasta din urma își trăiește viața în ritmul confidențelor vizitatorilor ei, după caz, amuzante sau mișcătoare.

M-am înțeles mereu cu viața. Am văzut partea bună a lucrurilor și doar rareori partea întunecată.

  Acțiunea: 

Violette Toussaint este un personaj cu o poveste grea, un personaj căruia îi dorești numai liniste. Ea nu ne dezvăluie de la început greutățile prin care a trecut, ci doar ne prezintă faptul că ea lucrează ca paznic in cimitir. Iar înaintea cimitirilui, ea lucra ca și paznic de barieră. 

Povestea tristă a lui Violette începe încă de la naștere. Ea este orfană și s-a luptat zilnic pentru supraviețuire. O adolescentă rebelă cu multe visuri, ea îl întâlnește pe Philippe Toussaint, un bărbat matur și șarmant. Ce nu știe Violette despre el este că Philippe este un bărbat manipulator și cel care îi va face viața un iad. El are de-a lungul timpului mai multe aventuri, dar Violette se încăpățânează să rămână lângă el. 

Oare un bărbat care nu-și mai iubește nevasta pe care a iubit-o la un moment dat se uită mereu la ea de parcă a înnebunit?

Deși familia lui nu este de acord cu relația celor doi și o resping pe Violette, ea reușește să aibe totuși propria familie. Lucrând ca și paznici pentru bariera de tren manuală și având-o pe fiica lor alături de ei, cei trei trăiesc doar din veniturile câștigate de Violette, chiar dacă Philippe este de familie bună. De-a lungul timpului, ei se mută în cimitir unde după anii grei petrecuți împreună, Philippe o abandonează pe Violette, lăsând-o singură în căsuța paznicului. 

Ce mi-a plăcut:

Romanul ascunde în spate o poveste bine scrisă și nemaiîntâlnită, dar și cu un subiect dureros în spate. Violette este un personaj destul de complex, un personaj cu care probabil mulți rezonăm în anumite situații. Deși ea a trecut prin foarte multe greutăți, totuși nu o pot judeca pentru alegerile pe care le face deoarece poate fi destul de greu să iei anumite decizii dacă nu ai siguranța viitorului. 

Philippe pe de altă parte, este un personaj ce îmi pare că a avut totul pe tavă și nu știe să aprecieze ce are și mai ales nu știe cum să reacționeze atunci când este copleșit de durerea vieții lui. 

Un alt rol important, îl au părinții lui Philippe, un cuplu de bătrânei ce vin dintr-o familie aristocrată (aș putea spune) și care joacă un rol important la un moment dat în scrierea poveștii celor doi.

Ce nu mi-a plăcut: 

Singurul minus pe care l-am găsit sunt din nou primele 50 de pagini ce-mi par interminabile prin descrierile lor. Nu este o problemă a cărții, ci pur și simplu cred că problema este la mine. Nu mai suport să citesc cărți cu descrieri foarte lungi / situații plictisitoare la începutul cărții.

Concluzia:

Pe final, mi-a plăcut povestea foarte mult și am pus-o pe lista de recomandări pentru prieteni. Cu siguranță o voi reciti la un moment dat, dar este genul de carte pe care "trebuie să o digeri" după ce o citești și să-ți dai un pic de timp.

I-am oferit pe GOODREADS nota 4 din 5.


Cartea poate fi achiziționată de aici:

elefant.ro

litera.ro

libris.ro

carturesti.ro


Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement