Articole noi

6/recent/ticker-posts

[Recenzie] Suflete Pereche - John Marrs

Bună și un an nou fericit tuturor!
Începem anul în forță cu un articol despre cărți și anume John Marrs - Suflete Pereche.
Mă chinui de prin noiembrie să termin cartea, dar într-un final am reuÈ™it să o termin de citit. 
O să vedeți mai jos de ce mi-a luat atât de mult să o termin.
Despre autor:
John Marrs a lucrat 25 de ani ca jurnalist freelancer, specializat în interviuri cu actori, muzicieni și celebrități TV.
Suflete pereche, publicat în 2016, s-a tradus în 23 de limbi, a fost desemnat cel mai bun roman SF al anului de către Wall Street Journal și urmează să fie ecranizat sub forma unui serial Netflix de 10 episoade.
Mai multe despre autor puteţi afla pe www.johnmarrs.com.
Un thriller SF captivant, cu un ritm foarte alert și o intrigă cum nu se poate mai interesantă, care îţi va da de gândit. - Starbust
Poveste: Cum îți găsești perechea? Foarte simplu: îți faci un test ADN și în scurtă vreme, urmează să fii potrivit cu partenerul perfect. Aceasta este promisiunea companiei Potrivește-ți ADN-ul, care a descoperit gena capabilă să determine sufletul pereche. Milioane de oameni din întreaga lume a beneficiat de serviciile companiei.
Povestea se învârte în jurul a cinci oameni ce au primit vestea că au fost "Potriviti" după ce au făcut testul PotriveÈ™te-È›i ADN-ul. Fiecare urmează să-È™i cunoască adevarata dragoste, dar nimeni nu È™tie cu exactitate dacă va fi fericit sau nu. 

Mandy - este o femeie divorțată și singură care nu are copii. Își dorește să fie mamă, dar din nefericire, nu a reușit să ducă nicio sarcină până la capăt. Potrivirea ei este Richard, un antrenor personal chipeș: din nefericire, Mandy ajunge destul de târziu să afle că Richard este potrivirea ei. Viața o va face să treacă din nou prin anumite încercări, iar ea, se va agăța de o iluzie a dragostei.

Ellie - este o femeie de success, creierul din spatele testului Potrivește-ți ADN-ul. Este o femeie destul de ocupată, care nu a reușit să-și găsească dragostea. Ea va primi mesajul cu potrivirea ei, iar viața ei va fi dată peste cap din cauza individului care se presupune că este alesul.

Jade - ajunge să facă o călătorie în cealaltă parte a pământului, tocmai în Australia, pentru a-și cunoaște potrivirea. Doar că atunci când ajunge la ușa lui, Jade descoperă că el nu este ceea ce ea credea.

Christopher - Este criminalul poveștii. Are un plan de a ucide 30 de femei, dar tot odată, face și el testul pentru a găsi o nouă victimă. Doar că victima lui, s-a nimerit de data asta să fie o tânără polițistă.

Nick - este împreună cu Sally, care în aparență ei au relația perfectă. Tineri îndrăgostiți, Sally îl convinge să facă testul să vadă dacă ei doi sunt potriviți sau nu. Nick descoperă că sufletul lui pereche este de fapt, un bărbat, pe nume Alex.
 O lectură de neratat atât pentru pasionaÅ£ii de thrillere, cât È™i pentru cititorii de SF. – Library Journal
Ce mi-a plăcut: Este un roman captivant pe care nu îl poÈ›i lăsa din mână. Din primele pagini nu vei înÈ›elege mare lucru, dar pe parcusul cărÈ›ii, vei începe să înÈ›elegi de fapt povestea din spatele cărÈ›ii. Personajele sunt foarte bine descrise È™i conturate de către autor, iar acÈ›iunea nu este deloc aleasă la întâmplare. Toată lumea speră că va găsi dragostea adevărată È™i că vor fi fericiÈ›i, dar nu va fi la fel pentru toÈ›i. 
 Ce nu mi-a plăcut: Singurul minus pe care îl are cartea È™i de ce a durat ceva să o citesc este faptul că capitolele nu au "legătură" între ele. PoÈ›i citi despre Jade È™i să dai peste anumite situaÈ›ii în care stai cu sufletul la gură, dar când dai pagina, te trezeÈ™ti că povestea continuă cu unul din celalalte persoanje. Este o idee bună ca romanul să nu aibe o anumită continuitate, la linie, dar în unele situaÈ›ii, pentru mine a fost destul de frustrant. 

Cartea o găsești aici:

Xoxo,
Ana

Reactions

Trimiteți un comentariu

13 Comentarii

  1. Suna tentant, as citi cartea, as vrea sa vad si un film sau chiar un serial în genul acesta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pare foarte faina cartea! O trec si eu pe lista !!

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare faină pare și sper să o citesc și eu. Acum, dacă știu și minusul 0e care îl are, nu mă va lua prin surprindere și cu siguranță o să îmi placă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare interesanta aceasta carte, o sa o caut si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu sunt un mare fan SF, dar ai descris foarte frumos cartea. Multumim pentru recomamdare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Exact cartea asta o citesc acum. Sunt cam pe la jumate și trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam sa ma prindă asa rau

    RăspundețiȘtergere
  7. Pare interesant și cu puțin suspans, deci e genul meu. 😄

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac cartile pe mai multe fire narative. As incerca si eu acest thriller! :D

    RăspundețiȘtergere

  9. Deși nu mă dau în vânt după genul triller, cartea aceasa mă tentează.
    Mi-am notat titlul, per să reușesc să o citesc.
    mulțumesc pentru recomandare!

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi plac astfel de povesti, chiar sunt curioasa sa citesc cartea, pare un sf captivant.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca mi-ar placea si mie. Am pus-o pe lista.

    RăspundețiȘtergere
  12. Am mai vazut in cateva locuri aceasta carte si chiar mi-a starnit interesul!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu am citit cartea dar stiu exact cui sa o recomand! Multumim pentru prezentare!

    RăspundețiȘtergere

Ad Code

Responsive Advertisement