Articole noi

6/recent/ticker-posts

[Recenzie] Hotul de carti - Markus Zusak

Bună, tuturor!

M-am reapucat și de citit, ceea ce înseamnă mai mult content pentru voi. Am o listă luuungă de cărți și abia aștept să vă prezint pe blog părerea mea despre fiecare carte în parte, dar până atunci, am zis să încep cu Hoțul de cărți.


PovesteLiesel Meminger și fratele ei mai mic sunt duși de către mama lor să locuiască cu o familie socială în afara orașului Munchen. Tatăl lui Liesel a fost dus departe sub șoapta unui singur cuvânt nefamiliar - Kommunist -, iar Liesel vede în ochii mamei sale teama unui destin similar. 

Pe parcursul călătoriei,  moartea îi face o vizită băiețelului și o observă pe Liesel. Va fi prima dintre multe întâlniri apropiate. Lângă mormântul fratelui ei, viața lui Liesel se schimbă atunci când ea ridică un singur obiect, ascuns parțial în zăpadă. Este Manualul Groarului lăsat acolo din greșeală și este prima ei carte furată. 

Astfel începe o poveste despre dragostea de cărți și cuvinte, pe măsură ce Liesel învață să citească cu ajutorul tatălui adoptiv, care cântă la acordeon. În curând, va fura cărți de la incendierile de cărți organizate de naziști, din biblioteca soției primarului și de oriunde le mai poate găsi.

Ce mi-a plăcut: Povestea este una foarte puternică cu personajele ce sunt bine conturate și diferitele schimbări de situație care m-au lăsat cu sufletul la gură. 
Liesel este o fată curajoasă, care tot ce-și dorește este să citească, iar nimic nu o poate opri. 
Familia Liesei, deși erau săraci, nu s-a "încurcat" cu sistemul impus de către naziști și a încercat să fie cât mai umană și să-și respecte promisiunile (veți vedea în carte despre ce vorbesc).
Finalul m-a cutremurat pentru că nu mă așteptam la o astfel de schimbare de situație. 

Ce nu mi-a plăcut: Sincer, m-au deranjat foarte tare cuvintele scrise în germană, deși au fost traduse ulterior în carte, îmi era destul de greu să le citesc sau să le evit. 
Pe lânga asta, se află și perioada/sistemul nazist ce se prezintă în carte. Știu că face povestea deosebită și până la urmă, acolo e acțiunea principală, dar pentru mine, asta reprezintă un minus.
Per total, mi-a plăcut cartea, aș reciti-o cu siguranță și recomand cu multă încredere să vizionați și fimul. Este foarte bine ecranizat și prezintă acțiunea exactă/precisă din carte.

Per total, recomand cartea oricărui iubitor de lectură pentru că nu veți fi dezamăgiți. 

Cartea o puteți găsi aici:

Trailer-ul filmului: Xoxo,
Ana


Reactions

Trimiteți un comentariu

6 Comentarii

 1. Imi place sa citesc o poveste si eventual sa ii vad si filmul, ma bucur ca aceasta este una dintre ele :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Nu stiu de ce tot evit lectura asta. O am in biblioteca de ceva timp, dar parca nu ii vine randul niciodata.

  RăspundețiȘtergere
 3. Deși nici mie nu-mi plac cuvintele în germană, cartea pare să mă atragă.
  Mi-ar plăcea să o citesc, notez.
  Mulțumesc pentru recomandare!

  RăspundețiȘtergere
 4. Este o carte destul de veche si imi pare rau ca inca nu am citit-o! Mersi pentru ca mi-ai amintit de ea!!

  RăspundețiȘtergere
 5. Keep up the good work Ana������

  RăspundețiȘtergere
 6. Mi-am propus ca la anul sa citesc mai mult. In Ianuarie urmează sa dau o comanda online de cărți, sigur o sa cumpar și cartea aceasta.

  RăspundețiȘtergere

Ad Code

Responsive Advertisement