Articole noi

6/recent/ticker-posts

[Recenzie] Pacienta tacuta - Alex Michaelides

Am revenit pe blog È™i nu cu orice tip de articol, ci cu unul despre cărÈ›i pentru că nu se poate altfel. 

Știu că nu am mai postat, pentru că de multe ori nu mi-a permis timpul sau nu am avut starea necesară, dar încerc să mă revanșez.

Descriere: Viața Aliciei Berenson este aparent perfectă. Pictorița renumită căsătorită cu un fotograf de modă, ea trăiește într-o casă superbă, cu vedere la parc, într-una dintre zonele cele mai dorite din Londra.
Într-o seară, soțul ei Gabriel, se întoarce târziu de la o ședință foto, iar Alicia îl împușcă de 5 ori în față și apoi rămâne tăcută mulți ani.
Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicatii transforma o tragedie domestica in ceva mult mai teribil, un mister care capteaza imaginatia publica si o face pe Alicia celebra. 
Pretul tablourilor sale creste astronomic, iar ea, pacienta tacuta, este ascunsa de tabloide si de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maxima securitate din nordul Londrei.

Am terminat de citit Pacienta Tăcută acum vreo 2 săptămâni È™i am rămas uluită de poveste. 
Povestea descrie atât viața Aliciei dinainte de crimă, cât și după, dar și viața lui Theo Faber, noul psihoterapeut ce este interesat de cazul Aliciei și se angejază la The Groove pentru a o cunoaște.
Alicia a fost acuzată de moartea soțului și timp de ani de zile ea nu a reușit să vorbească; După proces, unde nu a scos niciun cuvânt, ea a fost dusă într-un sanatoriu numit The Groove.
Ai putea spune că Theo a dezvoltat o mică obsesie pentru Alicia (o să vedeÈ›i mai târziu în carte ce È™i cum) pentru că el pare să È™tie toate detaliile crimei. 

Theo se interesează atât de viața Aliciei dinainte de crimă, vorbind cu diferiți cunoscuți a ei, cât și dupa crimă, când încearcă din răsputeri să o facă să vorbească pentru a pune cap la cap ce s-a întâmplat de fapt în acea noapte.

De-a lungul cărții, acțiunea se conturează asupra încercărilor lui Theo de a o face să vorbească, cât și viața lui personală ce este zdruncinată atunci când el află că soția lui îl înșeală.
Cât despre Alicia, ea va prinde uÈ™or uÈ™or curaj È™i încredere în Theo, dar încrederea asta poate să fie fatală pentru ea. 

Personal, cartea a fost pe gustul meu, ba chiar am și inclus-o în lista mea de cărți favorite. Dacă ești iubitor de thrillere și cărți psihologice, îți recomand cartea pentru că nu o vei lăsa de mână.

Cartea poate fi achiziționată de aici:

Cartepedia - momentan nu este disponibila

Xoxo,
Ana
Reactions

Trimiteți un comentariu

8 Comentarii

Ad Code

Responsive Advertisement