Articole noi

6/recent/ticker-posts

[Recenzie] Seria Divergent - Volumul III ( Experiment / Allegiant ) - Veronica Roth

 Bună, tuturor!

Revin astăzi pe blog cu ultimul articol din seria Divergent și anume, volumul III numit și Experiment (Allegiant).


Detalii despre carte:

An apariție: 2014

Editura: LEDA

Gen: Ficțiune

Nr pagini: 480

Societatea împărÈ›ită pe facÈ›iuni în care Tris Prior credea cândva a fost distrusă – spulberată de violență, conflicte È™i trădări. Astfel că atunci când i se oferă È™ansa de a explora lumea dincolo de limitele cunoscute, Tris este pregătită. Poate că în afara oraÈ™ului, ea È™i Tobias vor putea duce o viață nouă, lipsită de minciuni, loialități puse sub semnul întrebării È™i amintiri dureroare.

ÃŽnsă noua realitate a lui Tris e È™i mai periculoasă decât cea pe care a lăsat-o în urmă. Vechile descoperiri devin imediat de neînÈ›eles. Adevărurile noi È™i explosive schimbă inimile celor pe care ea îi iubeÈ™te È™i o data în plus, Tris trebuie să lupte  pentru a înÈ›elege complexitatea naturii umane – È™i pee a însăși -, fiind în acelaÈ™i timp nevoită să facă față unor alegeri imposibile despre curaj, loialitate, sacrificiu È™i iubire.

Narat dintr-o perspectivă duală captivantă, EXPERIMENT conduce seria Divergent către un final tulburător, dezvăluind secretele lumii distopice care a captivat milioane de cititori. 

Poveste:
După lupta pe care au dus-o în volumul II, Insurgent, Tris a început să facă tot ce îi trece prin cap și să se îndoiească de tot ce este în jurul ei. Societatea în care ea trăise este distrusă, de nerecunoscut, pentru că nu mai există facțiuni și nici reguli, iar mama lui Tobias, Evelyn, unul din personajele cheie, vrea să preia conducerea și să creeze o lume fără facțiuni. Dar această decizie, vine și cu intenții ascunse.

Tris evoluează de-a lungul seriei, maturizarea ei făcându-și simțită prezența, dar totodată ea încă păstrează în suflet, învățăturile din Abnegație.

Tris este nerăbdătoare se afle adevărul despre mama ei, ea aflând o poveste impresionată despre cea care i-a dat viață.

În același timp, relația dintre Tris și Tobias a început să scârțâie, pentru că își ascund lucruri unul față de celălalt, fiecare luând decizii pe cont propriu.

De asemenea, cartea este prezentată din 2 perspective diferite: cea a lui Tris È™i cea a lui Tobias. 



Gândurile mele după terminarea cărții:

Am rămas cu un gust amar în legătură cu finalul. Nu mă așteptam ca scriitoarea să-mi frângă inima, exact cum spuneam la volumul II. (nu am să dau spoiler).

Cel mai mult mi-a plăcut la ultimul volum faptul că a fost prezentat din 2 perspective È™i m-a făcut să înÈ›eleg mai uÈ™or deciziile personajelor, cât È™i gândurile lor. 

Personal recomand această serie pentru că este genul de carte care nu te va lăsa să mai lași cartea jos din mână până nu aflii mai departe ce se întâmplă.

Am trăit multe sentimente de-a lungul seriei alături de personaje, sentimente pe care foarte puține cărți mi le dau.

Din ce È™tiu, este È™i volumul IV, ce este prezentat doar din perspectiva lui Four, dar momentan nu am liniÈ™tea sau starea necesară să o citesc după ce am trăit un astfel de final. 

Celelalte recenzii ale mele despre volumul I și II le găsești aici:

Volumul I - Divergent

Volumul II - Insurgent


Cărțile pot fi achiziționate de aici:

Volumul I (Divergent)

Volumul II (Insurgent)

Volumul III (Experiment / Allegiant)

Four. O antologie Divergent 


MulÈ›umesc că ai citit până aici! ❤️



**link-urile nu prezinta link-uri de afiliere de la edituri**









Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement