Articole noi

6/recent/ticker-posts

[Recenzie] O crima anuntata - Agatha Christine

După o perioadă lungă de timp în care nu am mai postat despre cărți, am revenit cu o nouă capodoperă. Agatha Christie este o scriitoare pe care am amânat-o o perioadă de timp pentru că nu am fost așa de interesată de romanele polițiste. 
Protagonista romanului este miss Jane Marple, o bătrânică simpatică ce este pasionată de rezolvarea misterelor unor crime ce se întâmplă în preajma ei.
"Vulpile bătrâne. Ce v-am spus eu? Aud tot și văd tot. Pe de altă parte, mai și critică orice. Dar ce o face pe această "vulpile" atât de specială?"
Locuitorii din Chipping Cleghorn citesc într-o dimineață un anunț în ziarul local din care aflau că o crimă avea loc în seara respectivă la 18.30, la Little Paddocks. Unii dintre ei, curiozitatea a fost mare și s-au dus acasă la domnișoara Letitia Blacklock, stăpâna casei din Little Paddocks.
"Vă anunțăm că o crimă va avea loc vineri, 29 octombrie, la Little Paddocks, la ora 18.30. Prietenii sunt invitați să participe."
 În casa respectivă, în afară de domnișoara Letty, mai locuia și prietena ei, Dora Bunner, nepoții ei Patrick și Julia Simmons, Philipa Haymes, care se ocupa de grădină și bucătăreasa Mitzi, o refugiată din Europa de Est 
"Domnișoara Blacklock își cercetă prietena observându-i ochii blânzi, pielea încrețită și nasul ușor în vânt. Biata Dora - atât de enervantă, atât de aiurită, atât de loială și atât de exasperantă."
La ora anunțată în ziar, luminile se sting brusc și un individ necunoscut apare în cadrul ușii cu un pistol într-o mână și cu o lan"ternă în cealaltă. Se aud focuri de armă, iar când se aprinde lumina, intrusul este mort, cu pistolul lângă el, iar domnișoara Letty, este rănită la ureche. 
 "Locuitorii din Chipping Cleghorn, adunați în holul de la Little Paddocks, realizară, fără ale veni să-și creadă ochilor, că se aflau în prezența morții violente și subite."
Mi-a plăcut intriga captivantă. La început am crezut că este o farsă, dar apoi, ușor ușor mi-am dat seama că de fapt, totul devine cât se poate de real. De asemenea, mi-au plăcut personajele care au fost descrise în detaliu. 
"Miss Jane Marple era aproape exact cum și-o imaginase Craddock. Era mult mai blândă decât crezuse și puțin mai în vârstă. Părea foarte bătrână. Avea părul alb ca neaua, o față rozalie, ridată și niște ochi albaștrii limpezi și calzi. Era înfofolită toată în lână: avea un șal de lână pe umeri și tricota ceva ce părea un fular pentru copii."
 Recomand această carte celor cărora le plac atât romanele polițiste, cât și atenția pentru detalii și intrigra captivantă. 

 Love, 
Ana


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement