Articole noi

6/recent/ticker-posts

Femeia in fata oglinzii - Eric-Emmanuel Schmitt

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu o nouă recenzie pentru a voi a unei cărți care l-a început nu m-a prins, dar ușor ușor a început să îmi placă.


Detalii despre carte:

An apariție: 2015

Editura: Humanitas Fiction

Gen: Beletristică

Nr pagini: 336

O scurtă introducere a cărții:

În secolul al XVI-lea, Anne, o tânără modestă din Bruges, fuge de acasă în ziua nunții pentru a nu fi victima unui destin pe care nu și-l dorește. În Viena lui Freud, Hanna von Waldberg, răsfățată a lumii bune, își părăsește soțul care o adoră pentru a se descoperi pe sine cu ajutorul psihanalizei.

Să suferi făcând ce nu-ți place sau să suferi ca să faci ce-ți place?

 Acțiunea: 

Anne este o tânără ce locuiește în Bruges (în secolulul al XVI-lea) și este forțată de familie și de împrejurări să se căsătorească cu Phillipe - un tânăr chipeș. Cu toate astea, ea dorea altceva simțindu-se mai atrasă de natură și de tainile ascunse ale lumii. În ziua nunții ei se hotărăște să fugă în pădure, iar din acel moment viața ei se schimbă complet. 

Hanna este contemporană ce locuiește în Viena. Este o aristrocată căsătorită și trăiește înconjuratră de mătuși și alte rude care încearcă să o convingă că singurul scop al ei este de a duce continuitatea familiei Waldberg mai departe, ea simțind presiunea devenind tot mai insuportabilă. Hanna se regăsește pe sine prin intermediul psihanalizei.

Anny Lee, al treilea personaj și ultimul, trăiește la Hollywood în prezent. Este o actriță celebră ce se refugiază în droguri și alcool, până în momenrtul în care decide să rupă toate strategiile de marketing ce erau menite să o transforme într-un star.

Ce mi-a plăcut: 

Povestea este una diferită față de ce am întâlnit eu până acum. Povestea este scrisă din 3 perspectve diferite, a unor femei ce au în comun: toate femeile sunt nemulțumite de viețile lor și nu sunt deloc fericite. Cu toate astea, volumul are doar două perspective feminine spuse de vocea unui bărbat (în persoana autorului). 

Ce nu mi-a plăcut: 

Singurul minus pe care eu l-am găsit este faptul că povestea îmi dă impresia că se concentrează uneori prea mult pe 2 dintre personaje, în timp ce celălalt este lăsat pe dinafară (din perspectiva mea).

Concluzia:

Schmitt nu reușește nicidoată să mă dezamăgească și e pe lista autorilor mei preferați.  Povestea poate părea greu de citit la început, dar cu cât înaintezi, nu o mai poți lăsa din mână. Recomand cartea dacă vrei să citești o poveste interesantă și care îți va lăsa sentimentul de final că vrei și mai mult din carte.

I-am oferit pe GOODREADS nota 4 din 5.

Cartea poate fi achiziționată de aici:

Nu uita că mă găsești și pe instagram unde postez zilnic despre cărțile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta și pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

Mulțumesc că ai citit până aici! ❤️


**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement