Articole noi

6/recent/ticker-posts

[Recenzie] O crima anuntata - Agatha Christine

După o perioadă lungă de timp în care nu am mai postat despre cărÈ›i, am revenit cu o nouă capodoperă. Agatha Christie este o scriitoare pe care am amânat-o o perioadă de timp pentru că nu am fost aÈ™a de interesată de romanele poliÈ›iste. 
Protagonista romanului este miss Jane Marple, o bătrânică simpatică ce este pasionată de rezolvarea misterelor unor crime ce se întâmplă în preajma ei.
"Vulpile bătrâne. Ce v-am spus eu? Aud tot și văd tot. Pe de altă parte, mai și critică orice. Dar ce o face pe această "vulpile" atât de specială?"
Locuitorii din Chipping Cleghorn citesc într-o dimineață un anunț în ziarul local din care aflau că o crimă avea loc în seara respectivă la 18.30, la Little Paddocks. Unii dintre ei, curiozitatea a fost mare și s-au dus acasă la domnișoara Letitia Blacklock, stăpâna casei din Little Paddocks.
"Vă anunțăm că o crimă va avea loc vineri, 29 octombrie, la Little Paddocks, la ora 18.30. Prietenii sunt invitați să participe."
 ÃŽn casa respectivă, în afară de domniÈ™oara Letty, mai locuia È™i prietena ei, Dora Bunner, nepoÈ›ii ei Patrick È™i Julia Simmons, Philipa Haymes, care se ocupa de grădină È™i bucătăreasa Mitzi, o refugiată din Europa de Est 
"Domnișoara Blacklock își cercetă prietena observându-i ochii blânzi, pielea încrețită și nasul ușor în vânt. Biata Dora - atât de enervantă, atât de aiurită, atât de loială și atât de exasperantă."
La ora anunÈ›ată în ziar, luminile se sting brusc È™i un individ necunoscut apare în cadrul uÈ™ii cu un pistol într-o mână È™i cu o lan"ternă în cealaltă. Se aud focuri de armă, iar când se aprinde lumina, intrusul este mort, cu pistolul lângă el, iar domniÈ™oara Letty, este rănită la ureche. 
 "Locuitorii din Chipping Cleghorn, adunaÈ›i în holul de la Little Paddocks, realizară, fără ale veni să-È™i creadă ochilor, că se aflau în prezenÈ›a morÈ›ii violente È™i subite."
Mi-a plăcut intriga captivantă. La început am crezut că este o farsă, dar apoi, uÈ™or uÈ™or mi-am dat seama că de fapt, totul devine cât se poate de real. De asemenea, mi-au plăcut personajele care au fost descrise în detaliu. 
"Miss Jane Marple era aproape exact cum și-o imaginase Craddock. Era mult mai blândă decât crezuse și puțin mai în vârstă. Părea foarte bătrână. Avea părul alb ca neaua, o față rozalie, ridată și niște ochi albaștrii limpezi și calzi. Era înfofolită toată în lână: avea un șal de lână pe umeri și tricota ceva ce părea un fular pentru copii."
 Recomand această carte celor cărora le plac atât romanele poliÈ›iste, cât È™i atenÈ›ia pentru detalii È™i intrigra captivantă. 

 Love, 
Ana


Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement