Articole noi

6/recent/ticker-posts

[Recenzie] Femeia din Orient Express - Lindsay Jayne


Am revenit pe blog cu un nou articol pentru voi, mai exact o carte scrisă ce are în spate, o poveste în care protagonista este nimeni alta decât Agatha Christie, una din autoarele mele preferate.


Povestea din partele cărții o are în plan principal pe Agatha Christie ce se află într-o călătorie plină de secrete și mistere. Agatha este dezorientată din cauza unei căsnicii nefericite și se decide să se deghizeze și să urce în trenul care pleacă spre Orient Express. Dar spre deseobire de Hercule Poirot, faimosul ei detectiv, ea nu poate dezlega misterele călătoriei.

"Trecuseră aproape doi ani de când se îmbarcase în tren, spre nordul Angliei fără să spună nimănui încotro se îndrepta: într-o dimineață mohorâtă de decembrie, după patru luni de la ziua în care Archie îi dăduse vestea-bombă despre noua iubire a vieții lui."

Trenul își urmează drumul, pasagerii prind contur de-a lungul călătoriei, dar totuși trecutul o urmărește și o însoțeste constant. Femeile pe care Agatha le cunoaște în timpul călătoriei sunt prinse în nefericirea lor și tot odată reușesc să-și țină secretele bine ascunse. Însă, pe măsură ce trenul inaintează spre Orientul Mijlociu, viețele lor se interesectează din ce în ce mai mult.

"Ai încredere în tren. Căci trenul, că viața, trebuie să meargă până ajunge la destinație. E posibil să nu-ți placă întotdeauna ce vezi pe fereastră, dar, dacă tragi perdeaua, vei pierde atât frumusețea, cât și urâțenia."


Mi-a plăcut foarte mult această carte. Este genul de carte care te prinde imediat și care nu te lasă să o mai lași jos din mână. Povestea este bine scrisă, nu te plictisești în timp ce citești descrierile pe care le face autoarea și cel mai important, mie îmi pare o bibliografie bine pusă la punct și plină de acțiune.

Recomand tuturor persoanelor ce sunt îndrăgostiți de călătorii, fie ele citite, fie făcute în viața reală. De asemenea și fanii Agathei Christie se vor indrăgosti imediat de această carte pentru că prezintă o biografie romanțată.

Xoxo,
Ana

Mă găsești aici:

Reactions

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement