Articole noi

6/recent/ticker-posts

Biblioteca de la miezul noptii - Matt Haig

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu un nou articol pentru voi. O altă carte ce mi-a plăcut, deși mă așteptam să mă dezamăgească (citisem înainte altceva scris de Matt Haig și nu mă impresionase).

Detalii despre carte:

An apariÈ›ie: 2020

Editura: Nemira

Gen: Fictiune

Nr pagini: 304

O singură bibliotecă. O infinitate de vieți. Care e cea mai bună?

Undeva, la marginea universului, există o bibliotecă infinită de cărți, iar fiecare poveste din ele provine dintr-o altă realitate. Una spune povestea vieții tale așa cum e, alta spune povestea vieții tale așa cum ar fi fost dacă ai fi luat altă decizie într-un anumit moment. Toți ne întrebăm mereu cum ar fi putut să fie viețile noastre. Dar dacă am găsi răspunsul într-o bibliotecă?

Atunci când Nora ajunge în această bibliotecă, are È™ansa să îndrepte lucrurile – o viață plină de durere È™i de regrete. Are ocazia să facă totul altfel È™i să-È™i dea seama cum ar putea avea viaÈ›a perfectă. Dar lucrurile nu sunt tocmai cum È™i le imaginează ea… Curând, alegerile pe care le face o pun într-un pericol iminent.

Înainte să expire timpul, trebuie să răspundă la o singură întrebare: care e cea mai bună cale de a-ți trăi viața?

Poveste:

Nora Seed în vârstă de 35 ani se consideră o ratată ce este măcinată de regrete. A avut sufiecente ocazii să facă ceva important cu viața ei, să ajungă cineva.

Când era adolescentă, a fost înotătoare de performanță, mai târziu, având o trupă rock cu un contract serios împreună cu fratele ei, ca mai târziu să aibe o relație cu un bărbat pe care îl iubea.

De fiecare dată se întâmpla ceva: temerile și presiunea din viața ei au adus-o într-un punct în care e singură și nefericită. Viața ei se destramă ușor ușor atunci când realizează că nimeni nu are nevoie de ea să existe.

Niciun jucător nu trebuie să abandoneze lupta câtă vreme pe tablă mai există piese.

Iată că viaÈ›a este plină de surprize, iar universul îi oferă o bibliotecă aflată în afara timpului, unde pe fiecare raft este o viață pe care ea ar fi putut-o avea. Un univers de cărÈ›i cu nenumărate posibilăți. Cum o să arate viaÈ›a ei dacă face alegerea potrivită? Ce se întâmplă dacă alege din nou o viață nepotrivită? Dar o viață care nu îi place? Fericirea nu e usor de atins, dar nu este nici departe. 

Nu trebuie să înțelegi viața. Trebuie doar să o trăiești.

 


Gândurile mele după terminarea cărții:

Cartea am citit-o imediat ce am terminat Cei 7 soÈ›i ai lui Evelyn Hugo  - deci a venit într-un moment în care aveam chef de lectură. Am fost sceptică la început deoarece mai citisem înainte o carte de a lui Matt Haig È™i mă cam dezamăgisem (deja îi pusesem o etichetă autorului), dar până la finalul cărÈ›ii, mi-am dat seama că îmi place.

Mi-a plăcut mult povestea și lecțiile pe care această lectură îți oferă Este un roman care te trece printr-o multitudine de stări și de sentimente pe care măcar o dată în viață le-ai experiementat sau ai avut pe cineva cu o situație asemănătoare în viața ta.

Este un roman ce ar trebui citit de toată lumea deoarece ne oferă o lecție importantă: trebuie să fii mai bun cu tine, dar și cu cei din jurul tău.

I-am oferit pe GOODREADS nota 5 din 5 pentru că cu siguranță o voi reciti atunci când sunt în impas È™i am nevoie de o lecÈ›ie de viață. 

Cartea poate fi achiziționată de aici:

elefant.ro

libris.ro

emag.ro

nemira.ro

carturesti.ro

 Nu uita că mă găseÈ™ti È™i pe instagram unde postez zilnic despre cărÈ›ile pe care eu le citesc.

Ne putem conecta È™i pe goodreads dacă vrei să fii la curent cu recenzile mele. 

MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️

**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement